SaiPan vuoro testata Lukon pelihuumori

LIIGA / Ennakko
Ailahtelevasti kauttaan taivaltava Rauman Lukko on jälleen uuden haasteen edessä. Vastaan asettuu liigan hännille tippunut SaiPa, jonka voittamiseen kotijoukkue tarvitsee muutakin kuin tilastoja paperilla.

Kuntokäyrät

Viisikkopelinsä balanssin kanssa taisteleva kotijoukkue on viime aikoina pelannut varsin vaihtelevalla menestyksellä. Lukko kohtasi peräkkäin valmentajansa vaihtaneet TPS:n ja Pelicansin, mutta liigan kärkisijoilla hilluva ketturyhmä sai aikaiseksi kaksi varsin erilaista suoritusta.

TPS-pelissä Lukko esitti maagisia peliotteita, joskin hieman turkulaisten avustuksella. Tiistain ottelun kannalta oli mielenkiintoista se, että pääsikö Lukko yli lauantain hurmiosta. Mika Toivolan kenkinyt Pelicans oli kuitenkin paljon valmiimpi ottelun alussa ja löi tylysti lauantain kiimassa eläneen kettulauman jään rakoon.

Torstaina Lukko esitti jo tiivimpää puolustuspelaamista sekä huomattavaa parannusta pelikurissa. Maalivahtipeli Antti Raannan esimerkillä nosti myös tasoaan, mutta SaiPaa vastaan joukkueella on edelleen lupa kehittyä.

SaiPalla on menossa haastava jakso, jossa yhdistyy loukkaantumissuma ja kovia otteluita liigan kärkiseuroja vastaan. HIFK ja JYP kävivät napsimassa Lappeenrannasta pisteet mukaansa ja torstaina SaiPa hävisi Ässille Porissa.

SaiPan peli on kolmen ottelun tappioputkesta huolimatta mennyt parempaan suuntaan ja Ässiä vastaan joukkue taisteli hienosti kapealla materiaalilla. Erittäin fyysistä vieraskiekkoa esittänyt joukkue oli hyvin lähellä voittoakin, mutta lievä haparointi ja eräät yksilövirheet käänsivät pelin Ässien eduksi.

Lauantaina Lukkoa vastaan SaiPa tarvitsee nappionnistumisen ilman viime peleissä esiintyneitä merkkausvirheitä ja huolimattomuutta. Nousujohteinen jakso ja ennakkoluuloton vieraspeli voi kantaa ailahtelevaa Lukkoa vastaan pitkälle.


Morrison on hiljalleen päässyt viime kauden iskuun.

Ratkaisun paikat

Vaikka Lukko on tehnyt liigassa eniten maaleja, on se myös päästänyt toiseksi eniten. Suurin ongelma kotijoukkueen pelissä on ollut hyökkäys- ja puolustuspelin tasapaino pelin sisällä. Maalivahdit eivät ole loistaneet, mutta toisaalta Lukon sekava viisikkopeli on vähän väliä aiheuttanut omalle maalille hankalia tilanteita. Vähämaalinen Blues-ottelu oli askel parempaan, joskin vaihteleva tehottomuus maalipaikoissa vaivaa joukkuetta vähän väliä.

Kantava voima Lukon viidessä viime pelissä on ollut länsirannikon kasvatti Justin Morrison, joka neljän maalin lisäksi on esittänyt loistavia otteita, jotka eivät tehopisteinä näy. Morrison on monipuolinen pelaaja, jonka päättäväiset otteet ottelun eri tilanteissa auttavat joukkueen pitkälle.

Lukolla on olemassa kaikki elementit voittamiseen illasta toiseen, mutta jos yksikin niistä - kuten puolustuspelaaminen - on vain "vähän sinne päin", niin illasta tulee kotijoukkueelle vaikea.

SaiPan lääkkeet torstain vieraspelissä Ässiä vastaan oli vauhdikas taklauspeli ja sitä samaa lääkettä joukkue aikoo varmasti esittää myös Raumalla. Viiden ottelun try-outilla pelaava Antti Aarnio toi välittömän piristysruiskeen vierasjoukkueen peliin ja oululaislähtöinen energiapakkaus on varmasti vaarallinen niin maalinteossa kuin taklauspelissäkin.

Ässiä vastaan kuivan kautensa päättänyt konkari Dale McTavish sai varmasti boostin maalistaan, joka syntyi vieläpä hienon suorituksen päätteeksi. Kapealla materiaalilla pelaava joukkue kaipaa tähtipelaajiensa onnistumisia liigan tehokkainta hyökkäystä vastaan. SaiPan pitää myös kitkeä pois pelin sisäiset pikku nukahdukset, jotka ovat maksaneet lappeenrantalaisille pisteitä.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen terveystilanne on pikkukolhuja lukuunottamatta hyvä, sillä poissa on varmasti ainoastaan puolustaja Tony Vidgren ja hyökkääjä Janne Keränen. Nico Aaltonen on palannut sairastuvalta pelikuntoiseksi ja hyökkääjä hakee pelikuntoaan Kajaanin Hokissa. Anssi Rantanen on pikku hiljaa tulossa pelikuntoon ja on vain ajan kysymys milloin puolustaja pääsee takaisin kaukaloon. Muuten Lukko kierrättää varmasti taas hyökkääjiään, vaikka harvemmin päävalmentaja Rauli Urama on kokoonpanoaan voittoisan ottelun jälkeen vaihtanut.

SaiPan puolelta olisi kai helpompi listata pelaavat pelaajat, kuin sairaslistalla olevat. Lasaretin puolella ja poissa länsirannikon kiertueelta ovat Simon Backman, Daniel Sondell, Ville Hostikka, Anssi Löfman, Joni Tuominen ja Petri Koskisen. Tomas Jasko ja Elmeri Kaksonen liittyivät tähän ryhmään juuri Ässät-pelin alla.

Mukana Raumalla SaiPalla ovat hyvin Porissa pelanneet Mestis-avut Markku Flinck ja Henrik Forsberg.

» Lähetä palautetta toimitukselle