Monta ottelua pelin sisällä

Tappara oli terävä porilaismaalilla.
Ässien ja Tapparan ottelu tarjosi runsaasti maaleja ja juonenkäänteitä. Ottelun alku oli Tapparan hallintaa, mutta Ässät onnistui vielä nousemaan tasoihin.

Kolmen maalin tappioasemasta noussut patapakka näytti hetken ajan jäävän kokonaan pisteittä, sillä vierasjoukkue teki johtomaalin alle kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Porilaiset hukkasivat kiekon oman maalin takana, ja pian Aleksander Barkov pääsi laukomaan pariinkin otteeseen. Ensimmäisen yrityksen Antti Raanta kykeni torjumaan, mutta irtokiekko oli jo liikaa.

Ässät venyi kuitenkin vielä jatkoajalle Joel Armian huippusuorituksella. Aki Uusikartanon avaussyöttö löysi vastustajan siniviivalla kärkkyneen porilaishyökkääjän, mistä hän pääsi läpiajoon. Armia harhautti Tapparan maalia vartioineen Juha Metsolan ja sijoitti kiekon verkon perukoille.

Jatkoajalla ratkaisua ei tarvinnut odottaa kauan. Vain kuudentoista sekunnin jälkeen ensimmäistä otteluaan Tapparan paidassa pelanneen Jeff Ulmerin laukaus upposi hieman helpon oloisesti ohi Raannan. Näin vierasjoukkue sai mukaansa kaksi pistettä napattuaan 5-4-voiton.

Ensimmäinen erä oli Tapparan

Ottelun alussa vierasjoukkue oli paljon patapaitoja valmiimpi. Kirvesrinnat olivat ensimmäisessä erässä kaikessa porilaisia terävämpiä ja saivat pelin näennäisestä tasaisuudesta huolimatta luotua paljon parempia maalipaikkoja.

Ensimmäinen maali tulikin ansaitusti Tapparalle, kun ottelua oli pelattu vasta reilu minuutti. Juha Leimun laukaus viuhui ohi porilaismaalin, ja Barkov sai haltuunsa kaukalon reunasta maalin vierustalle pomppineen kiekon. Raannan jättäessä tolpan juurelle rutkasti tilaa, hyökkääjällä oli helppo työ laukoa kiekko häkkiin.

Suurin ero ensimmäisessä erässä oli joukkueiden tahtotasossa. Tappara voitti kaksinkamppailut ja joukkueen liike oli parempaa. Ennen kaikkea Tapparan hyökkäykset kohdistuivat suoraan kohti maalia. Vierasjoukkue toimittikin tehokkaasti kiekon maalille ja kirvesrinnoilta oli aina pelaajia iskemässä irtokiekkoihin.

Kahdesti Tappara pääsikin iskemään tilanteista, jossa Raannan torjunnan jälkeen kiekko jäi vielä maalin eteen pelattavaksi. Jani Honkanen, Miko Malkamäki ja löysästi avauserässä puolustanut Armia saivat katsella aitiopaikalta kahta maalia, kun ensiksi irtokiekon iski sisään Jussi Makkonen, ja paria minuuttia myöhemmin Antti Erkinjuntti.

– Tiedossa oli, että tamperelaiselta jätkäporukalta ei saada mitään ilmaiseksi, ja se oli ollut meidän parin viime päivän teema. Ensimmäisen erän 0-3-tulos oli kuitenkin jotain ihan muuta. En muista, milloin viimeksi maalin eteen olisi päässyt näin vapaasti, tai milloin meillä olisi ollut näin paljon harhasyöttöjä, Karri Kivi sanoi.

Porilaiset kirivät tasoihin

Erätauon jälkeen pelin kuva kuitenkin muuttui täysin. Tappara näytti jo varmistelevan voittoaan, kun taas porilaiset kieltäytyivät luovuttamasta. Ottelun painopiste siirtyi vierasjoukkueen maalille ja Pata sai luotua useita maalipaikkoja. Metsolan huipputorjunnat, sekä ässähyökkääjien epäonnistuneet laukaukset pitivät Ässät kuitenkin pitkään maaleitta.

– Ensimmäisessä erässä me olimme valmiita, kun taas Ässät ei ollut valmis pelaamaan ammattilaisjääkiekkoa. Toisesta erästä selvisimme vielä kuivin jaloin hyvän maalivahtipelin ansiosta, Jukka Rautakorpi totesi.

Lopulta Ässät onnistui kaventamaan. Toisen erän viimeisillä minuuteilla Stephen Dixon kartutti jälleen kauden syöttömääräänsä tarjoilemalla kiekon Tapparan maalin kulmalla päivystäneelle Veli-Matti Savinaiselle. Kovassa vireessä oleva hyökkääjä ei erehtynyt, vaan kavensi pelin lukemiin 1-3.

Porilaiset nousivat kolmannessa erässä vielä tasoihin kahdella hyvin samankaltaisella maalilla. Sekä Joel Armia että Michael Ryan yrittivät maalintekoa vanhanaikaisella, mutta tuloksettomasti. Peliväline ajautui kuitenkin kummallakin kerralla patapaitojen haltuun hyvälle maalipaikalle. Armian epäonnistuneen yrityksen jälkeen Aki Uusikartano iski kiekon maaliin, ja Ryanin tilanteen jälkeen maalin eteen ajautuneen kiekon maaliin siirsi illan toisen osumansa tehnyt Savinainen.

Lopulta ottelussa ei saatu ratkaisua varsinaisen peliajan aikana. Jatkoaikaa ei kuitenkaan pelattu kauaa, kun Ulmer ratkaisi voiton tamperelaisille.

– Ässiä vastaan pelatut pelit ovat olleet tällä kaudella hyvin samankaltaisia. Näissä kaikissa on ollut monta ottelua yhden pelin sisällä. Nämä olivat meille kuitenkin tärkeät kaksi pistettä, oli ne ansaittuja tai ei, Rautakorpi kommentoi.

Joukkueiden pelit jatkuvat perjantaina. Tuolloin Ässät pelaa jälleen kotijäällään kohdatessaan Bluesin. Tappara puolestaan matkaa Helsinkiin Jokereiden vieraaksi.