JYPille voitto ilman Vatastakin

LIIGA / Raportti
Hurrikaaniryhmä osoitti, että se pystyy voittamaan ilman Sami Vatasta, joka seurasi kamppailua kävelykeppiensä kanssa katsomon puolelta. Kotikannattajille taisi kuitenkin tulla superpakkiaan ikävä etenkin ottelun kolmannessa erässä, jossa Jokerit oli selvästi hallitsevampi osapuoli.

JYP onnistui pitämään kotiedun, vaikka helpolla se ei irronnut. Toisaalta tuskin kukaan kuvittelikaan, että välieräsarjasta tulisi marraskuun pimeiden iltojen kaltainen runkosarjaläpsyttely. Jokerit osoitti vaarallisuutensa useaan otteeseen, vaikka se saikin illan ainokaisensa aikaiseksi JYP-vahti Riku Heleniuksen virheen seurauksena.

– Ei oltu ihan tarpeeksi valmiita. Ottelun kuluessa ote parani koko ajan, mutta nämä ovat niin pienistä asioista kiinni. Jatkoerä päättyi sitten niin kuin se päättyi, Erkka Westerlund totesi happamana.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jyrki Aho ei ollut juuri kollegaansa monisanaisempi.

– Vaihtelevia tilanteita, kuten playoff-jääkiekossa kuuluu ollakin. Välillä toinen on pelin päällä, sitten taas toinen. Nyt on välierät avattu ja ensimmäinen peli pelattu, Aho tyytyi toteamaan.

Filppulan virhe kostautui

Ottelua oli ehditty pelata vasta vajaat kaksi minuuttia, kun kotijoukkueen Filip Riska otti kaksiminuuttisen laitataklauksesta. Jokerit saikin melko nopeasti kuvionsa kuntoon, mutta sitten Ilari Filppula löysäili käsittämättömällä tavalla siniviivan tuntumassa sillä seurauksella, että JYP pääsi karkumatkalle.

Petr Hubacek kiihdytti muutamalla potkulla itsensä vapaaksi, ja syötti pelivälineen vasenta kaistaa maalin eteen edenneelle Jani Tuppuraiselle. Näin JYP siirtyi 1-0-johtoon jo ajassa 2.42.

Avauserä oli selvästi kotijoukkueen hallinnassa. JYP pääsi myös ylivoimalle erän puolivälissä, mutta lisäosumia ei enää nähty.

Toisen erän edetessä asetelmat sitten pikku hiljaa kääntyivät. Jokerit sai kaikilla kentällisillään painetta kotijoukkueen päätyyn, vaikka JYPilläkin oli paikkansa. Eric Perrin lähetti tuloksetta Harri Pesosen läpiajoon, kun kolme vieraspelaajaa olivat ensin törmänneet toisiinsa mustapaitojen puolustusalueella.

– Oltiin välillä altavastaajia, mutta sellaista se tuppaa näissä peleissä olemaan. Välillä tulee huonoja hetkiä, mutta sitten pitää vaan koota niistä itsensä, Jani Tuppurainen analysoi.


Harri Pesonen oli keskiviikkona monessa mukana ja pelasi mainion ottelun.
Eriikka Hienola

Yhden yllätysmomentin ottelulle toi luokattoman huono jää, joka ei ehtinyt paikoitellen kunnolla jäätyä erätaukojen aikana.

– Joo, jää oli huono. Oikeastaan se oli niin huono, että se söi energiaa pelaamisesta. Piti varoa koko ajan, ettei tule yllätyksiä, Tuppurainen kritisoi.

Jokerit tulee tasoihin, mutta ei ohitse

Kolmas erä alkoi JYPin kannalta murheellisesti, kun Janne Lahti pääsi tasoittamaan lukemiksi 1-1. Osuma meni muuten erinomaisesti pelanneen Riku Heleniuksen piikkiin. Vahti lähti seikkailemaan veräjänsä taakse sillä seurauksella, että Riku Hahl pääsi tuikkaamaan kiekon maalin edessä odottaneelle Lahdelle.

Kun vielä kotijoukkueen Jari Jääskeläinen otti osuman jälkeen kaksiminuuttisen, näytti Jokerit hetken jo menevän menojaan. Se jauhoi ja jauhoi, mutta JYP laittoi kaiken peliin.

Jokereiden hyvyyden lisäksi on kuitenkin todettava, että hurrikaanilauma teki melkoisen määrän keskialueen ja oman pään virheitä, joiden johdosta vierailija näytti ehkä vieläkin paremmalta kuin se loppujen lopuksi oli.

Aivan erän lopussakin helsinkiläisillä oli tuhannen taalan paikka voittaa ottelu, kun Ben Eaves pääsi nokikkain Heleniuksen kanssa. Mutta niin vain siirryttiin jatkoerään.

Ajassa 69.05 Hippos räjähti. JYP oli voittanut välierien ensimmäisen osaottelun. Antaa pääosan esittäjien kertoa tapahtumien kulku.

– Pääsin takaa tulemaan alueelle, ettei kukaan oikeastaan edes huomannut. Jokereiden pakki tuli maalin taakse perässä vähän tyhmästi, joten sain rauhassa kiepauttaa kiekon maalille. Pessi [Harri Pesonen] rynni sinne ja sitten kiekko olikin maalissa, syöttöpisteen ansainnut Tuppurainen kertasi.

– Eipä siinä mitään ehtinyt ajatella. Kunhan pistin vaan lanan päälle ja survoin sinne. Mutta noita tarvitaan. Pitää uskaltaa kiekon kanssa tulla alueelle. Sitten ne pomppivat joskus sisään, maalintekijä itse totesi.

Ottelusarja jatkuu heti torstaina, jolloin joukkueet kohtaavat toisensa Helsingissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle