Runkosarjan loppukiri alkaa - mihin suuntaan HPK:n kompassi osoittaa?

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnalaisilla on vielä paljon pelissä runkosarjan viimeisissä otteluissaan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa kohtaavat tiistaina HPK ja TPS. Koitos käynnistää kummankin joukkueen runkosarjan loppusuoran. Kerholle TPS-ottelu on runkosarjan kahdenneksitoista viimeinen tiimellys. Pallokerholla on yhä paljon pelissä loppusuorallaan, joten seura tarvitsee kipeästi lisäpisteitä.

HPK voi vielä kivuta yhtä hyvin sarjataulukossa kuuden sakkiin, jäädä säälipudotuspeliryhmäksi kuin pudota kokonaan ulos kevään pudotuspeleistäkin. Tällä hetkellä Kerho on taulukon kahdeksantena. Joukkue on vain yhden pisteen päässä sarjataulukon kuudennesta HIFK:sta. Vastaavasti hämeenlinnalaisten piste-ero sarjataulukon yhdenteentoista Ässiin on sekin vain viisi pistettä.

Ratkaisevaa tulee olemaan se, mihin suuntaan Kerhon kurssi kääntyy runkosarjan maalisuoralla. HPK-koneiston bensiini rupesi loppumaan maaottelutaukoa edeltäneissä kamppailuissaan. Pallokerho on hävinnyt kaksi peräkkäistä otteluaan yhteismaalein 9-1. Mikäli hämeenlinnalaiset eivät saa tankkiinsa lisää polttoainetta, saattaa joukkue tippua ulos pudotuspeleistä kokonaan.

TPS:n pudotuspelihaave enää vain hento kuiskaus

Tiistaina Pallokerholla on hyvä mahdollisuus saada uutta uskoa tekemiseensä nujertamalla TPS. Turkulaiset, kun ovat melkein jo menettäneet toivonsa paremmasta huomisesta. Tepsi majailee sarjataulukon toiseksi viimeisenä ja joukkue lähinnä enää vain hennosti kuiskailee haaveestaan yltää pudotuspeleihin.

Kerhon vahvuudet ovat olleet mainiossa oman pään pelaamisessa, karvaamisessa ja työn tekoa korostavassa asenteessaan. Pallokerhossa on vallinnut myös erinomainen tiimihenki, joka on kaukalossa näkynyt hyvänä ja tiiviinä joukkuepelaamisena. Lisäksi HPK on loistanut kaksinkamppailutilanteissa.

Hämeenlinnaan tiistaina vierailun tekevä TPS sijaitsee runkosarjan kolmantenatoista. Turkulaisilla on yhä jäljellä pieni toivon kipinä päästä kevään pudotuspelikarkeloihin, mutta se kipinä on hyvin laimea. Joukkueella on matkaa kymmenenteen sijaan jo kaksitoista pistettä.

Turkulaisten yksi isoimpia haasteita loppukaudella onkin henkisellä puolella. Mistä löytää motivaatiota runkosarjan viimeisiin peleihin, kun haave pudotuspeleistä hiljalleen murenee? Vastaavasti myös sarjajumbo Ilves on sen verran kaukana Tepsistä, ettei pelko karsintapeleihin joutumisesta ole vielä kovin suuri uhka.

TPS on hävinnyt jo seitsemän vieraspeliään peräkkäin

Vieraskaukaloissa TPS on ollut suorastaan surkea. Turkulaisryhmällä on liigajoukkueista kasassa toiseksi vähiten vieraspelipisteitä. Edellisen kerran Tepsi on voittanut vastustajansa vieraskentällä 2. tammikuuta. Tuon jälkeen turkulaiset ovat hävinneet peräti seitsemän vierasotteluaan putkeen.

Länsi-suomalaistiimistä on melko hankalaa löytää hyvää kerrottavaa. Tepsin ykkösmaalivahti Atte Engren hoitaa oman tonttinsa pelistä toiseen moitteettomasti. Petrattavaa turkulaisilla on puolestaan paljon. Joukkue kaipaa tasaisuutta otteihinsa, TPS:n pelitaso on ailahdellut liikaa yksittäisten kamppailujen sisällä ja turkulaiset ovat monesti menettäneet myös johto-asemansa.

Tepsin maalinteko on sekin takkuillut. Joukkue on viimeistellyt liigassa toiseksi vähiten osumia ja esimerkiksi edellisessä tiimellyksessään seura tuhlaili tukun hyviä verkon heiluttelupaikkoja ja jäikin KalPaa vastaan nollille. KalPa peittosi Tepsin luvuin 4-0.

HPK ja TPS kohtaavat tiistaina kolmannen kerran tällä kaudella. Kaksi aiempaa yhteenottoa tapahtuivat jo syyskuussa. Turussa tahkottu peli avasi molempien sikermien liigakauden ja sen Kerho voitti maalein 3-2. Toisen kerran joukkueet olivat nokat vastakkain Hämeenlinnassa. Silloin Pallokerho päihitti turkulaiset selkeillä 5-2- lukemilla.

Seuraa Heitä

Jordan Henry #42 |

Puolustaja

HPK hankki pakistoonsa siirtoikkunan sulkeutumispäivänä kanadalaispakki Jordan Henryn. TPS-pelissä kanadalainen esiintyy ensimmäistä kertaa uuden kotiyleisönsä edessä. Henryn pelaamista seurannee suurennuslasilla lukuisa hämeenlinnalaiskatselija.

Ville Vahalahti #82 |

Laitahyökkääjä

Kokenut kiekkoilija Ville Vahalahti voisi olla yksi niistä nimistä, joka saattaisi kyetä omalla esimerkillään sytyttämään liki ilman panosta runkosarjan viimeistä silausta tahkoavan Tepsin. Nouseeko Vahalahti kokemuksensa edellyttämälle tasolle?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Ville Viitaluoma 3 1 4
2.Johan Larsson 0 3 3
3.Juha Kiilholma 1 2 3
4.Jere Sallinen 1 2 3
5.Tuomas Vänttinen 1 1 2
TPS M S P
1.Camilo Miettinen 1 2 3
2.Jarkko Hattunen 0 3 3
3.Tero Koskiranta 1 1 2
4.Brian Willsie 1 1 2
5.Marko Anttila 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle