Sydäntä etsivä JYP, ennätystä hamuava Hirschovits

LIIGA / Ennakko
JYPin pelaaminen kaipaisi lisää tämänkaltaista tunnelatausta.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Jopa kotiedusta puolivälieriin taistelevat JYP ja Blues iskevät yhteen tiistaina Hippoksella. Kummankaan joukkueen pistetili ei viime viikolla liiemmin lihonnut, mutta Bluesin kuntokäyrä on selvästi nousujohteisempi.

JYP pelasi viime viikolla kolme ottelua häviten kaikki. Sekä Tappara, TPS että SaiPa nappasivat ansaitut voitot, vaikka ottelu kirvesrintoja vastaan venyikin jatkoajalle. Erityisesti TPS-ottelu kaatui täysin JYPin omaan asennevammaan, jota seurannut väsymys näkyi Lappeenrannassa.

JYPin puolustuspelaaminen oli yhtä ailahtelevaa kuin aiemminkin. Erityisesti maalinedustalla puolustaminen oli aivan liian pehmeää, minkä vastustajat käyttivät armotta hyväkseen. Samankaltaiset nukahdukset eivät saa enää jatkua, jos JYP mielii takaisin neljän parhaan joukkoon.

Myös hyökkäyspelaamisesta puuttui kaivattu terävyys, vaikka paikkoja riittikin. Erityisesti hyökkäyksen johtohahmot Eric Perrinin ja Tuomas Pihlmanin johdolla loistivat poissaolollaan. Jos tähän joukkoon lisätään vielä Jani Tuppurainen, kolmikon viime viikon pistesaldoksi muodostui Perrinin yksi syöttöpiste. Sen sijaan nuoret Mikko Salmio ja Markus Nenonen olivat pirteitä.

JYPin ailahteleviin otteisiin on kuulunut huonoa ottelua seurannut kasvojenpesu. Nyt hurrikaaniryhmä on pelannut kaksi huonoa ottelua putkeen, minkä luulisi motivoivan jyväskyläläiset nälkäiseen esitykseen. Kaivattua latausta luulisi tuovan myös Perrinin niin sanottu jäähyväisottelu, sillä tiistainen vääntö on JYPin viimeinen kotiottelu runkosarjassa.

Sydäntä vaikka muille jakaa

Myös Blues jäi ilman tärkeitä pisteitä, kun se hävisi viime viikolla sekä Ässille että Lukolle. Espoolaiset korjasivat kurssiaan lauantaina, kun sinipaidat kylvettivät KalPan 5−1-lukemin. Voitto nosti Bluesin JYPin edelle sarjataulukon neljännelle sijalle. Joukkueita erottaa vain yksi piste, mikä tuo otteluun lisää jännitystä.

Blues on ollut kevätkauden yksi kuumimpia joukkueita. Olisi helppoa sanoa Kim Hirschovitsin olleen ainoa suuri yksittäinen tekijä, mutta näin ei ole ollut. Koko Bluesin hyökkäys on viime aikoina toiminut hyvin ja tulosta on tullut leveällä rintamalla. Esimerkiksi Bluesin puolelta keskinäisten kohtaamisten paras pistemies Siim Liivik on ollut hyvässä lennossa.

Suuri syy hyvään vireeseen on kuitenkin ollut joukkueen yhtenäinen peli. Valmentaja Jyrki Aholle tyypilliseen tapaan viisikoiden pelaaminen on ollut tiivistä, eikä yhteen hiileen puhaltamisen puutteesta ole ollut epäilystäkään.

Myös puolustuspäässä homma on toiminut hyvin. Olli Malmivaaran loukkaantuminen muodosti ison loven erityisesti maalineduspuolustukseen, mutta espoolaisten runko on alkanut muodostua. Nuori Veeti Vainio pelasi lauantaina lupaavan debyyttiottelun, eikä hänen pelaamisensa myös Jyväskylässä ole poissuljettua.

Otteluun lisäjännitystä tuo Hirschovitsin ennätysjahti. Raimo Helminen kirjautti pisteitä 22 peräkkäisessä ottelussa, mikä on tällä hetkellä ennätyslukema. Espoolaisten kapteeni on ennen JYP-ottelua yltänyt pisteille 21 peräkkäisessä ottelussa, joten Hirschovitsilla on mahdollisuus sivuta ennätystä Jyväskylässä.

Käyttäjän jkorkalainen kuva

Arvio ottelusta: Jere Korkalainen

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet kotijoukkueen juhlaa. Tämä on korostunut erityisesti Jyväskylässä, sillä Bluesin edellinen runkosarjavoitto Jyväskylästä on tammikuulta 2010.

JYP on pelannut viimeisen kuukauden aikana kuusi kertaa liigan muita kahdeksan kärjen joukkueita vastaan, eikä jyväskyläläiset ole onnistuneet voittamaan kuin kertaalleen.

Tämä kertoo JYPin nykytasosta muita kärkijoukkueita vastaan. Hurrikaaniryhmä tulee otteluun sisuuntuneella ilmeellä pistäen Bluesin todella ahtaalle. Blues nappaa kuitenkin tärkeän voiton ja alkaa varmistella asemiaan runkosarjan neljännellä sijalla.

Seuraa Heitä

Tuomas Pihlman #49 |

Oikea laitahyökkääjä

Pitkään jopa maalipörssin voitosta taistelleen Pihlmanin tahti on hiipunut viime aikoina. Vaikka Pihlman on päässyt yhtä hyvin paikoille kuin aiemminkin, voimahyökkääjän edellinen maali on jo kahdeksan ottelun takaa.

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Syyskaudella hurjassa vireessä ollut Kantola ei ole iskenyt maalia kymmeneen otteluun. 27-vuotias hyökkääjä pelasi kuitenkin yhden vuoden parhaista otteluistaan lauantaina, joten maalin luulisi olevan vain tuloillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle