Kisapuiston kotiavaus

LIIGA / Ennakko
Oulusta mukavan voiton hakenut SaiPa avaa SM-liigakautensa kotiottelut, kun Rauman Lukko saapuu Lappeenrantaan. Ensimmäisen pelinsä Ässille hävinnyt Lukko haluaa varmasti avata voittotilinsä SaiPan kustannuksella.

Kuntokäyrät

Viime kauden alkuun valtaisan voittoputken pelanneen Lukon ei tarvitse tällä kaudella tavoitella vastaavaa, sillä jo kauden avauspeli päättyi tappioon, kun Ässät haki pisteet Raumalta. Lukon peli oli kauttaaltaan varsin sekavaa, joten parantamista jäi paljon.

SaiPa avasi kautensa siis Oulussa Kärppien vieraana ja haki pisteet varsin ehjän suorituksen jälkeen Lappeenrantaan. Alkuvaikeuksien jälkeen SaiPan peli alkoi sujua ja mitä pidemmälle peli eteni, sitä selkeämmin SaiPa peliä vei.

Ratkaisun paikat

Molempien joukkueiden ylivoimapeli oli avausotteluissa hyvällä mallilla ja molemmat onnistuivat ylivoimalla myös maalinteossa. SaiPan ylivoima on toiminut erinomaisesti jo viime keväästä lähtien ja Lukolla ei olekaan varaa liialliseen jäähyilyyn, sillä kotijoukkue on enemmän kuin valmis ratkaisemaan pelin ylivoimalla.


Tyler Redenbach on SaiPan ylivoimapelin aivot.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Myös Lukko oli tehokas ylivoimalla, mutta siinä missä SaiPa pelasi Oulussa erinomaista alivoimaa, oli Lukon vastaava pahasti hakemista.

Viime kaudella SaiPan ja Lukon kohtaamiset Kisapuistossa olivat vähämaalisia ja kovavauhtisia taisteluja ja samanlainen peli on odotettavissa nytkin. Molemmat joukkueet tunnetaan tiiviistä viisikkopelistään, joten tasakentin ei ole odotettavissa maalijuhlia.

Kokoonpanot

SaiPa lähtee otteluun samalla kokoonpanolla kuin Oulunkin otteluun. Loukkaantumisen takia sivussa on ainoastaan Joni Yli-Torkko ja Per Savilahti-Nagander sen sijaan on selkävammansa jäljiltä hakemassa pelituntumaa Jukureista.

Lukolla poissaoloja on muutama enemmän. Pitkäaikaisvaivaiset Anssi Rantanen, Nico Aaltonen ja Tony Vidgren saivat seuraa avauspelin jälkeen, kun Eero Elon silmäkulmavamma estää pelaamisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle