Kärpät tehokkaana hallintahetkillään

Kähkönen iski kaksi osumaa.
Bluesin tappioputki piteni kuuteen otteluun, ja samalla espoolaisryhmä valahti ensimmäisen kerran kauden aikana pudotuspeliviivan alapuolelle, kun Kärpät oli parempi maaottelutauon jälkeisessä ottelussa maalein 6-2.

Sekä ensimmäisessä että toisessa erässä Blues tuli peliin vahvasti ja teki pikaisen avausmaalin. Enempää onnistumisia ei tullut, ja Kärppien kuittaukset käänsivät pelin molemmissa erissä oululaisten eduksi.

Toisessa erässä Kärpät kesti tasoituksensa jälkeen Ilkka Mikkolan rangaistuksen, jonka aikana Kristian Kuusela laukoi kiekon yläputkeen. Kärppien käännettyä pelin Blues-päätyyn sinipaidat paineistivat liikaa kiekolista Ivan Humlia, jolloin Ville Pokka unohtui täysin vapaaksi, ja näin 18-vuotias puolustaja iski voittomaaliksi jääneen osuman tarkalla laukauksella.

Antti Oren sählättyä kiekon maalin takana Joonas Donskoille peli oli Kärpille 4-2 vain puoli minuuttia myöhemmin. Ore vaihdettiin maalilta pois takaiskun jälkeen, mutta Blues ei enää herännyt kunnolla taisteluun mukaan, vaan yrittäminen oli varsin väkinäistä.

- Lähtökohta tauon jälkeen on, ettei tiedä missä mennään. Peli olisi voinut olla 3-0 avauserässä, mutta kun saimme pidettyä heidät maalissa ja pelin tasoihin, se oli käännekohtana, Kärpistä kommentit tällä kertaa antanut apuvalmentaja Pasi Mustonen näki.

Avauserän piina poistuu

Tomi Sallinen teki Bluesille avausmaalin jo 18 sekunnin pelin jälkeen. Kahdessa seuraavassa vaihdossa kiekko kävi kärppämaalin tolpassa, mutta pikku hiljaa ote siirtyi enemmän oululaisten suuntaan. Joonas Donskoi tasoitti komealla yksilösuorituksella erän jälkimmäisellä puoliskolla.

Toisessakin erässä Blues meni nopeasti johtoon Juuso Ikosen maalilla. Entinen Blues-kapteeni Toni Kähkönen tasoitti Kuuselan kiekonmenetyksen jälkeen vain minuutti myöhemmin. Kärpät iski erässä vielä kaksi maalia lisää. Erätauolle lähdettiin lähes seitsemän minuuttia etuajassa, kun Kärppien vaihtoaition ovi hajosi.

Bluesin toiveet kirin aloittamisesta alkoivat lopullisesti hiipua, kun Kähkönen iski illan toisensa heti, kun kolmas erä alkoi. Blues sai vielä ylivoimia ja otti maalivahdinkin pois. Joonas Kemppainen iski kiekon tyhjiin ja loppulukemiksi 2-6. Pelin kuvaa numerot eivät kovinkaan hyvin kerro. Kärpät oli kokonaisuudessaan parempi ja ansaitsi kolme pistettä, mutta ei niin suurella erolla.

- Loppujen lopuksi se on sama, millä erolla häviää, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi.

- Alku oli erinomainen, mutta emme päässeet karkuun. Meillä roikkuminen pelissä silloin kun menee heikosti ei ole parhaiden joukkueiden tasolla, Marjamäki arvioi.

Kärppien Mustonen antoi kehuja monelle pelaajalle.

- Backlund oli oikeilla hetkillä hyvä. Puolustajista 18-vuotias Pokka oli ylivoimainen. Kähkönen pelasi virheettömän pelin, Huml sentterinä hyvä, samoin Donskoin paluu tauon jälkeen.

Kärpät palaa loppuviikoksi kotiin, kun se kohtaa ensin torstaina Ässät ja sitten lauantaina Ilveksen. Blues jatkaa pelejä perjantaina, kun Espooseen saapuu Tappara. Seuraavana päivänä edessä on vierailu Jyväskylään.

- Ei tässä oikotietä onneen ole. Pitää vain tehdä enemmän ja enemmän töitä, Marjamäki lopetti.

Ottelun alussa Bluesin Tommi Huhtala törmäsi toisen päätuomarin Timo Metsälän kanssa. Kiekko liikkui laidassa, ja Huhtala ajoi vauhdilla kohti maalia odottamaan syöttöä tai mahdollista paluukiekkoa, jolloin Huhtalan ja Metsälän jalat osuivat toisiinsa. Metsälä jatkoi peliä, mutta jätti kaukalon ensimmäisen erän jälkeen. Tilanne etenee päävideotuomarin käsittelyyn.