Kummalle kiekko pomppii?

LIIGA / Ennakko
Finaalirähinä jatkuu Porissa.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Tappara yrittää napata finaalisarjan toisen voittonsa, kun kirvesrinnat saapuvat Ässien vieraaksi Poriin. Nousevatko onnekkaat pomput jälleen ratkaisurooliin?

Ensimmäinen ottelu sen jo todisti. Kummankin joukkueen maalivahti- ja puolustuspeli ovat äärimmäisen kovalla tasolla. Maalipaikat olivat harvassa ja vielä kun maalivahteina häärivät SM-liigan kaksi parasta veräjänvartijaa, ei maalijuhlia ole luvassa jatkossakaan.

Jos maaleja on lähes mahdoton tehdä, nousee onni ratkaisevaan osaan. Ensimmäisessä osaottelussa Tommi Taimi nosti patapaidat tasoihin luistimien kautta, mutta Tappara pisti loppusekunneilla vielä paremmaksi. On selvää, kun vastassa ovat erittäin tasaiset joukkueet, muutamalla pompulla voi olla ratkaisevat seuraukset.

Jotain voi itsekin tehdä

Ihan kaikki ei kuitenkaan ole onnesta kiinni. Molemmille joukkueille avautui avausottelussa muutama ihan oikea maalipaikka, mutta vain toinen onnistui iskemään kiekon verkkoon. Ville Nieminen tykitti kiekon tylysti ohi Antti Raannan, kun taas Joel Armia sivalsi kiekon katsomoon.

Ja voi sitä onnea ansaitakin. Mahdollisuus myötämielisiin pomppuihin kasvaa huomattavasti, jos pystyy aiheuttamaan painetta vastustajan maalinsuulle. Ilman laukauksia ja painetta on turha harmitella, jos kiekko ei pompikaan omalle joukkueelle.

Ässät lähtenee otteluun samalla tyylillä kuin avausottelussa Tampereella. Patahyökkääjät aiheuttivat suuria vaikeuksia kirvesrintojen puolustukselle aktiivisella karvauksellaan, erityisesti Juha Leimu oli pahoissa ongelmissa nopeiden ässähyökkääjien kanssa. Mikäli Pata pystyy pitämään vaudin yllä myös Porissa, avautuu isäntäjoukkueelle myös maalintekotilanteita.

Tapparalle finaalisarjan avausottelu oli nousujohteinen, vaikka erityisesti kirvesrintojen hyökkäyspelissä oli vielä parantamisen varaa. Vierasjoukkue pystyy kääntämään pelin nopeasti toiseen päähään, jos porilaisten ajatus herpaantuu hetkeksikin. Mikäli patapaidat säntäilevät täpötäyden Isonmäen edessä liian innokkaasti taklaamaan, Tapparalla on kyky ja taito iskeä vaarallisesti porilaisten päähän.

Avausmaalin merkitystä ei tässä otteluparissa voi ylikorostaa. Molemmat joukkueet ovat läpi pudotuspelikevään osoittaneet loistavaa pelaamista johtoasemassa. Se kumpi päätyy takaa-ajajan asemaan, joutuu pakostakin avaamaan puolustuspakettiaan. Niin kävi Ässillekin ensimmäisessä osaottelussa, mutta tamperelaiset eivät onnistuneet iskemään lopullista sinettiä.

Seuraa Heitä

Ville Nieminen #17 |

Laitahyökkääjä

Tappara-ikoni oli kaukalon paras pelaaja. Pommitti elintärkeän avausosuman ja oli jatkuva riesa patapaitojen puolustukselle. Jatkuuko Stanley Cup -voittajan mahtivire myös keskiviikkona?

Veli-Matti Savinainen #19 | Tappara

Laitahyökkääjä

Patapaitojen kultakypärä esitti finaalin avausottelussa pudotuspelikevään huonoimman esityksensä. Kilpakumppani Ville Nieminen oli valovuoden edellä. Herääkö Savinainen finaalisarjaan Porissa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Eero Elo 3 1 4
2.Joel Armia 1 2 3
3.Mika Niemi 1 2 3
4.Ville Uusitalo 0 3 3
5.Tommi Taimi 2 1 3
Tappara M S P
1.Jukka Peltola 2 2 4
2.Olli Palola 3 1 4
3.Niclas Lucenius 1 2 3
4.Teemu Aalto 1 2 3
5.Antti Erkinjuntti 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle