JYP
2 - 3

Tiukkaa taistelua pudotuspeliasetelmista

Perjantaina Hippoksella kohtaavat sarjataulukossa sijoilla viisi ja kuusi majailevat JYP ja Jokerit. Taistelu pudotuspeliasetelmista käy todella kiivaana, joten edessä on taatusti jännittävä viikonlopun aloitus.

Kuntokäyrät

JYP voitti selvästi edellisessä ottelussaan ikuisen kiusankappaleensa HPK:n. Kotiotteluissa hurrikaaniryhmä on ollut täyttä timanttia riippumatta siitä, kuka on luistellut vastustajaksi.

Jokerit on pelannut hieman ailahtelevammin, vaikka eroa joukkueiden välillä ei olekaan kuin vaivaiset kaksi pistettä. Viimeisimmässä ottelussaan helsinkiläiset kellistivät Tapparan, mutta vasta sitkeän taistelun jälkeen.

Pelkästään kuntokäyrien osalta ennakkosuosikin viittaa ei voi kuitenkaan kotijoukkueelle antaa. Sen JYP ottaa Jyväskylässä pelattujen keskinäisten kamppailujen perusteella.


Onnistuuko Jonne Virtanen horjuttamaan Jokereiden rivejä perjantaina?
Daniel Cfir Levi - http://daniellevi.fi/

Ratkaisun paikat

Eric Perrinin johtama JYPin todellinen ykkösketju on ollut aivan hurjassa iskussa. Etenkin sentterin itsensä ja laituri Jani Tuppuraisen yhteistyö on ollut mahtavaa katsottavaa. Unohtaa ei sovi sormivammastaan toipunutta Sami Vatasta, joka on takonut tauon jälkeen pelatuissa neljässä kamppailussa tehot 3+4.

Jokerien on paneuduttava erikseen edellä mainittujen tehomiesten pysäyttämiseen, sillä kolmestaankin he kykenevät ratkaisemaan kamppailuja joukkueelleen. Tosin takaa löytyy myös enemmän duunareina kunnostautuneita ratkaisijoita, kuten Miika Lahti, joka on alkanut saada päävalmentaja Jyrki Aholta ylivoima-aikaakin.

Juuri ylivoiman tehokkuus kurinalaisen viisikkopuolustuksen lisäksi tekee JYPistä erittäin vaarallisen. Se pystyy pyörittämään pakkopeliä jopa kolmella kentällisellä, mikä saa vastustajan nopeasti väsymään.

Myös vierailijoilla ykkösketju on ollut tuhoisana. Tapparaa vastaan se järjesti puolet joukkueen osumista. Kaksikko Ilari Filppula - Ben Eaves on löytänyt yhteisen sävelen, joka tuottaa tulosta.

Jarkko Ruutua ei voi olla ohittamatta, kun kyseessä on Jokerit. Vaikka miehen tempaukset saavat välillä joukkuekaveritkin vaivautuneiksi, syntyy tehoja siihen malliin, että vastustajan on syytä olla pelillisesti varuillaan.

Kokoonpanot

JYPiltä on todennäköisesti edelleen sivussa puolustaja Pavel Skrbek, jonka mystinen nilkkavamma on osoittautunut todella hankalaksi vaivaksi. Muutoin joukkue on liikkeellä terveellä jalalla, mikä mahdollistaa pelikuntoisten pelaajien lepovuorotkin.

Jokerit koki takaiskun edellisessä ottelussa, kun Teemu Eronen loukkasi olkapäänsä. Hän ei pelaa perjantaina. Poissa kokoonpanosta on myös Janne Lahti. Sen sijaan Antti-Jussi Niemi tekee paluun kaukaloon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Eric Perrin 2 7 9
2.Sami Vatanen 3 4 7
3.Harri Pesonen 3 3 6
4.Jani Tuppurainen 4 2 6
5.Kristian Näkyvä 1 2 3
Jokerit M S P
1.Ben Eaves 4 4 8
2.Ilari Filppula 1 5 6
3.Nichlas Hardt 3 2 5
4.Jarkko Ruutu 2 2 4
5.Teemu Eronen 1 2 3

Kommentit