Pudotuspelitunnelmaa Rinkelinmäellä

LIIGA / Raportti
HPK:n ja JYPin välinen taisto Hämeenlinnan lauantai-illassa oli juuri niin lähellä pudotuspeliottelun tunnelmia kuin sopi etukäteen odottaa tai toivoa. Kiihkeän kamppailun voittajaksi selviytyi lopulta vierailija JYP, vaikka Pallokerho saikin kovan loppukirin aikaiseksi.

JYP saalisti voiton ylivoimamaaleillaan, mutta ottelua isännöineellä ritariryhmällä oli aivan pelin viimeisiin sekunteihin asti erinomaisia tilaisuuksia nousta tasoihin. Ottelun tempo, tunnelma ja molempien joukkueiden suoritustaso oli jo lähes pudotuspelien tasolla, joten kumpikin ryhmä näyttäisi olevan hyvissä asetelmissa kevään koviin koetoksiin.

– Loppuvääntö oli kova. Oli siinä varmaan muutama paikka tehdä se tasoitus. Usko ja halu tehdä se maali oli kova, HPK-valmentaja Jukka Rautakorpi kertoi.

Takaa-ajoasemaan HPK joutui, kun JYP siirtyi ensimmäisen erän loppupuolella ja toisen erän alussa 1-3-johtoon Pallokerhon avausmaalin jäljiltä. Kerhon Niko Nieminen kiskaisi heti ensimmäisessä vaihdossaan kiekon upealla rannelaukauksella JYP-vahti Sinuhe Wallinheimon vartioiman maalin ylänurkkaan.

– Kerho aloitti tehokkaasti. Tekivät siinä maalin, jonka jälkeen oli mielenkiintoista nähdä kuinka meidän joukkueemme reagoi siihen. Meidän kannaltahan se reagoi ihan hyvin. HPK:n avausmaali ei vaikuttanut pelaamiseemme millään tavalla, JYP-luotsi Risto Dufva pohti.

JYP pääsi peliin mukaan ottelun ensimmäisen rangaistuksen myötä. Kai Syväsalmi ei ehtinyt kärsiä estämisjäähyään kuin 14 sekuntia, kun Ossi Louhivaaran kädet olivat jo pystyssä ylivoimaosuman merkiksi. Vain minuuttia myöhemmin Jari Jääskeläinen hyödynsi nuoren HPK-puolustajan Lauri Kärmeniemen sekä maalivahti Teemu Lassilan haparoinnit ja siirsi vieraat johtoon.

Pitkä kiri

HPK:n valmennusjohto ei ollut täysin samaa mieltä Syväsalmen rangaistuksen oikeutuksesta ja onnistui erätauon aikaisella protestoinnillaan hankkimaan joukkueelle alivoiman heti toisen erän alkuun. JYP kiitti lahjasta ja Jani Tuppurainen iski paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta vieraiden kolmannen osuman.

Hetken aikaa näytti, että JYP luistelee tämän jälkeen HPK:lta karkuun. Ensimmäisessä erässä pelin virtaus oli kotijoukkueelle erittäin suosiollinen, mutta johtoasemassa Dufvan suojatit pääsivät myllyttämään peliä Lassilan päätyyn jatkuvasti. Rautakorven oikea-aikainen aikalisä kuitenkin käänsi pelin takaisin HPK:n käsiin.

– Jos tämän kerran pitää kehua vastustajan valmentajaa, vaikka se on hyvin poikkeuksellista, kehutaan HPK:n aikalisää, joka oli erittäin hyvä. Sen jälkeen HPK sai otetta peliin, mutta maalin johto säilyi kuitenkin viimeiseen erään, Dufva hymisteli.

Pallokerho iski kaikkensa likoon ja jahtasi maaleja Wallinheimon selän taakse seuraavat 30 minuuttia. Ainoaksi onnistujaksi jäi kuitenkin Joonas Vihko, joka sohi ylivoimalla maalinedushässäkästä kiekon JYP-rysään. Ylivoimatilaisuuksia HPK:lle lankesi vielä neljästi, mutta tällä kertaa ritareiden pyöritys oli tehotonta.

– Pystyimme saamaan viimeiseen erään tällaisen taisteluerän. Kovaa taistelua usein seuraa onni, joka myös meitä auttoi, Dufva mietti.

– Pelillisesti kokonaisuutena olimme parempi joukkue, mutta maaleja oli kaverilla yksi enemmän. Pienestä nämä ovat kiinni. Koko ajan pitää parantaa peliä, tarvitsemme leveyttä koko materiaalista. Hyvää taistelua, harmi että tulos jäi meille laihaksi, Rautakorpi harmitteli.

Ottelu lupaa hyvää molemmille joukkueille. JYP on erinomaisessa iskussa ja mukana taistelussa jopa runkosarjan voitosta. Vaikka HPK päättikin kauden JYP-ottelunsa viidennellä tappiolla jyväskyläläisille, oli esitys yksi Pallokerhon kauden parhaista – varsinkin kun alla oli perjantai-illan taisto Turussa.

– Pelihän oli meidän puoleltamme ihan laadukas peli. Vastassa oli vielä tuore joukkue ja me olimme perjantain vieraspelistä vasta yöllä kotona. Siinä mielessä fysiikka kesti hyvin tuota peliä, joukkue on hyvässä kunnossa, Rautakorpi kiitteli.

Oman karvaan lisänsä otteluun toi tuomariparivaljakko Timo FavorinPetri Tuomisto. Kaksikolla tuntui olla kova tarve nousta rooliin kiekkonäytelmässä, ja varsinkin viimeisten minuuttien tuomiot olivat parilta surkuhupaisia. Tällä kertaa Hämeenlinnan lehdistötilaisuudessa kumpikin valmentaja piti suunsa tiukasti supussa aiheesta, mutta kulissien takana otteluvalvoja Kari Ortio sai osakseen tutun ryöpyn kovasanaista palautetta.

– Verenpaine pitää olla korkealla, kun voitosta pelataan, Rautakorpi tyytyi toteamaan median edessä.

JYP jatkaa piikkipaikan tavoittelua tiistaina Turussa TPS:n vieraana, kun taas HPK matkaa Ouluun vain viiden pisteen päässä Pallokerhosta olevan Kärppien isännöitäväksi. JYP joutunee tulemaan Turussa toimeen ilman satapäistä kannattajalaumaansa, joka lauantai-illassa huusi Rinkelinmäen kumoon. HPK taas pelannee ilman itsensä perjantain TPS-ottelussa loukannutta Tuukka Mäkelää.

» Lähetä palautetta toimitukselle