HPK ja Pelicans kohtaavat tärkeässä pelissä

LIIGA / Ennakko
HPK:n joukkue pelaa lauantaina kotihallissaan Pelicansia vastaan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Rinkelinmäellä tarjoillaan lauantaina kiekkohuumaa, kun HPK ja Pelicans ottavat toisistaan mittaa. Kerhon ja Pelicansin välinen peli on tärkeä pudotuspelitaiston vuoksi.

Hämeenlinnan Pallokerho käy tällä hetkellä jo omia pudotuspelejään. Liigan sarjataulukon yhdentenätoista majaileva HPK yrittää kammeta itsensä vielä kymmenen sakkiin ja mukaan kevään varsinaisiin pudotuspelikarkeloihin.

Lauantaina Kerho pelaa tärkeän pelin tuon pudotuspelitaiston kannalta, sillä HPK kohtaa sarjataulukon kymmenentenä majailevan Lahden Pelicansin. Kerhon ja Pelicansin välinen piste-ero on vain yksi piste. Lyömällä  kotihallissaan Pelicansin, Pallokerho kipuaisi Liigan sarjataulukossa jo pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Käänteisesti ajateltuna, Pelicans tippuisi puolestaan tappionsa myötä pudotuspeliviivan alapuolelle. Kerhon päihittämällä Pelicans sen sijaan kasvattaisi piste-eroaan Pallokerhoon ja vankentaisi otettaan pudotuspelipaikastaan.

Lyhyesti summattuna, taisto viimeisistä pudotuspelipaikoista tuo rutkasti lisäjännitettä Liigan yhdennentoistan HPK:n ja kymmenennen Pelicansin väliseen otteluun.

Luvassa niukkamaalinen koitos?

HPK ja Pelicans ovat aiemmin tällä kaudella kohdanneet toisensa kolme kertaa ja lahtelaiset ovat olleet jokaisessa aiemmassa pelissä Pallokerhoa parempia. Viimeksi joukkueet kohtasivat 11. tammikuuta, jolloin Pelicans pisti Kerhon nurin maalein 4-1.

Lauantaina miteltävästä Pallokerhon ja Pelicansin välisestä ottelusta voi ennustaa tulevan vähämaalinen, sillä kummatkin joukkueet ovat viime aikoina tapelleet viimeistelynsä kanssa.

Pallokerholle maalinteko on ollut käytännössä koko kauden ajan hankalaa. HPK onkin kolmanneksi vähiten maaleja viimeistellyt liigajoukkue.

Viimeksi Kerho tappeli maalinteonsa kanssa juuri perjantaina. HPK kohtasi perjantaina Tapparan Tampereella ja hävisi kirvesrinnoille maalein 2-0. Kerhon yksi isoimmista ongelmista Tapparaa vastaan oli nimenomaan viimeistely, sillä Pallokerholla oli tamperelaisia vastaan kyllä tukuttain maalintekopaikkoja.

Kummaltakin joukkueilta loukkaantuneina hyökkääjiä

Pelicans sen sijaan sai maalinteko-ongelmiinsa helpotusta edellisessä pelissään tiiistaina, jolloin se päihitti Espoo Bluesin luvuin 5-1. Lahtelaisten kovimmat tehomiehet olivat pisteet 1+1 nakutelleet hyökkääjät Miikka Männikkö ja Joel Mustonen.

Ennen Blues-ottelua myös lahtelaiset olivat tuskailleet maalinteonsa kanssa. Esimerkiksi edellisviikolla Pelicans pelasi kolme kamppailua ja viimeisteli yhteensä näissä peleissä vain kolme maalia.

Niin HPK:n kuin Pelicansinkin sairastuvan tilanne on kohtalainen. Kerholta loukkaantuneina ovat hyökkääjät Tuomas Vänttinen, Antti Aarnio ja Jaakko Turtiainen.Pelicansin toipilasosastolla on puolestaan neljä pelaajaa. Nämä miehet ovat hyökkääjät Pavel Rosa, Tuomas Santavuori, Marko Pöyhönen ja Tyler Redenbach.

Seuraa Heitä

Ville Viitaluoma #39 |

Keskushyökkääjä

HPK:n ykkössentterin pisteetön putki on jo neljän pelin pituinen. Saisiko lauantaina jo tehopisteitä aikaiseksi? Niitä saattaisi viimeistelynsä kanssa tappeleva HPK kaivata kärkihyökkääjältään.

Juuse Saros #74 | Nashville

Maalivahti

Nuori 18-vuotias maalivahti on pelaamassa upeaa kautta. Erittäin lupaavan Saroksen otteita on ilo seurata pelistä toiseen.

Miikka Männikkö #12 |

Laitahyökkääjä

Miikka Männikkö pelasi pirteästi Pelicansin edellisessä pelissä tiistaina Bluesia vastaan. Hyökkääjä merkkautti tuossa ottelussa tililleen pistesaldon 1+1. Jatkuvatko hyvät esitykset?

Joel Mustonen #40 | Örebro

Laitahyökkääjä

Miikka Männikön tavoin myös Joel Mustonen esiintyi edukseen Pelicansin edellisessä pelissä Bluesia vastaan. Mustonen merkkautti Blues-ottelussa tililleen pistesaldon 1+1. Saako tehopisteitä aikaan HPK-pelissä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Ossi-Petteri Grönholm 0 3 3
2.Otto Paajanen 1 1 2
3.Borna Rendulic 0 1 1
4.Teemu Rinkinen 0 1 1
5.Jyri Niemi 0 1 1
Pelicans M S P
1.Miikka Männikkö 1 3 4
2.Jarkko Immonen 1 2 3
3.Timo Pärssinen 1 2 3
4.Vili Sopanen 1 2 3
5.Jan Latvala 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle