Onko SaiPa jälleen liikaa Kärpille?

LIIGA / Ennakko
Tiukkaa kamppailua jälleen odotettavissa.
Kuva © Markus Hästbacka
Oulun Kärpät pelaa lauantaina kauden ensimmäisen kotiottelunsa, kun vastaan asettuu idän jättiläinen, SaiPa Lappeenrannasta. SaiPa oli viime kaudella ylitsepääsemätön vastustaja Kärpille vieden keskinäiset kohtaamiset nimiinsä puhtaasti 4-0. Helppoa ottelua ei tälläkään kertaa ole odotettavissa kummallekaan joukkueelle.

Kärpät avasi kautensa perjantaina Jyväskylässä JYPin vieraana. Oululaiset olivat erinomaisen ensimmäisen erän jälkeen pitkään ottavana osapuolena, mutta onnistuivat viemään kaksi pistettä mukaansa Mika Pyörälän ratkaistua voittomaalikilpailun. Kärppien toiveissa lauantain otteluun on ylläpitää perjantain avaushetkien erinomainen aktiivinen karvauspeli, jolla vastustajalta saatiin pelattua liika aika ja tila pois.

SaiPa puolestaan pelasi kauden avausottelunsa torstaina isännöidessään KalPaa. Lappeenrantalaiset pelasivat hyvän ja vauhdikkaan ottelun kukisten kuopiolaiset lukemin 3-1. SaiPan hahmoja olivat maalivahti Jussi Markkanen sekä voittomaalin lisäksi suihkukomennuksen kuitannut Stefano Giliati.

Ratkaisun paikat

Kärpät kärsi harjoituskaudella ajoittaisesta tehottomuudesta maalinteossa. Runkosarjan ensimmäisessä ottelussa ongelmaan ei vielä saatu selvää ratkaisua. Iso kysymys lauantaille onkin, saako Kärpät hanat auki vai puskeeko se päätänsä Markkaseen, joka 38-vuotiaana on edelleen erinomainen maalivahti.

Giliatin ykköskenttä oli torstaina SaiPan paras pelaten erinomaisen ottelun. Tämä ketju tulee mitä todennäköisimmin pitämään Kärppien puolustuksen kiireisenä myös lauantaina. Kärppien kannalta on tärkeää saada minimoitua tämän vierasjoukkueen keihään kärjen tehot. Jaakko Rissasen johtama kakkoskentällinen ei ollut torstaina parhaalla mahdollisella tasollaan, ja siltä odotetaan petrausta lauantaille. Ylivoimapelinsä kanssa SaiPa etsi avausottelussa vielä oikeita askelmerkkejä. Lappeenrantalaiset kaipaavat ylivoimaansa enemmän laukauksia sekä yksinkertaisuutta.

Kokoonpanot

Kärpiltä oli perjantain ottelusta sivussa vammojaan parannelleet Simon Suoranta ja Ben Maxwell. Nämä pelimiehet seuraavat myös lauantain ottelun sairastuvan puolelta. Juhamatti Aaltonen jätti perjantain ottelun kesken Jyväskylässä ja nähtäväksi jää pelaako hän lauantain ottelussa. Aaltonen oli erinomaisella pelipäällä JYPiä vastaan ottelun alussa ollen alati vaarallinen hyökkäyspäässä. Aaltosen poisjäänti olisi huomattava takaisku kärppäjoukkueelle.

SaiPan maalia vartioi torstaina erinomaisesti pelannut Markkanen. Todennäköistä on, että Markkanen jatkaa lappeenrantalaisten maalilla myös lauantain ottelussa. Vammojen vuoksi sivussa ovat Joni Suutari sekä Ville Hämäläinen.

Seuraa Heitä

Mikko Lehtonen #26 |

Puolustaja

On onnistunut palaamaan uuden valmennuksen alaisuudessa omalle huipputasolleen. Jääliläinen hakee aktiivisesti ylivoimassa tilaa raudanlujalle lyöntilaukaukselleen.

Jussi Markkanen #27 |

Maalivahti

Paljon vartijana lappeenrantalaisten maalilla. On 38-vuotiaana edelleen erinomainen maalivahti.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Julius Junttila 0 2 2
2.Mika Pyörälä 1 1 2
3.Ivan Huml 1 1 2
4.Lasse Kukkonen 1 1 2
5.Mikko Lehtonen 2 0 2
SaiPa M S P
1.Per Savilahti-Nagander 1 1 2
2.Markku Flinck 0 1 1
3.Ville Koho 0 1 1
4.Stefano Giliati 1 0 1
5.Jesse Mankinen 1 0 1

» Lähetä palautetta toimitukselle