Ilveksen pahin painajainen toteutui

LIIGA / Raportti
Sanan säilä ja komposiitti viuhuivat.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilves ja Jokerit taistelivat vauhdikkaan ja kuuman ottelun Tampereella, mutta varsinainen puheenaihe oli toinen. Liigan tehokkain pelaaja Michael Keränen jätti kaukalon synkällä ennusteella.

Jokerit väänsi Hakametsästä tärkeän 3-2 -voiton jatkoajalla. Loppua kohden nopeutunut peli ei jättänyt ketään kylmäksi - ei varsinkaan pelaajia, joiden suut kävivät ja mailat heiluivat urakalla päätöserässä.

Ilvekselle piste oli kalliimpi kuin joukkue olisi ollut valmis maksamaan.

Kultakypärä, pistepörssin johtaja ja joukkueen hyökkäyspelin suvereeni moottori Michael Keränen jäi kaatuvan Ossi Väänäsen alle ja poistui koppiin. Jääpussi laitettiin olkapään kohdille.

Päävalmentaja Tuomas Tuokkola ilmoitti loppukautta ajatellen karmaisevan uutisen.

− Ei pelaa tällä kaudella. Se oli meidän lääkäreiden ensimmäinen arvio. Ei ole pelejäkään enää paljoa jäljellä. Ei voi kuin toivoa, että olisi väärässä.

− Ei meillä tässä ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa tuomio vastaan. Me ollaan pelattu joukkueena kova kausi ja tänäänkin kova peli, keskitytään siihen, mihin voidaan vaikuttaa, Tuokkola sanoi vaivoin.

Keränen ehti tehdä 44 ottelussa tehot 14+31=45.

Tulikivenkatkuinen vääntö Jokereille

Ottelu oli tasainen ja viihdyttävä. Helsinkiläisseuran viimeistä Tampereen-reissua vähään aikaan oli katselemassa reilut 5 600 henkeä.

Ensimmäistä erää hallitsi peruspelinsä turvin Jokerit. Ilves ei päässyt keskialueen yli vaarallisesti kuin Antti Kangasniemen johtaman kakkosketjun turvin, ja Jarkko Ruudun nopea avausmaali antoi edun myös tulostaululla.

− Tärkeä peli molemmille joukkueille. Tuo keskikasti on tosi tiukka ja pelejä ei ole enää paljon jäljellä. Ollaan suht samassa tilanteessa Ilveksen kanssa, veteraanipuolustaja Jere Karalahti kertoi lähtökohdat.

Toisessa erässä alettiin lyömään niin löylyä kuin miestäkin. Ilves pääsi jokerijäähyjen myötä peliin kiinni ja kiivaalla luistelulla joukkue laittoi myös Leland Irvingin töihin vierasmaalin suulla.

Kangasniemi tasoitti pelin Ilves-uutuus Nicholas Dimitrakosin syötöstä, mutta Jani Rita kuittasi heti perään.

NHL-tyylinen havaijilätkä jatkui läpi toisen erän. Jarkko Näppiläkin löysi tilaa Irvingin yläpesästä ja kahden erän jälkeen peli oli melko oikeudenmukaisesti tasan.

− Pienet asiat vaikutti tietenkin, mutta me huilattiin tuossa viikko. Treenattiin aika kovaa, mikä tulee tuottamaan tulosta jatkoa ajatellen, mutta varmasti vaikutti tämän päivän suoritukseen vähän, Karalahti sanoi.

Loppupuolta kohden kuumenivat tunteet. Jarkko Ruutu hoiti tonttiaan esimerkillisesti, kun soitti suutaan Mikko Kukkoselle ja Antti Kangasniemelle ilman jäähyjä. Viikateiskut lentelivät ja paidoista revittiin, mutta pääpaino pysyi pelissä.

− No joo, ne kuuluu peliin. Se on hyvä vaan. Me ollaan valmiita pelaamaan joukkueena, Karalahti jyrähti.

Tuokkola oli samaa mieltä.

− Tämmöisiä näiden lätkäpelien pitää olla. Iso intensiteetti. Molemmat karvasi, hyökkäsi ja puolusti ja hallissa oli ääntä.

Hallitsevampi osapuoli lopussa oli Ilves. Ylivoimista ja avopaikoista huolimatta tulosta ei tullut, mikä hieman harmitti Ilves-valmentajaa.

− Totuuden nimissä pelin iso kuvahan oli se, että meidän olisi pitänyt ratkaista kolmannessa erässä. Sanoin kyllä jätkille kopissa, että pelattiin saatanan kova lätkämatsi.

Voittomaalin tälläsi jatkoajalla ylivoimapelissä Karalahti.

Ilves on tasaisessa sarjataulukossa kahdeksas. Ero yhdenteentoista olevaan HPK:hon on seitsemän pistettä. Jokerit jatkaa kuudentena, kolme pinnaa edellä HIFK:ta.

Pelit jatkuvat Jokerien osalta tiistaina kotiottelulla JYPiä vastaan. Äärimmäisen pahasti haavoittunut Ilves kohtaa keskiviikkona Bluesin Espoossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle