Ratkaisun avaimet tarjolla

LIIGA / Ennakko
Palaako hallinta jälleen kotijoukkueelle?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Tappara ja Ässät kohtaavat maanantaina äärimmäisen tärkeässä ottelussa Hakametsässä, sillä ottelun voittajalle on luvassa mahdollisuus ratkaista mestaruus keskiviikkona Porissa. Tamperelaisten kannalta tämä tarkoittaa käytännössä pakkovoittoa, sillä aiemmat kohtaamiset Porissa ovat päättyneet Ässien suvereeneihin voittoihin.

Kirvespaitainen kotijoukkue ratkaisi perjantaina otellun kolmannen finaalin hiuksia nostattavalla tavalla Tampereella, kun voittomaali nähtiin vain sekunti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Niclas Luceniuksen taikoman maalin myötä henkinen etulyöntiasema lauantain neljänteen finaaliin piti olla tamperelaisilla, mutta toisin kävi. Tai ainakin se mureni totaalisesti kotijoukkueen käsittelyssä.

Ässät vyöryi keskiviikon tapaan heikkoon syöttöpeliin ja lukuisiin virheisiin sortuneen Tapparan yli ja tasoitti sarjan otteluvoitot lukemiin 2-2. Maanantain viidennessä finaalissa on siis tarjolla kolmas kiinnitys himoittuun Kanada-maljaan, jota saatetaan nostella jo seuraavassa Ässien isännöimässä ottelussa.

Paineet kotijoukkueella                                                  

Tapparan kannalta tilanne on selkeä. Koska voittaminen Porissa on aiemmissa kohtaamisissa osoittautunut äärimmäisen vaikeaksi, on kotikaukalossa kyettävä jatkamaan voittokulkua. Tapparan onni on sen Ässiä parempi runkosarjasijoitus, joka takaa sille kotiedun myös finaaleissa.

Voittaakseen mestaruuden Tapparan ei siis tarvitse voittaa kertaakaan Hakametsän ulkopuolella. Todellisuudessa tilanne ei kuitenkaan ole aivan niin yksinkertainen.

Tampereella pelatut ottelut ovat olleet huomattavasti tasaisempia kuin Porissa, josta kertovat myös Tapparan viime sekuntien osittain onnekkaatkin ratkaisut. Marginaalit ovat olleet pienet ja Antti Raantakin on joutunut venymään todellisiin huipputorjuntoihin toisin kuin Isomäellä.

Mielenkiintoista on, mihin Tapparan hyvä vire kotikaukalossa on hukkunut matkalla Poriin, sillä ero joukkueen ilmeessä on ollut kuin yö ja päivä. Siltikään se ei ole Ässien tapaan kyennyt selkeisiin voittoihin faniensa edessä, vaikka pelin taso onkin ollut huomattavasti parempi.

Kivi tietää iskun paikat

Ässien valmentaja Karri Kivi osoitti viimeistään finaalisarjassa neroutensa iskemällä Tapparan heikkouksiin ja hyydyttämällä tamperelaisten pelin heidän omilla aseillaan. Aivan kuten Jukka Rautakorven valmennusfilosofiaan kuuluu tiukka viisikkopuolustus, on Tappara finaaleissa saanut törmätä porilaisten tiukkaan puolustusmuuriin.

Moni Tapparan hyökkäys on pysähtynyt Ässien keskialueen sumppuun, ja etenkin Porissa keinot sen ohittamiseen ovat olleet vähissä. Vaikka Ässät puolustaakin kurinalaisesti, on Joel Armialla ja kumppaneilla myös lupa hyökätä. Kiven ryhmä onkin laittanut kovaa painetta Tapparan puolustajiin, joista varsinkin Juha Leimu ja Pekka Saravo ovat alituiseen olleet vaikeuksissa.

Lauantaina pahasti patapaitojen jalkoihin jääneen Tapparan on löydettävä jälleen keinot nollata aikaisempi ottelu. Lukemiin 4-0 päättynyt ryöpytys varmasti karisti viimeisetkin hyvän olon riippeet perjantaista, mutta Rautakorvella apureineen riittää silti hommia parsia joukkueen peli jälleen kasaan.

Myös ikitaistelija Ville Niemisen on terästettävä otteitaan, sillä aivan liian usein Niemisen epätarkat syötöt ovat avanneet Ässille mahdollisuuden vastahyökkäykseen. Se kuinka suuren tasonnoston Tappara kykenee lauantaista tekemään, ratkaisee maanantain ottelun.

Seuraa Heitä

Ville Nieminen #17 |

Laitahyökkääjä

Konkarin on parannettava etenkin syöttöpeliään. Selän takaa heitetyt sokkosyötöt ovat vaarallisia ja varsinkin viime peleissä ne ovat usein päätyneet Ässä-pelaajien lapoihin. Tahtoa ja tunnetta riittää vaikka muille jakaa, mutta tärkeillä paikoilla tarvitaan myös kylmähermoisuutta.

Eero Elo #84 |

Laitahyökkääjä

Iskenyt finaalisarjassa tehot 2+2 ja nostanut profiiliaan huomattavasti. Isokokoinen hyökkääjä on vaarallinen kiekon kanssa ja kykenee myös arvaamattomiin ratkaisuihin. Potentiaalinen ratkaisija.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Dragan Umicevic 0 4 4
2.Teemu Aalto 1 2 3
3.Tuukka Mäntylä 0 2 2
4.Jukka Peltola 2 0 2
5.Niclas Lucenius 2 0 2
Ässät M S P
1.Eero Elo 3 2 5
2.Tommi Taimi 2 2 4
3.Shaun Heshka 0 4 4
4.Mika Niemi 0 4 4
5.Aki Uusikartano 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle