Toipuuko Ässät sekuntishokistaan?

LIIGA / Ennakko
Pitääkö Ässät Ville Niemisen kurissa?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Tapparan ja Ässien finaalisarjassa kaikki kolme ensimmäistä ottelua ovat päättyneet kotivoittoihin. Käykö samalla tavalla myös lauantai-illan ottelussa? Ja pystyykö Ässät pitämään selkärankansa suorassa kirvelevien viime hetkien tappioiden jälkeen?

Perjantain otteluraportin yhteydessä Jatkoajan toimituksen huima tuotos kolmannesta finaaliottelusta: viisi haastattelua, kaksi kuvakoostetta ja kaksi kolumnia. Lue koko paketti!

Tappara otti perjantaina finaalisarjan toisen voittonsa. Tamperelaiset aloittivat ottelussa maalinteon, mutta viimeiseen erään siirryttiin Ässien 2-1-johdossa. Kotijoukkue kuitenkin nousi vielä tasoihin ja lopulta ohi.

Huomioitavaa on se, että kirvesrintojen kummatkin voitot ovat varmistuneet vasta otteluiden viimeisten sekuntien aikana. Maanantaina Jukka Peltola iski ratkaisun viisi sekuntia ennen loppua. Perjantain pelissä ratkaisu tuli vieläkin myöhemmin, kun Niclas Luceniuksen voittomaali syntyi vain sekunti ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Ässien voitto oli sen sijaan selvempi. Keskiviikkona pelattu ottelu päättyi Padalle peräti numeroin 5-1. Kotiyleisönsä edessä esiintyvä patapakka on Porissa erittäin paha vastustaja, joka erityisesti ottelun alussa pyrkii horjuttamaan vierasjoukkuetta aktiivisella karvauksella ja hyvällä liikkeellä.

Porilaisten pelityyli voi myös muuttua heikkoudeksi. Ässien pelityyli on toimiessaan tehokas, mutta samalla myös todella kuluttava. Ilman onnistumisia Ässät ei välttämättä jaksa toisena iltana peräkkäin karvata ottelun loppuun saakka. Jos patapakan pelaajat väsyvät, voi joukkueen tehokkaasta joukkuepuolustuksesta löytyä kolmannessa erässä yllättäviä aukkoja.

Pienet erot ratkaisevat

Tapparan pelityyli on porilaisia organisoidumpi. Ässien kärkipelaajat saattavat olla tamperelaisten vastaavia parempia, mutta kiekon kanssa Tappara kykenee pääosin rauhallisempiin ja viisaampiin ratkaisuihin. Joukkue toki taistelee viimeiseen asti, mutta kiekollisten ratkaisujen ansiosta pelityyli on pelaajille hieman säästeliäämpi. Kenties kiekollisessa pelissä piilee Tapparan voiton avaimet hurmioitunutta patapakkaa vastaan.

Aiemmissa otteluissa joukkueiden välinen tasoero on ollut pieni. Siksi erikoistilanteet ovat nousseet suureen rooliin. Keskiviikkona Ässät oli todella tehokas ylivoimalla iskien peräti neljä ylivoimamaalia. Perjantain koitoksessakin Ässät onnistui ylivoimalla kerran. Tappara puolestaan rankaisi Ässiä porilaisten kahdesta viimeisestä rangaistuksesta.

Lauantain ottelussa avausmaalin merkitys on suuri. Kaikissa tämän kauden aikana Porissa pelatuissa pudotuspeliotteluissa ensimmäisen osuman tehnyt joukkue on lopulta vienyt voiton. Niin voi käydä nytkin. Tekeekö Ässät maalin ensimmäisenä vieden voiton hurmoksen avulla, vai kykeneekö Tappara iskemään avausosuman latistaen samalla kotijoukkueen tunnetason?

SM-liigassa on viimeisen viiden kauden ajan pitänyt voittaa finaaleissa neljä kertaa. Vielä toistaiseksi mestaruuteen ei ole tarvittu enempää kuin viisi ottelua. Tätä taustaa katsoen Tappara on vahvoilla. Toistaako historia itseään, vai kykeneekö Ässät tasoittamaan otteluvoitot kotiottelussaan?

Perjantain otteluraportin yhteydessä Jatkoajan toimituksen huima tuotos kolmannesta finaaliottelusta: viisi haastattelua, kaksi kuvakoostetta ja kaksi kolumnia. Lue koko paketti!

Seuraa Heitä

Joel Armia #40 | Montreal

Laitahyökkääjä

Avausosuma finaaleista puuttuu vieläkin. Maalintekijänä tunnettu porilainen on kyllä päässyt maalipaikoille, mutta ruuti on ollut märkää.

Dragan Umicevic #84 |

Oikea laitahyökkääjä

Ässiä kauden puolivälissä edustanut ruotsalainen on ollut hyvässä vireessä. Kolmessa finaaliottelussa hyökkääjä on kerännyt jo neljä syöttöä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Tommi Taimi 2 2 4
2.Ville Uusitalo 0 4 4
3.Shaun Heshka 0 4 4
4.Mika Niemi 0 4 4
5.Eero Elo 2 2 4
Tappara M S P
1.Dragan Umicevic 0 5 5
2.Jukka Peltola 3 1 4
3.Teemu Aalto 1 2 3
4.Niclas Lucenius 2 1 3
5.Ville Nieminen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle