Kisapuistossa mahdollisuuksien maanantai

LIIGA / Ennakko
Jussi Markkanen lienee jälleen paljon vartijana.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kolmanteen välierään kovasti tasoaan petranneella SaiPalla on maanantai-iltana elämänsä tilaisuus taas yhteen urotekoon, kun se isännöi Kärppiä neljännen välierän merkeissä.

Vielä toistaiseksi Kärpillä on niskalenkki, mutta Kisapuiston huuma saattaa hyvinkin muuttaa asiantilan. Vaikkei tuikitärkeä neljäs koitos vielä olekaan ratkaiseva, voi sen merkitys nousta sarjan kannalta äärimmäisen keskeiseksi. Voitolla Kärpät olisi enää yhden kiinnityksen päässä finaaleista, kun taas SaiPan voiton myötä alkaisi koko sarja ikään kuin alusta. Joka tapauksessa SaiPalla on vuori kiivettävänään, ja maanantai-ilta antaa varmasti hyvää osviittaa siitä, kuinka jyrkkä tuo vuori lopulta on. 

Lauantaina Oulussa SaiPa näki ja oppi että mahdollisuus Kärppä-lauman kaatoon on olemassa. Tällöin se vaati joukkueelta kuudenkymmenen minuutin sitoutumisen, maalivahti Jussi Markkasen huippupelin ja rahtusen onneakin.

Alku avainasemassa

Mikään ei oikeastaan ole lauantaista muuttunut. Oululaiset eivät koskaan päästä vastustajiaan helpolla, ja mikäli SaiPa ei saa itsestään kaikkea irti, iskee Kärppien tasoinen ryhmä isäntiensä heikkouksiin armotta. Etenkin ottelun alku tulee tälläkin kertaa näyttelemään suurta osaa: viimeksi Kisapuistossa vieraillessaan Kärpät paketoi käytännössä homman heti kättelyssä SaiPan vielä hiihdellessä sukkasillaan. Nyt isännillä ei missään nimessä olisi moiseen alkukankeuteen varaa.

Myös maalintekotilanteisiin SaiPa kaipaa lisää terävyyttä, sillä Kärppien nollaaminen toistamiseen voi hyvinkin osoittautua liian haasteelliseksi. Etenkin erikoistilannepelaaminen on SaiPalla ollut jo jonkin aikaa vaisuhkoa. Välierien avauksessa SaiPa oppi kantapään kautta ettei pelejä voiteta jäähyaitiossa istumalla, joten kurinalaisuutta vaaditaan. Ylivoima kaipaa sekin lisää vaarallisuutta.

Mikä on Kisapuiston yleisön päivän "pelikunto"?

Lauantain voitosta uutta uskoa saanut tupaten täysi Kisapuisto tuo varmasti Sputnikeille korvaamattoman voimavaran, ja vain aika näyttää mihin saakka se kantaa. Lauantai osoitti, että suvereeni runkosarjan voittaja on kuin onkin haavoitettavissa, ja tähän mahdollisuuteen SaiPa varmasti haluaa iskeä matkalla kohti suurta unelmaansa. Viimeksi Kärppien salama-alku lamaannutti katsojatkin, mutta nyt ainekset kaikkien aikojen kotihuumaan ovat jälleen olemassa.

Pudotuspeleissä kokoonpanot ovat eläneet. Nähtäväksi jää, jatkaako upeasti torjunut Tomi Karhunen Kärppä-maalin suulla Lappeenrannassa, kun peliaikaa kärkkyy myös runkosarjan ykkösvahti Jussi Rynnäs. Kysymyksiä herättää myös SaiPan Patrick Davisin pelikunto.

Seuraa Heitä

Ville Pokka #22 | Färjestad

Puolustaja

Ensimmäisessä välierässä Pokka oli näkyvästi esillä niin hyvässä kuin pahassakin. Onko maanantai nuoren puolustajan päivä?

Per Savilahti-Nagander #88 |

Puolustaja

Kukapa olisi uskonut SaiPan järkälemäisen ruotsalaisen johtavan pudotuspelien maalipörssiä? Heiluttaako puolustaja maaliverkkoja myös maanantaina?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Dan Spang 0 5 5
2.Per Savilahti-Nagander 4 0 4
3.Ville Hämäläinen 1 2 3
4.Jesse Mankinen 2 1 3
5.Dave Spina 1 1 2
Kärpät M S P
1.Mika Pyörälä 3 6 9
2.Juhamatti Aaltonen 2 4 6
3.Lasse Kukkonen 1 4 5
4.Ville Pokka 2 3 5
5.Adam Masuhr 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle