Lappeenrannassa kummallakin joukkueella on panosta

LIIGA / Ennakko
Kolmesta edellisestä kohtaamisesta kaksi on venynyt voittolaukauksiin asti.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Lappeenrannan tiistai-illassa niin SaiPalla kuin HIFK:lla on panosta illan ottelussa. HIFK haluaa lievittää pettymystään, jäätyään kolmatta kertaa peräkkäin villi kortti -kierrokselle. SaiPa puolestaan janoaa sarjapisteitä, jotta sillä säilyisi mahdollisuus suoraan pudotuspelipaikkaan.

SaiPa varmisti edellisen ottelun jälkeen vähintään kahdeksannen sija runkosarjassa, mutta eväitä sillä on vielä suoraan pudotuspelipaikkaan. Viime viikon alussa maaleitta kahdessa ottelussa peräkkäin jäänyt SaiPa onnistui kaatamaan viime viikon ainoassa kotiottelussaan JYPin 2-0 ja omaa edelleen hyvät mahdollisuudet kuuden parhaan joukkoon.

Paikka suorassa pudotuspelipaikassa on täysin joukkueen omissa käsissä, sillä voittamalla viikon kaksi kotiotteluaan SaiPa etenee kuuden joukkoon ohittaen sarjataulukossa edellään olevan KalPan.

Ennen illan kamppailua seitsemännellä sijalla oleva SaiPa kärsi edellisviikolla maalinteko-ongelmista, vaikka kaatoikin JYPin lauantaina. Joukkue onnistui luomaan tukun hyviä maalipaikkoja niin Kärppiä kuin KalPaakin vastaan, mutta maalinteossa joukkue ei onnistunut kertaakaan.

Jos maalinteko on joukkueelta tökkinyt, niin puolustuspelaaminen on joukkueelta ollut hyvää. Etenkin ruotsalaispuolustaja Johan Larsson on noussut kuin Feeniks-lintu tuhkasta ja esittänyt varmaa puolustuspelaamista viime aikoina. Tosiasia kuitenkin on, että hyvin puolustamalla harvemmin voittaa jääkiekko-ottelua, jos yhtäkään kiekkoa ei saada vastustajan maaliin.

Tunnelmaa ei Lappeenrannan Kisapuistosta tule puuttumaan, sillä hyvin suurella todennäköisyydellä ottelu tulee olemaan loppuunmyyty tai ainakin ollaan lähellä sitä. Jos edellisessä ottelussa JYPiä vastaan vuonna 1972 valmistuneet kattorakenteet olivat koetuksella, innostuu yleisö varmasti testaamaan niitä uudestaan.

Riittääkö HIFK:n motivaatio?

HIFK:lla oli samankaltaisia ongelmia kuin kotijoukkueella viime viikon otteluissaan. Niin Sportia kuin Lukkoa vastaankin joukkue hallitsi ajoittain otteluita ja loi vaarallisiakin paikkoja vastustajan maalille, mutta ei onnistunut hyödyntämään niitä. Kärppiä vastaan helsinkiläiset eivät pystyneet vastaamaan oululaisten liikkeeseen, Kärppien varmistaessa runkosarjan ykköspaikan.

Kärpät ottelun päätyttyä HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen valitteli omiensa puolustuspelin heikkoutta ja alivoimapelin tuloksellisuuden huonoutta. Oman mausteensa HIFK:n tavoitellessa villi kortti -kierroksen kotietua on joukkueen maalivahtipelaaminen. Joukkueen ykkösmaalivahti Ville Husso sai pienen loukkaantumisen lauantai-illan kamppailussa, mutta on todennäköisesti pelikuntoinen.

Joukkueiden viimeinen kohtaaminen runkosarjassa on kaiken kaikkiaan kauden neljäs. Kaikki kolme edellistä kohtaamista on päättynyt maalin voittoihin. Marraskuussa Lappeenrannassa joukkueet selvittivät välejään aina voittomaalikilpailussa, josta HIFK nappasi tuolloin voiton.

Tammikuussa joukkueet kohtasivat uudestaan Helsingissä, jolloin HIFK nappasi niukan 2-1 voiton. Helmikuisen kohtaamisen vei kuitenkin SaiPa jatkoaikaa seuranneessa maalintekokilpailussa.

Vaikka HIFK onkin pisteiden valossa edellä keskinäisiä kohtaamisia numeroin 6-3, laittoi viimeviikkoinen tappioputki IFK:n motivaation koetukselle. Eilisen KalPan voiton myötä varmistui myös, että kaikki kolme viime viikon otteluaan hävinnyt IFK aloittaa pudotuspelinsä kolmantena vuonna peräkkäin villi kortti -kierrokselta. Viimeisen kahden kierroksen aikana HIFK:n panoksena on ainoastaan se, aloittaako se villi kortti -kierroksen kotonaan vai vieraissa.

Seuraa Heitä

Johan Larsson #5 |

Puolustaja

Ruotsalaispuolustaja on palattuaan loukkaantuneiden kirjoista ollut kuin uusi mies. Oli joukkueen kummassakin maalissa mukana, kun JYP kaatui lauantaina. Heiluuko verkko uudestaan?

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Slovakialaishyökkääjä on tilastojen valossa pelannut erinomaisen kauden. Ei kuitenkaan pystynyt auttamaan joukkuettaan maalien muodossa viime viikolla. Onko tämä siis vain tyyntä Lappeenrannassa riehuvan myrskyn edellä?

» Lähetä palautetta toimitukselle