Laantuuko hurrikaanimyrsky narripaitojen käsissä?

LIIGA / Ennakko
Myötätuulessa porhaltava JYP-miehistö joutuu kierroksen mielenkiintoisimmassa kamppailussa todelliseen testiin, kun vastaan luistelee viimeaikoina esityksissään ailahdellut Jokerit. JYP yrittää kasvattaa pisteputkeaan jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Kuntokäyrät

Hippoksen illassa tullaan näkemään erittäin mielenkiintoinen vääntö pisteistä. JYP elää vahvassa nousukiidossa suhteellisen muhkeaksi venyneen pisteputkensa kanssa. Onnistumisia on alkanut löytymään laajemmalta rintamalta ja joukkueen peli-ilme huokuu positiivisuutta.

Jokerit sen sijaan on ailahdellut. Edellisessä ottelussa kaatui hurjavireinen Pelicans selvästi 5-2, mutta sitä ennen joukkue menetti TPS:ää vastaan johtonsa ja koki jatkoaikatappion. Joka tapauksessa narripaidat ovat vaikeasti voitettavia joka ilta eikä tiistainen vääntö Jyväskylässä tule tekemään poikkeusta.

Hurrikaanipaidat joutuvat pitkästä aikaa todelliseen testiin, sillä nyt vastassa on todellinen liigan kärkijoukkue. Samaa ei voida sanoa edellisistä vastustajista, Lukosta ja Ilveksestä.

Jokerit on todellinen mittari jyväskyläläisille. Sama tilanne voidaan myös pyöräyttää toisin päin ja vireystilansa löytäneen JYPin kaataminen toisi narrinuttujen otteisiin kaivattua tasaisuutta.


Jatkuuko JYPin kotiylivoima tehokkaana?
Teemu Puuska

Ratkaisun paikat

Ottelusta on tiedossa äärimmäisen tiukka ja tasainen. Klassisesti juuri silloin maalivahdit näyttelevät suurinta pääroolia. Joni Myllykoski oli Ilvestä vastaan loistovireessä ja Riku Heleniuksella itseluottamus kohdillaan Lukko-ottelun nollapelistä. Näin ollen päävalmentaja Jyrki Aholla on positiivinen ongelma valintansa suhteen.

Eero Kilpeläinen on ollut kauden nollapelikuningas ja tulee olemaan vaikeasti ohitettava myös Hippoksella, saatuaan jälleen levähtää yhden ottelun verran, kun edellisessä ottelussa Pelicansia torjuntavastuun kantoi Frans Tuohimaa.

Ottelussa nähdään myös henkisiä taisteluita, kun SM-liigan agitaattorikuningas Jarkko Ruutu saa arvoisensa vastustajan. Liigan parhaimmistoon alallaan kuuluva Filip Riska tekee varmasti kaikkensa päästäkseen narrinuttujen ihon alle.

Kuumenemiseen ja jäähyilyyn ei kummallakaan joukkueella vähämaalisessa väännössä ole varaa, vaikka molempien joukkueiden ylivoimapeli on vaihdellutkin pelien välillä tehokkaan ja tehottoman välillä.

Kokoonpanot

Tuomas Pihlmanin ja Jonne Virtasen paluut kokoonpanoon tuovat varmasti lisämielenkiintoa jo ennestään kuumaksi povattuun kamppailuun.

Jokereilta poissa nipusta on varmuudella Semir Ben-Amor. Eero Kilpeläinen tekee paluun tolppien väliin. Teemu Eronen palaa loukkaantuneiden listalta ja nuori taitava Teuvo Teräväinen pelaa ensimmäisen liigaottelunsa.


Onnistuuko Jarkko Ruutu kuumentamaan kotijoukkueen?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 3 4 7
2.Sami Vatanen 2 2 4
3.Antti Pihlström 0 3 3
4.Harri Pesonen 2 1 3
5.Jani Tuppurainen 1 2 3
Jokerit M S P
1.Jani Rita 5 0 5
2.Ben Eaves 1 3 4
3.Tomi Mäki 2 2 4
4.Antti Kerälä 2 2 4
5.Teemu Pulkkinen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle