Loppurutistuksen aika

LIIGA / Ennakko
Välillä toipilaana ollut Jussi Markkanen on jälleen täydessä pelikunnossa.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Liiga palaa tauolta tiistaina ja runkosarja lähenee vähitellen kohti päätöstään. Viikon avaus hellii lappeenrantalaisyleisöä heti todellisella herkkupalalla, kun liigakärki Kärpät luistelee Kisapuiston jäälle mittaamaan kotijoukkueen kevätvirettä.

Usein kuullun uskomuksen mukaan isäntäjoukkue SaiPa tapaa olla tauon jälkeen aina pahasti kipsissä. Tällä kertaa tauko tuli kuitenkin lappeenratalaisille kreivin aikaan, sillä viimeisimmissä otteluissaan loukkaantumisten runtelema sputnik-miehistö vaikutti todella väsyneeltä.

Nyt sairastupa on kuitenkin tyhjenemään päin ja SaiPa saa pitkästä aikaa jalkeille lähes parhaan mahdollisen miehistönsä. Sputnikien pistetahti on viime aikoina hiipunut uhkaavasti, ja selän takana hengittää niskaan monta nälkäistä ja kovavireistä kiistakumppania. Helmikuussa SaiPa on kyennyt nappaamaan kolmen pisteen potin ainoastaan kertaalleen. Kotona ei ole oikein kulkenut, etenkin maalinteko on ollut viimeisimmissä otteluissa työn ja tuskan takana.

SaiPa metsästää kotietua

SaiPa tarvitsee vielä pisteitä pysytelläkseen mukana kuuden parhaan joukossa, mutta sen loppuohjelma on hankalahko. Kaikki on kuitenkin vielä omissa käsissä; neljättä sijaa miehittävä JYP on ainoastaan pisteen edellä ja keskinäinen kohtaaminenkin on vielä jäljellä. Seitsemänteen sijaan SaiPalla on vielä toistaiseksi lupaava kuuden pisteen keula.

Koko kauden kärkikahinoissa viihtyneille lappeenratalaisille olisi suuri pettymys pullahtaa viime metreillä ulos kuuden sakista. Toisaalta liki varmalta näyttää, että Lappeenrannassa pelataan joka tapauksessa pudotuspelikiekkoa, jo toisena perättäisenä keväänä. Sellaiseen ei ole Lappeenrannassa totuttu ja kotiyleisön nälkä on menestyksen myötä kasvanut syödessä.

Sairastuvan tyhjenemisen myötä SaiPalta löytyy myös leveyttä, eikä avainpelaajia tarvitse välttämättä kuormittaa äärirajoille asti. Mielenkiintoista on nähdä myös, mikä on tuoreimpien hankintojen Dave Spinan ja Jakub Cuttan pelikunto. Tauon aikana kaksikko on saanut aikaa asettua ja tutustua paremmin joukkueeseen ja sen pelitapaan. Nyt avainrooleihin hankituilta pelimiehiltä odotetaankin kovia näyttöjä.

Kärpät kiinni runkosarjan voitossa

Kauden keskinäisissä on Kärpät ollut niskan päällä. Kolmesta kohtaamisesta se on saalistanut yhtä vaille täydet pisteet, joskaan SaiPa ei ole antanut mitään taistelutta. Tasaväkiset taistot ovat kääntyneet oululaisten eduksi ainoastaan maalin erotuksella.

Kärpät on etenemässä vakuuttavasti kohti runkosarjan voittoa, mutta kuuden pisteen päässä sarjakakkosena taplaava Tappara voi vielä heittää kapuloita oululaisten rattaisiin. Tapparan urakkaa kuitenkin vaikeuttaa se, että Kärpillä on kaksi ottelua vähemmän paelattuna.

SaiPan tapaan myös Kärpät vetäytyi tauolle voitokkaana, kun se kykeni katkaisemaan orastavan tappioputkensa Porissa Ässien vieraana. Taukoa kuitenkin edelsi ailahtelevaisempi vaihe, josta Kärppien olisi nyt päästävä yli. Paluu tauolta tapahtuu oululaisittain sikäli haasteellisissa merkeissä, että viikon mittaan luvassa on peräti kolme kamppailua vieraskentillä.

Aaltonen sivussa, Kukkonen käytettävissä

Lappeenrannassa saadaan tiistaina ihastella myös tuoreen olympiamitalistin edesottamuksia, kun Lasse Kukkonen palaa Kärppien rivistöön. Paluun penkin taakse tekee niin ikään valmentaja Lauri Marjamäki. Toni Kähkönen, Joonas Kemppainen ja Mikko Lehtonen sen sijaan lienevät poissa kokoonpanosta, kuten myös olympialaisissa vahvasti esiintynyt Juhamatti Aaltonen. Ivan Huml kärsii vielä pelikieltoa.

SaiPalta vammojaan paikkaillevat vielä ainakin Lauri Taipalus, Samuli Piipponen, Simon Backman ja mahdollisesti koko loppukauden huilaava Rony Ahonen.

Seuraa Heitä

Lasse Kukkonen #5 |

Puolustaja

Mainettaan parempi konkaripuolustaja viilettää Kisapuiston jäällä vastaleivottuna olympiamitalistina. Riittääkö Kukkosen nälkä myös tiistaisessa SaiPa-kamppailussa?

Dave Spina #12 |

Hyökkääjä

Sputnikien tuorein hyökkääjähankinta on jo väläytellyt osaamisellaan. Millaisessa iskussa Spina on nyt, kun tauko on vietetty ja "tosipelit" kolkuttavat miltei ovella?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Ville Koho 0 2 2
2.Jesper Piitulainen 1 1 2
3.Ville Hämäläinen 2 0 2
4.Ryan Glenn 0 1 1
5.Kalle Maalahti 0 1 1
Kärpät M S P
1.Julius Junttila 3 2 5
2.Jari Viuhkola 1 3 4
3.Mika Pyörälä 3 1 4
4.Ivan Huml 1 2 3
5.Juho Keränen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle