Vuosi käyntiin Itä-Länsi-ottelulla

LIIGA / Ennakko
Raumalla iskevät yhteen sarjaviitonen Lukko ja sijalla kolmetoista majaileva SaiPa. Ottelu käy myös harjoittelusta tulevaa varten, sillä viikon kuluttua joukkueet kohtaavat uudelleen, silloin pelipaikkakuntana on Lappeenranta.

Kuntokäyrät

Tiivistyneen puolustuspelinsä turvin pelaamistaan parantanut Lukko voitti molemmat ottelunsa joulutauon jälkeen. Ensimmäinen peli Lahdessa meni vielä pelituntuman hakemisessa, ja loppulukemat muodostuivakin jalkapallolukemiksi.

Toisessa kamppailussa kovavireinen Tappara jäi pahasti Lukon jalkoihin ottelun päättyessä suurinumeroisesti kettupaitojen voittoon.

Vierasjoukkueen viimeisin voitto on joulukuun alkupuolelta Porista, jossa Ässät kaatui voittomaalikilpailun jälkeen.

Sen jälkeen joukkue on hävinnyt neljä pelaamaansa kamppailua. Pistepussiin saldoksi näistä peleistä kertyi yksi vaivainen merkintä Kuopion ottelusta. Vaikka tappioita on viime aikoina tullut, niin merkille pantavaa on pelien tiukkuus. Jokainen tappiopeli on päättynyt maalin erolla vastustajan eduksi.

Kohtaaminen on joukkueille kauden kolmas. Molemmat ovat voittaneet vierasottelunsa kahden maalin turvin, joten tasainen kamppailu lienee nytkin luvassa.


Tiukkaa vääntöä sarjapisteistä nähtäneen jälleen kerran.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen edellinen kamppailu Tapparaa vastaan antoi lupauksia tehokkuudesta maalipaikoissa, etenkin kun kultakypärä Perttu Lindgren oli pois kuumeen takia. Taitavan sentterin poissaolo näkyi varsinkin ylivoimapelissä, jossa Lindgrenillä on suuri rooli. Tämä osa-alue pitäisikin olla entistä paremmassa kunnossa, vaikka se ei huonosti toiminut Tapparaa vastaan.

Joukkueiden kohdatessa viimeksi Raumalla kettupaidat jäivät pahasti SaiPan keskialueen puolustuksen puristuksiin, eikä kiekkoa saatu maalitolppien väliin kertaakaan. Tämä sumppu Lukon pitää nyt pystyä murtamaan, mikäli haluavat sarjapisteitä saalistaa.

SaiPa on pyrkinyt myös vierasotteluissaan rohkeaan peliin heti alusta alkaen. Tähän pelitapaan päävalmentaja Ari-Pekka Selin tuskin tekee muutosta, vaan joukkue pyrkii voimalla kohti Lukko-vahti Mika Norosen vartioimaa maalia.

Kokoonpanot

Kotijoukkue ilmoitti edellisen kamppailun jälkeen, että maalivahti Noronen jatkaa Raumalla kauden loppuun kestävällä sopimuksella.

Toipilasosastolta kaukaloon palaa keskushyökkääjä Lindgren. Sen sijaan keskushyökkääjä Kurtis McLeanin pelaaminen on vielä epävarmaa ylävartalovamman takia. Kolmas sentteri Jarkko Kauvosaari huilasi edellisen kamppailun polvivamman takia.

Vierasjoukkueen toipilasoastolla on enemmänkin porukkaa. Pois kokoonpanosta jäävät puolustajat Simon Backman, Brian Salcido ja Daniel Sondell sekä hyökkääjät Dale McTavish ja Joni Yli-Torkko.

Hyökkääjä Tero Koskiranta sen sijaan tekee paluun kaukaloon parin kuukauden tauon jälkeen. Myös hyökkääjä Antti Aarnio on toipunut olkapäävammastaan ollen pelikuntoinen.

Muuta

Sataset paukkuu uuden vuoden kunniaksi

Vieraiden maalivahti Jere Myllyniemi pelaa uransa 300. ottelun liigan runkosarjassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle