Kärkitaisto polkaisee viikon käyntiin Lappeenrannassa

LIIGA / Ennakko
Miltä mahtaa näyttää Rynnäksen torjuntatyöskentely tiistaina?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Tiistaina on lappeenrantalaisille luvassa herkkua mahan täydeltä, kun liigan kärkikamppailu pelataan kisapuistossa. Vastakkain ovat SaiPa sekä huikaisevassa lennossa oleva Oulun Kärpät.

Vierasjoukkue Kärppien vire lienee kaikkien tiedossa. Se on lokakuussa pelannut yhteensä 11 ottelua ja saldona näistä otteluista on yhtä monta voittoa. Voittoputken aikana oululaisjoukkue on onnistunut tekemään yhteensä peräti 44 maalia. Samaan aikaan omassa päässä verkko on heilunut ainoastaan 14 kertaa. Viime viikonloppuna Kärpät pelasi kaksi kertaa Espoon Bluesia vastaan. Näissä otteluissa se päästi yhteensä ainoastaan yhden maalin tehden itse samalla seitsemän.

SaiPakin on viime peleissään esiintynyt vahvasti. Viikonlopun tuplakohtaamisista JYPiä vastaan se saalisti kaksi voittoa ja viisi pistettä. Jyväskylästä taisteltu voitto oli SaiPalle harvinaista herkkua, sillä edellisestä lappeenrantalaisten voitosta siellä oli ehtinyt vierähtää jo neljä vuotta.

SaiPa ja Kärpät ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Syyskuussa pelattu ottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen oululaisten 2–1-kotivoittoon. Tiukka kamppailu on odotettavissa myös tiistaina, kun vastakkain ovat Liigan paras kotijoukkue ja yksi parhaimmista vierasjoukkueista.

Ratkaisun paikat

Kärppien lokakuinen maalivire on ollut huikeaa seurattavaa. Vaikka joukkoon on mahtunut myös hieman maaliköyhempiäkin otteluita, niin neljä tehtyä maalia peliä kohden kertoo silti omaa kieltään oululaisjoukkueen ratkaisupelaajien maalintekotaidoista. SaiPan puolustuksen onkin tiistaina oltava erityisen hereillä Kärppien vikkeläjalkaisten hyökkääjien kanssa.

Myös Kärppien oman pään peli on ollut omaa luokkaansa viime kierrosten ajan. Kolmessa edellisessä ottelussaan se on päästänyt yhteensä ainoastaan yhden maalin, eikä vähiten maalivahti Jussi Rynnäksen takia. Täksi kaudeksi Ouluun hankittu Rynnäs on yksi tähänastisen liigakauden suurimmista onnistujista ja hän johtaakin lähes kaikkia maalivahdille mahdollisia tilastoja. Mikäli Rynnäs pelaa myös tiistaina omalla tasollaan, on lappeenrantalaisilla varmasti hankaluuksia saada kiekkoa maaliin.

Isäntäjoukkue SaiPan viimeviikkoiset voitot JYPistä lupailevat hyvää tulevaisuuden kannalta. Perjantainen kotiottelu jyväskyläläisiä vastaan oli yksi SaiPan tähänastisen kauden parhaimmista peleistä. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, ja koko kauden yskähdellyt ylivoima alkoi vihdoin toimimaan. Lauantaina sama trendi jatkui yhden ylivoimamaalin voimin. Lappeenrantalaisten ylivoiman on syytä toimia myös tiistaina, mikäli he haluavat taistella pisteistä.

Viime aikoina SaiPan kannalta huolestuttavaa on ollut tekemisen loppuminen ottelun loppua kohden. Viikko sitten sputnikit hävisivät Bluesille lukemin 3-4, kun espoolaiset tulivat viimeisen kymmenen minuutin aikana rinnalle ja ohi. Viime lauantaisessa ottelussa JYPiä vastaan SaiPa johti ensimmäisen erän jälkeen jo lukemin 2-0, mutta ottelun jälkimmäisellä puoliskolla JYP tuli tasoihin. Kärppiä vastaan samanlaiseen löysäilyyn ei ole missään nimessä varaa.

Loukkaantumiset ei riesana

Kotijoukkue SaiPan sairashuoneella on tapahtunut pienoisia muutoksia viikonlopun otteluiden jälkeen. Ensimmäisen liigamaalinsa lauantaina iskenyt Samuli Piipponen jättää tiistain ottelun loukkaantumisen takia väliin. Sen sijaan puolustajat Simo-Pekka Riikola ja Per Savilahti-Nagander ovat tervehtyneet ja molemmat ovat valmennuksen käytettävissä Kärppiä vastaan.

Vierasjoukkue Kärppien sairastilanne on tällä hetkellä hyvä sillä joukkue on täysin terve. 

Seuraa Heitä

Ryan Glenn #4 | Peliitat

Puolustaja

Yksi SaiPan tämän kauden tukipilareista. Onnistunut pisteidenteossa viimeisessä kolmessa ottelussa. Jatkuuko putki myös tiistaina?

Jussi Rynnäs #40 |

Maalivahti

Huikeassa vireessä olevalla maalivahdilla on Liigan paras torjuntaprosentti, paras päästettyjen maalien keskiarvo sekä eniten nollapelejä. Kartutti nollapelitiliään myös viime lauantaina. Äärimmäisen vaikea ohitettava.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Ryan Glenn 2 3 5
2.Jesse Mankinen 4 1 5
3.Janne Tavi 2 2 4
4.Lauri Taipalus 0 4 4
5.Tommi Jokinen 2 2 4
Kärpät M S P
1.Joonas Donskoi 4 2 6
2.Atte Ohtamaa 0 4 4
3.Juhamatti Aaltonen 1 3 4
4.Ivan Huml 1 3 4
5.Toni Kähkönen 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle