Unelias paluu arkeen – Pöyhönen ratkoi pisteet Lahteen

LIIGA / Raportti
Pöyhönen taituroi illan toisen osumansa rangaistuslaukauksesta.
Kuva © Teemu Soini
Kuopiossa KalPan kotitappioiden sarja sai kuudennen osansa. Lahden Pelicans haki tunnelmaltaan vaisusta kamppailusta tyylipuhtaan 3-0-voiton. Pisteiden takuumiehenä toimi nelosketjun laituri Marko Pöyhönen, joka iski kaksi maalia.

Tauon jälkeiset pelit ovat monesti raikkaita, energisiä ja vauhdikkaita. KalPan ja Pelicansin helmikuisesta kamppailuista moisia adjektiiveja on tällä kertaa turha käyttää. Kotijoukkue nukkui jälleen pelin alussa ja Pelicans pääsi alkuminuuteilla johtoon, josta ei enää luopunut.

Koko ottelussa ei lukuisilla maalipaikoilla herkuteltu. Vieraiden maalilla kauden ensimmäisen nollapelin kirjauttanut Jere Myllyniemi huhki 33 torjuntaa, mutta suurin osa kotijoukkueen vedoista oli laadultaan varsin vaatimattomia. Myös taklaukset kuuluivat ottelussa harvinaisuuksiin.

– Loistavat pisteet sarjan kärkijoukkueelta. Me pelataan omia playoffeja koko ajan ja pisteitä pitää saada. Myllyniemi oli maalissa hyvä ja puolustajat selvisivät taidolla ja onnella puhtain paperein, Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen jakoi tunnustusta.

Kotijoukkueen leirissä pidettiin ottelun jälkeen päävalmentaja Jari Laukkasen johdolla pitkää palaveria. Kakkosvalmentaja Sami Hirvonen manasi jälleen joukkueensa varovaista alkua.

– Avauserässä pelattiin ihan sukkasillaan. Odoteltiin ja annettiin kaikki aloitteet kaverille. Toisessa erässä vietiin peliä, oltiin jämäköitä puolustuspäässä ja voitettiin kamppailuita, mutta maaleja ei saatu. Ihan ei olla valmiita maksamaan sitä hintaa, mitä maalinteko kotikaukalossa vaatisi.

Pöyhönen lahtelaissankarina

Avauserä oli tauon kangistamaa kiekkoilua. Varsinkin kotijoukkueen peli oli tahmeaa ja vierailijat loivat paremmat tekopaikat. Viiden minuutin pelin jälkeen Janne Tavilla oli huippupaikka, mutta KalPa-maalilla torjunut Pekka Tuokkola koppasi vedon jäässä maatenkin.

Hetki upean pelastuksen jälkeen Tuokkolalle sattui musta hetki, kun Marko Pöyhösen kevyt laukaus upposi maalivahdin varusteiden kautta sisään. KalPan tekopaikat erässä olivat kortilla. Vähäisetkin tilaisuudet tyrehtyivät laaduttomiin laukauksiin suoraan Myllyniemen syliin.

Toiseen erään KalPa paransi peliään selkeästi, mutta Pelicans onnistui pitämään kotijoukkueen pois parhaalta tekosektorilta. Janne Ritamäen jäähyn aikana KalPan parhaimmistoon kuulunut Petri Lammassaari kilautti kertaalleen maalirautoja, mutta maaliin saakka kiekko ei tietään löytänyt.

Sen sijaan Pelicans iski illan toisen, kun Jussi Timonen joutui harhasyöttönsä jälkeen koukkimaan Pöyhösen läpiajotilanteessa nurin. Seuranneen rangaistuslaukauksen Pöyhönen hyödynsi tehokkaasti ja laiturin kauden viides maali oli tosiasia.

Päätöserään Laukkanen sekoitti KalPan ketjuja, mutta merkittävää piristystä tämä ei kotijoukkueen otteisiin tuonut. Jyri Junnilalla ja Jukka Hentusella oli omat paikkansa, mutta Myllyniemi piti nollan loppuun saakka. Tyler Redenbach sai kunnian viimeistellä loppunumerot kotijoukkueen hakiessa kavennusta ilman maalivahtia.

– Eka erässä oltiin tosi hyviä ja oltaisiin voitu tehdä enemmänkin kuin yksi maali. Toisessa erässä oltiin aivan vietävänä ja onnekkaita, kun selvittiin siitä hengissä. Kolmannessa erässä pyrittiin pitämään KalPan pyöritykset lyhyenä ja purkamaan nöyrästi ja onnistuttiin siinä hyvin, Suikkanen kertasi peliä.

Lahtelaisten pudotuspelitaisto jatkuu perjantaina kotiottelulla JYPiä vastaan. KalPa yrittää puolestaan karistaa kotikammonsa jo torstaina HIFK:n vieraillessa Niiralan montussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle