Joskus yritys palkitaan

LIIGA / Ennakko
Kun tarpeeksi kauan tahkoaa, lopussa kiitos seisoo. Tämän sai HPK kokea edellisellä kierroksella Tapparaa vastaan. JYP sen sijaan yrittää edelleen kääntää kelkkaansa pienillä muutoksilla maustettuna.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue ei ole aloittanut kauttansa miesmuistiin näin huonosti. Neljä ottelua, neljä tappiota ja nolla pistettä. Tehtyjä maalejakin on vain viisi. Tuskaisen maalinteon lisäksi JYP on koheltanut jäähyjen runsaudessa, huonossa alivoimapelissä ja viimeksi Ilvestä vastaan jopa huonossa viisikkopelissä. Kaikesta huolimatta mestarit ovat väläytelleet ajoittain arvoisiaan otteita. Se pitäisi vain saada kestämään täydet 60 minuuttia.

Ellei HPK olisi onnistunut murskaamaan lauantain kierroksella Tapparaa, ei Kerhonkaan mainetekoja liikaa kehumaan pääsisi. Joka tapauksessa kuusi tehtyä osumaa avasi varmasti HPK:n henkistä lukkoa melkoisella tavalla. Joukkue voi lähteä vapautuneella mielellä haastamaan hallitsevaa mestaria, jonka tuskan päävalmentaja Jukka Rautakorpi on taatusti rekisteröinyt.

Ratkaisun paikat

Jääkiekkojargonilla tarkoitetaan tyhjänpäiväistä horinaa, jota valmentajat, pelaajat ja media suoltavat paremman ajatuksen puutteessa. Tähän se kuitenkin istuu, sillä ottelu tulee jälleen ratkeamaan erikoistilannepelaamiseen. Jos HPK onnistuu hyödyntämään ylivoimansa, on se pelin voittaja. Ellei niin käy, saattaa JYP onnistua napsimaan kauden avauspisteensä tekemällä 1-3 osumaa puoliväkisin ja ihmeellisten pomppujen saattelemana.

Avausmaalin merkitys on äärimmäisen iso. Kotijoukkueen selkäranka ei enää kestä kovin isoja takaiskuja heti alkuun. Toisaalta pari helpottavaa osumaa hämeenlinnalaisten verkkoon voi tehdä ihmeitä.

Kokoonpanot

JYPin on pakko koittaa ratkaista sentteriongelmiaan ainakin toistaiseksi muulla tavoin kuin kauppoja tekemällä. Niinpä D Teamista on nostettu viime kausina Jukureissa pelannut Turo Asplund, joka on JYPin omia kasvatteja ja alemmilla sarjatasoilla varsin taitavaksi osoittanutunut keskushyökkääjä.

Hurrikaanimiehistöön maanantaina vuokralle liittynyt Mika Noronen saattaa esiintyä jo maalinsuullakin. Näin käy ainakin siinä tapauksessa, mikäli Sinuhe Wallinheimo ei ole täydellisessä pelikunnossa.

Loukkaantumisrintamalta kuuluu jo parempaa, sillä luottopakki Jyrki Välivaara saattaa olla pelikykyinen. Asia varmistuu lopullisesti vasta pelipäivän aamuna.

HPK:n paidassa nähdään niin ikään lisäväriä, kun konkarihyökkääjä Tony Virta kiinnitettiin joukkueeseen. Vaivojaan parantelevat edelleen Janne Laakkonen ja Mikko Mäenpää.

» Lähetä palautetta toimitukselle