HPK lämmitti, Pelicans puristi mehut

Timo Pärssinen nousi ratkaisijaksi oikealla hetkellä.
Kolmannen ottelunsa neljään päivään pelannut HPK jäi toisen kerran peräkkäin vaille pisteitä tiukasta taistelusta huolimatta. Kaksi kertaa "kuuden pisteen ottelua" johtanut kotijoukkue joutui tunnustamaan Pelicansin paremmakseen lukemin 3-4 (1-1, 1-0, 1-3).

Viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailevat HPK ja Pelicans väänsivät pisteistä tosissaan loppuun asti. Pahasti alakynnessä ensimmäiset 15 minuuttia pelannut HPK nousi 0−1-tappiosta kaksi kertaa johtoon, muttei onnistunut pitämään vierasjoukkuetta takanaan.

Ratkaisuasemaan nousi Pelicansin alkuvuodesta tehoton ylivoimapeli, joka tuottikin tällä kertaa kaksi ylivoimaosumaa kolmannessa erässä.

Ottelun ratkaisu oli dramaattinen. Pelikellossa oli aikaa 2.47, kun kauden aikana jäähypenkiltä hyvin poissa pysyneen Jesse Saarisen maila jäi selkeästi Pelicans-pelaajan jalkoihin hyökkäysalueella. HPK protestoi jäähyä voimakkaasti. Parikymmentä sekuntia myöhemmin maaliverkko heilahti Juuse Saroksen takana.

Terrieri iski, Redenbach alusti

Tilanteessa ratkaisuasemaan nousi kokemus, kun maalin edessä päivystänyt Timo Pärssinen tönäisi itsensä vapaaksi ja pelasi Petteri Nikkilän mailan pois tieltään. Tyler Redenbach toimitti kiekon maalia kohti, jolloin Pärssisen ohjaus viuhui sisään oikeaan yläkulmaan.

− "Pärä" [Pärssinen] on meidän paras maalintekijä. Sellainen terrieri, oikeastaan senioriterrieri. Antoi siinä mukavan "hyökkäyspusun" ensin puolustajalle saadakseen tilaa. Sitten Redenbachilta mestarillinen syöttö siihen, kuvaili Pelicans-valmentaja Hannu Aravirta ratkaisua.

Redenbachille voittomaalin syöttö oli illan kolmas laatuaan. Jesse Niinimäki iski maaleista kaksi ja Pärssinen yhden.

− Siinä jäin ihan pieneksi hetkeksi yksin. Sitä vaan sitten koittaa hieman saada kiekkoa nousemaan jäästä ja toivoo kädet ristissä sen [kiekon] menevän maaliin, kuvaili voittomaalia Pärssinen itse.

Lisää "sykäyksiä"

Lehdistötilaisuudessa helpottuneen oloinen Aravirta kehui vuolaasti kyseistä tilannetta ja toivoi vastaavia "sykäyksiä" joukkueeltaan enemmänkin.

− Me vähän ollaan sellaisia haaleita. Tuollaisia sykäyksiä pitäisi saada enemmän. En haluaisi käyttää sanaa "vanha", mutta meillä tietyllä tapaa välillä näkyy se kokemus sillä tavalla, että pitäisi juuri silloin löytyä lisää energiaa. Meillä ei ole tuollaisia taskuraketteja kuten Kerholla.

Pelicans oli ottelun ensimmäiset 15 minuuttia täysin niskan päällä. Tiukassa otteluruuhkassa pelannut HPK näytti vähävoimaiselta ja sillä oli alun yhden maalintekopaikan jälkeen yli kymmenen minuutin jakso ilman yhtään maalintekopaikkaa.

Vieraiden avausmaalin jälkeen HPK:n vire kuitenkin löytyi. Laadukkaan ottelun pelannut Juha Kiilholma nousi rooliin tekemällä tasoituksen. Toisessa erässä Kiilholma riisti kaksinkamppailussa kiekon keskialueella ja se johti HPK:n ylivoimahyökkäykseen. Borna Rendulic pamautti kotijoukkueen johtoon.

Erän lopussa Ville Viitaluomalla oli tilaisuus viedä joukkue läpiajosta kahden maalin johtoon, mutta pitkä vaihto näkyi ponnettomaksi jääneessä ratkaisuyrityksessä.

Otteluruuhka näkyi

Kolmannessa erässä Viitaluoma päätti neljän ottelun pisteettömän putkensa komealla maalilla. Maaliin ei merkitty syöttäjiä, sillä kyseessä oli raaka lahja Pelicans-puolustaja Antti Ylöseltä. Pettynyt Ylönen huomasi virheensä ja nosti maalilaulujen soidessa kätensä naamansa eteen.

HPK:n otteluruuhka näkyi kuitenkin joka kerta kun vaihdot venyivät pitkäksi. Myös Saroksen otteissa oli nähtävissä pieniä väsymisen merkkejä, vaikka jokainen maali syntyi lähietäisyydeltä.

− En voi hirveästi moittia joukkuetta tuosta tämäniltaisesta suorituksesta. Eilen olisimme ansainneet pisteet Tapparaa vastaan ja tänään ehkä myös, kuvaili ottelua Pasi Arvonen.

− Kolme ottelua neljään päivään. Se on kova suoritus kun pystymme tällä lailla vielä tappelemaan pisteistä. Emme vedä ranteita auki tästä tappiosta. Tappelemme kynsin hampain jatkossakin voitoista.

Ottelussa nähtiin myös mukavasti tunteita. Ville Järveläinen "lämmitti" Ilkka Pikkaraista suunsoitollaan jatkuvasti. Vili Sopanen puolestaan nappasi kymmenen minuutin henkilökohtaisen käytösrangaistuksen lauottuaan samassa erässä kaksi kertaa HPK-maalia kohti vihellyksen jälkeen.