Kotona kuin vieraissa?

LIIGA / Ennakko
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com/
KalPa vetäytyi maajoukkuetauolle kaksi puhdasta vierasvoittoa taskussaan. Matkapelien vahvat esitykset pitäisi siirtää myös kotiyleisön eteen, sillä savolaiset ovat hävinneet viisi edellistä kotiotteluaan. Pelicans puolestaan tarvitsee jokaisen pisteen pudotuspelihaaveiden ylläpitämiseksi.

Tiistai-illan kotijoukkue KalPa ponnistaa runkosarjan loppusuoralle sarjataulukon kakkossijalta. Savolaiset pääsivät tauolle hyvillä mielin, sillä kilpipaidat hakivat Hämeenlinnasta ja Turusta 4-0-voitot. Nollapelin tolppien välissä kirjauttivat niin Mikko Koskinen kuin Pelicansia vastaan aloittava Pekka Tuokkolakin.

Pelicansin kujanjuoksu kohti pudotuspelejä sai tammikuussa uutta nostetta, kun pussileuat saalistivat parhaimmillaan viisi voittoa peräkkäin. Juuri ennen taukoa lahtelaisten pistetehtailu kuitenkin hyytyi, kun Jokerit ja Ässät hakivat Lahdesta täydet pisteet.

Ottelun lähtökohdat ovat vierailijoiden osalta selvät. Joukkue on sarjataulukossa tällä hetkellä kahdentenatoista ja kun tusinan verran otteluja on pelaamatta, pitäisi yhdeksän pisteen ero kymmenentenä majailevaan Bluesiin saada kurottua umpeen. Mahdollisuudet ovat siis olemassa, mutta löysäilyyn ei ole yhdessäkään ottelussa varaa.

Eikä Kuopiossa varmasti nähdä asenneongelmaista vierasjoukkuetta. Sen sijaan viimeistelytehokkuus voi muodostua ongelmaksi. Kahdessa edellisessä tappio-ottelussa Pelicans osui maalipuiden väliin vain kertaalleen, vaikka paikkoja lisäosumiin oli runsaasti.

KalPalla on takanaan mielenkiintoinen jakso. Viiden kotitappion rinnalla savolaiset ovat pelanneet kolme edellistä vierasotteluaan päästämättä maaliakaan. KalPan valmennusjohdon haasteena onkin siirtää vahva vieraspelaaminen myös kotikaukaloon.

Kilpipaidat ovat pelanneet vieraissa huomattavasti nöyremmin, maltillisemmin ja ennen kaikkea yhtenäisemmin. Kotiotteluissa KalPa on pyrkinyt usein turhankin nopeisiin vastahyökkäyksiin, jolloin viisikko on hajonnut ja joukkue pudonnut kuskin paikalta.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. KalPa vei kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta Pelicans oli viime ottelussa joulukuun alussa parempi. Molemmat pääsevät otteluun suhteellisen terveellä miehistöllä. KalPan ykkössentteri Jukka Voutilaisen paluuajankohta sijoittuu kuun vaihteen tienoille.

Seuraa Heitä

Artturi Lehkonen #62 | Colorado

Laitahyökkääjä

Kolmen ottelun maaliputkessa seilaava nuorukainen edusti tauolla Suomea 18-vuotiaiden maajoukkueessa. Onko maajoukkuekomennus tuonut terävyyttä vai väsymystä?

Jesse Niinimäki #10 |

Oikea laitahyökkääjä

Ilveksestä Lahteen siirtynyt hyökkääjä iski entistä seuraansa vastaan tehot 1+2. Muissa neljässä ottelussa tehot ovat jääneet varastoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle