JYP
1 - 0

Takaisin voittojen tielle Jokerien kustannuksella?

Onko JYP-leirissä löydetty otteluohjelman suoman tauon aikana parannusta viikonloppuna paljastuneisiin hienoisiin pelillisiin ongelmakohtiin? Palaako nälkäinen JYP kotiluolassaan voittojen tielle vai onnistuuko Jokerit nappaamaan himoitut sarjapisteet vierailijoille aina pahalta Hippokselta perjantain kohtaamisessa?

Kuntokäyrät

JYP on saanut valmistautua lähes viikon ajan tähän tärkeään mittelöön. Joukkueen selkeänä tavoitteena on nyt kääntää hurrikaanin kurssi, kun HPK yllättäen ryösti kaikki kuusi sarjapistettä joukkueiden tuplakohtaamisessa edellisellä viikolla. Hämeenlinnalaiset katkaisivat tylysti JYPin kuuden ottelun mittaisen voittoputken sekä onnistuivat syömään jyväskyläläisten hyökkäyspelistä raikkauden ja tehokkuuden. Tuohon samaan helsinkiläiset Erkka Westerlundin suojatit varmasti nyt pyrkivät.

Jokerit aloitti maajoukkuetauon jälkeen Ässiä vastaan hyvin, mutta puolustus petti ratkaisevasti muutaman kerran. Kaksoisottelu Kärppiä vastaan oli narrijoukkueelta ehkä kauden huonointa peliä tähän saakka, joten tiistaina napattu suurinumeroinen (6-1) kotivoitto Tapparasta oli koko kauden ailahtelevasti suorittaneelle jokerilaumalle henkisesti erittäin tärkeä jatkoa ajatellen.

Tappara-voiton arvoa lisää se, että Jokerien asenne oli rautaa pelin alusta lähtien ja se ratkaisikin ottelun käytännössä jo ensimmäisessä erässä.

Ratkaisun paikat

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti ja otteluvoitot ovat ennen perjantaita tasan. Kamppailut käytiin lokakuun loppupuoliskolla. Ensimmäisen ottelun Jyväskylässä vei niukasti JYP 3-2. Viikon päästä joukkueet mittelivät uudestaan Helsingissä, ja Jokerit korjasi tuolloin voiton samoin niukin 3-2-lukemin.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Jyväskylässä Jarkko Ruutu vei suurimman huomion, mutta valitettavasti ei pelillisin ansioin. Tiistain Tappara-murskajaisissa Ruutu keskittyi pelaamiseen ja oli ottelun avainhahmo tehoillen samalla 1+2.


Kuinka sujuu Jarkko Ruudun ja Hippoksen hornankattilan toinen kohtaaminen?

Hurrikaanijoukkue syttyy perinteisesti hyvin pääkaupunkiseudun joukkueita vastaan, joten helppoa iltaa ei Jokereille missään nimessä voi luvata. Helsinkiläiset joukkueet sytyttävät Jyväskylässä yleisönkin, joten tunnelmaakaan perjantai-illasta tuskin puuttuu. JYPin valmennusjohdon ei tarvinne joukkuettaan HPK-tappioissa vaivanneista lievistä asennoitumispuutteista pelaajiaan muistuttaa tähän otteluun lähdettäessä.

Jokerien peliesitysten hyvän ja huonon päivän välillä on synkkä ero. Tasaisuuden löytyminen joukkueen otteisiin onkin tärkein seikka, joka Westerlundin jokeripakan on saatava pikaisesti toimimaan.

Oman mausteensa Hippoksen perjantai-iltaan tuovat joukkueiden voimahyökkääjät Ruutu ja JYPin Tuomas Pihlman.

Kokoonpanot

Mestiksestä JYP-Akatemian mukana taas vauhtia hakenut Pihlman palaa pitkästä aikaa tositoimiin liigaryhmän kokoonpanossa. Parasta kuntoaan vielä hakeva JYP-laituri on luonnollisesti innoissaan paluustaan.

– Ei kai tässä parempi säpinä voisi ollakaan. Pitkä pelitauko liigapeleistä ja viime kauden seura vastassa, joten aika innoissani olen, kertoo Pihlman JYPin verkkosivuilla.

Heinolassa Peliittoja vastaan keskiviikkona vielä pelannut Pihlman saalisti ottelusta maalin ja syötön Mestis-tilastoihinsa.


Tuomas Pihlman edusti viime kaudella Jokereita.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Sairauslomaa jatkavan Arto Laatikaisen lisäksi JYPin kokoonpanosta puuttuu tärskyn päähänsä lauantain pelissä saanut, aivotärähdyksestä kärsivä Jani Tuppurainen. Ottelun aloittavasta maalivahdista ei Jyväskylästä ole herunut tietoa.

Jokerien ketjut pysynevät muuttumattomina tiistain voittoisasta Tappara-ottelusta. Maalilla aloittanee nuori Frans Tuohimaa. Loukkaantuneina vakiokokoonpanosta ovat edelleen Eero Kilpeläinen ja Ben Eaves, lisäksi Jokerien sairastupaa miehittävät Semir Ben-Amor ja nuori Teuvo Teräväinen.

Muuta

Muuta mielenkiintoista

JYPissäkin neljä kautta pelannut Jokerien tähtisentteri Ilari Filppula pelaa 400:nnen liigaottelunsa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Antti Jaatinen 4 1 5
2.Eric Perrin 0 4 4
3.Juha-Pekka Hytönen 1 3 4
4.Harri Pesonen 3 0 3
5.Olli Sipiläinen 1 2 3
Jokerit M S P
1.Nichlas Hardt 1 3 4
2.Antti-Jussi Niemi 1 3 4
3.Riku Hahl 1 3 4
4.Jarkko Ruutu 1 2 3
5.Jani Rita 2 1 3

Kommentit