Kauden viimeinen paikalliskamppailu?

LIIGA / Ennakko
Tammikuussa paikallistaiston vei Tappara.
Kuva © Jarno Hietanen
Runkosarjan viimeinen paikallisottelu on täällä. Tamperelaiset joukkueet Ilves ja Tappara kohtaavat tiistaina viidennen kerran tällä kaudella. Aiemmat kohtaamiset on Tappara vienyt nimiinsä 3−1-voitoin, joista viimeisimmän tammikuussa tylyin lukemin 5−0.

Molemmat manselaiset ovat jo varmistaneet paikkansa jatkopeleissä. Isäntäjoukkue Ilves on tällä hetkellä sijalla 10 ja Tappara toisena. Molempien joukkueiden sarjasijoitukset voivat vielä vaihtua, mutta vain Ilveksellä on mahdollisuudet nousta ylöspäin.

Tappara varmisti kotiedun jatkopeleihin kaadettuaan TPS:n lauantaina Turussa 2−0-lukemin. Ilves nousi 0−2-tappioasemasta 6−2-voittoon lauantaina, kun se isännöi Pelicansia. Ilves varmisti voitollaan paikkansa pudotuspeleissä muutaman vuoden tauon jälkeen.

Ilveksen Antti Tyrväinen, Vojtech Polak ja Blake Kessel olivat selkeästi ottelun kirkkaimmat tähdet ainakin tehojen puolesta. Tyrväinen teki ja syötti kaksi maalia. 

Vasta toisen kerran Tapparan maalilla tällä kaudella startannut maalivahti Aaro Peltonen torjui nollapelin Turussa. Jukka Peltola ja Olli Palola onnistuivat molemmat upottamaan kiekon kertaalleen TPS-maaliin.

Palola johtaa maalipörssiä 29 osumallaan, mutta ei ole noista osumista tehnyt yhtäkään Ilveksen maaliin.

Ilves mukaan pudotuspelihuumaan

Siinä missä Tappara on raivannut tiensä kahtena viime kautena peräkkäin finaaleihin asti, on Ilves joutunut jättämään leikin kesken jo runkosarjaan - ainakin liigan osalta. Tamperelaisten onneksi molemmat joukkueet taistelevat samoissa kahinoissa tällä kaudella vielä runkosarjan jälkeenkin.

Hakametsän hallista ei tule tiistaina tunnelmaa puuttumaan, vaikkei kummallakaan joukkueella ole enää hädän päivää. Ilveksen selästä tippui kookas elefantti Pelicans-voiton myötä, mutta Tappara ei myöskään helpolla kyseenalaista runkosarjan toista sijaansa.

Tappara on ottanut vähintään pisteen joka ottelusta tammikuun jälkeen, kun taas Ilves on pelannut ailahtelevammin. On mielenkiintoista nähdä pelaavatko joukkueet täysillä kokoonpanoilla vai ovatko joukkueet jo pudotuspelitunnelmissa ja lepuuttavat osaa kärkinimistään. 

Seuraa Heitä

Vojtech Polak #33 |

Laitahyökkääjä

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä tšekki on Ilveksen toiseksi paras pistemies ja jäänyt suotta Sami Sandellin varjoon. Hän on pelannut viisi ottelua Sandellia vähemmän ja on tätä viisi pistettä jäljessä.

Pekka Jormakka #25 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Paikkoja Jormakalla näyttää olevan nykyään joka pelissä, mutta joukkuetovereiden alkaessa tehtailemaan maaleja, hän lopetti niiden teon. Joko tiistaina onnistaisi?

» Lähetä palautetta toimitukselle