Lukko testaa SaiPan vireen

LIIGA / Ennakko
Vain viikkoa aiemmin Raumalla toisensa kohdanneet Lukko ja SaiPa iskevät jälleen yhteen, tällä kertaa Lappeenrannassa. Kettupaidat olivat tuolloin parempia maalein 3-1 ja joukkue saapuu myös Kisapuistoon suosikkina.

Kuntokäyrät

SaiPa palasi voitokkaan HPK-ottelun jälkeen arkeen, kun se koki lauantaina tyrmäyksen Lahdessa Pelicansia vastaan. Kaikki ne elementit, joilla Kerho kaatui komeasti kotikaukalossa, olivat lauantaina kadonneet lappeenrantalaisten pelistä ja esitys oli sanalla sanoen surkea.

Joukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin antoi ottelun jälkeen tuntuvaa kritiikkiä omilleen. SaiPa on tällä kaudella hävinnyt tärkeät ”kuuden pisteen” ottelut järjestäen päävastustajilleen ja pudotuspelitoiveita elätelleet sputnikit kokivat Lahdessa jääkylmän suihkun. Jää nähtäväksi, onko SaiPasta heti nostamaan tekemisen henkeä tarvittavalle tasolle.

Vierailija Lukko on sen sijaan mukavassa liidossa. Kuudesta edellisestä kamppailustaan raumalaiset ovat napanneet voiton peräti viidesti. Ainoa tappio tuli torstaina Jyväskylässä sarjajohtaja JYPiä vastaan. Kaksi erää mainiosti pelannut Lukko sortui päätöserässä turhaan passiivisuuteen ja jyväskyläläiset kävelivät kettupaitojen yli.


Anssi Löfmanin osuma oli viimeksi Raumalla laiha lohtu.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Parhaan osoituksen Lukon nykyvireestä sai toissaviikolla Tappara, kun raumalaiset jyräsivät vakuuttavalla kahden erän suorituksellaan 6-1-johtoon ja lopulta säästellen 6-3-voittoon. Etenkin joukkueen tehokaksikko Justin Morrison ja Kurtis McLean ovat huikeassa vireessä. Viikon takaisessa SaiPa-kotiottelussa pelipäällä oli vuorostaan Morrison, joka upotti keltapaidat kahdella maalillaan.

Ratkaisun paikat

SaiPa on kärsinyt viime aikoina jo lähes naurettavuuksiin menneestä maalinteko-ongelmasta. Raumalla SaiPa pääsi näennäisiin tilanteisiin, mutta Lukko pystyi puolustamaan lappeenrantalaisten heppoiset lähentelyt. Lahdessa jo maalitilanteiden luominen oli hankalaa, vaikka hengettömästi esiintynyt joukkue kerran onnistuikin. Maalista vastasi hyökkäyssuuntaan jälleen tehoja aikaansaava Richard Lintner.

SaiPan maalintekoa ei helpota kahden luunkovan syömähampaan, puolustaja Brian Salcidon ja ykköshyökkääjä Dale McTavishin, pitkäksi venyneet loukkaantumiset. Lukko on kärsinyt myös muutamista poissaoloista, mutta kettupaitojen rivistöstä ei leveyttä tai ratkaisuvoimaa puutu. Arsenaalia löytyy SaiPaa selvästi suuremmassa mittakaavassa.

Mikäli Lukko saapuu Lappeenrantaan hyvällä asenteella, tulee SaiPan illasta vaikea. Jos vierailijoiden tiivis puolustustyöskentely muistuttaa edes etäisesti viime ottelun kaltaista otetta, tullee Lukko saamaan kotiinviemisiä Kisapuistosta. SaiPan henkinen vireys joutuu kovaan testiin karmaisevan Pelicans-tappion jälkeen.

Kokoonpanot

SaiPalta poissa ovat jo mainittujen Salcidon ja McTavishin lisäksi puolustajat Simon Backman ja Daniel Sondell, sekä hyökkääjä Joni Yli-Torkko.

Lukko saa jalkeille lähes parhaan kokoonpanonsa, sillä poissaolijoina ovat varmuudella ainoastaan hyökkääjät Lauri Tukonen ja Miikka Tuomainen. Puolustaja Otto Honkaheimon pelaaminen on vielä epävarmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle