HIFK hakee kauden avausvoittoa SaiPasta

LIIGA / Ennakko
SaiPa on ollut niskan päällä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Lauantaina Helsingin jäähallissa HIFK saa vieraita Lappeenrannasta, kun SaiPa matkaa Helsinkiin. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, ja jokaisen ottelun on vienyt SaiPa. Samalla haetaan asetelmia jo mahdollisiin pudotuspeleihin, tällä hetkellä joukkueet löytyvät sarjataulukosta sijoilta kolme ja seitsemän.

Kotijoukkue tarvitsee pisteitä kipeästi, sillä se on valahtanut ulos kuuden joukosta ja suorasta pudotuspelipaikasta. Viimeisimpänä tappion karvasta kalkkia helsinkiläisille tarjosi perjantai-iltana JYP, joka vei voiton lukemin 2−0.

SaiPa tulee illan otteluun vuorokautta pidemmän huilin turvin, mutta isäntien tapaan kahden perättäisen tappion saattelemana.

Suoritusvarma lappeenrantalaisryhmä on vältellyt tappioputkia läpi kauden. Sputnikit ovat hävinneet vain kerran kolme ottelua perätysten ja kahden pisteettömän pelin putkia on vain kaksi.

HIFK aseeton kärkijoukkueita vastaan

Punapaitojen saldo Liigan kärkikvartettia vastaan ei herätä hurraahuutoja. Kaikkiaan HIFK on pelannut 13 kertaa Kärppiä, JYPiä, Tapparaa tai juuri SaiPaa vastaan, ja saldona on kolme voittoa ja yhdeksän pistettä.

SaiPa on ollut HIFK:lle ylitsepääsemätön este. Kolmesta ottelusta nolla pistettä ja vain kolme tehtyä maalia. Keskinäisten otteluiden paras pistemies on Per Savilahti-Nagander (1+3).

SaiPa on määrätietoinen joukkue, joka ei kumartele kuvia. Pelissä viimeiseen asti hiottuja viivelähtöjä tärkeämpää on aktiivisuus ja flow. Juuri siinä ovat aseet, joilla HIFK on kaatunut tällä kaudella kolmeen otteeseen. Eikä HIFK:n tilannetta yhtään helpota, että joukkue joutui pelaamaan todella fyysisen ottelun Jyväskylässä perjantaina.

HIFK menetti Jyväskylän vierailulla pisteiden ohella jotain vielä tärkeämpää, kun Liigan maalipörssissä toisella sijalla oleva Juuso Puustinen ja puolustajien pistepörssiä johtava Toni Söderholm joutuivat jättämään kaukalon toisessa erässä.

SaiPan sairastuvalla ainoa muutos on kapteeni Ville Kohon mahdollinen paluu flunssan jäljiltä kokoonpanoon. Lopullisesti Kohon pelikunto selviää vasta pelipäivän aikana.

Venäläisen merkkipaalu

SaiPan Sami Venäläinen pelaa lauantaina uransa 700. liigaottelun. 32-vuotias Tapparan kasvatti pelaa ensimmäistä kautta Lappeenrannassa ja on kauden 32 ottelussa tehnyt tehot 3+9 tehotilaston ollessa kuusi pykälää plussalla.

SaiPan lisäksi Venäläinen on edustanut liigatasolla kasvattajaseuraansa Tapparaa ja TPS:ää. Lisäksi kahdelta edelliskaudelta kokemusta on myös Mestiksen Lekistä 19 ottelun verran.

Venäläisen palkintokaappia koristaa kaksi Suomen mestaruutta, kolme hopeaa ja yksi pronssi. Pisteitä uran 699 ottelussa on syntynyt 262 (114+148).

Seuraa Heitä

Ryan Thang #90 |

Oikea laitahyökkääjä

Alussa lupaavasti esiintynyt Thang on viime kierroksilla hukassa oman pelinsä kanssa. Otti perjantaina kaksi huitomisjäähyä.

Sami Venäläinen #38 | Fischtown Pinguins

Laitahyökkääjä

Kokenut Venäläinen pelaa uransa 700. ottelun. Vastustajan kannalta ärsyttävä pelaaja, ei jätä tilanteita kesken.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.János Hári 3 2 5
2.Ville Peltonen 1 3 4
3.Jason DeSantis 2 2 4
4.Corey Elkins 1 2 3
5.Iiro Pakarinen 2 1 3
SaiPa M S P
1.Tommi Jokinen 2 3 5
2.Sami Venäläinen 0 3 3
3.Markku Flinck 1 2 3
4.Patrick Davis 2 1 3
5.Jaakko Rissanen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle