Kovakuntoisten kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Kun hyvässä nousukunnossa olevat HPK ja JYP mittelevät lauantaina Rinkelinmäellä, on molemmilla joukkueilla mahdollisuus varmistella asemiaan SM-liigan runkosarjan loppusuoralla. JYP hakee yhä runkosarjan kärkipaikkaa, kun taas kotijoukkue HPK:lle on tarjolla paikka kuuden parhaan joukossa.

Kuntokäyrät

Isäntä Pallokerho on päässyt viimeisen puolentoista kuukauden aikana jopa ihmetystä herättävään kiitoon. Tammikuun puolivälissä HPK vieraili Jyväskylässä, missä vaiheessa hämeenlinnalaiset olivat vaarassa pudota jopa ulos kymmenen pudotuspelijoukkueen sakista.

Tuolloin HPK hävisi vieraspelin 1-0 voittomaalikisassa, mutta sen jälkeen valmentaja Jukka Rautakorven joukot ovat keränneet 11 kolmen pisteen voittoa viimeisestä 14 ottelusta. Tämän hurjan piristymisen seurauksena ritaripaidoilla on jo mahdollisuus varmistella asetelmiaan kuuden suoran pudotuspelijoukkueen joukossa, kun eroa seitsemäntenä majailevaan Tapparaan on ennen lauantain kierrosta kahdeksan pistettä.

JYPin saldo ei häpeä kotijoukkueen edessä millään muotoa. Viimeisen kuukauden aikana Risto Dufvan suojatit ovat keränneet yhdeksästä pelistä kahdeksan suoraa voittoa, valmentajansa kanssa sekä ilman RD:tä. Huomattavaa on myös joukkueen upea puolustuspelaaminen, kun viimeisissä kuudessa voittopelissä omiin on kolissut vain yhdeksän osumaa.

Ratkaisun paikat

Odotettavissa on tiukka ja vähämaalinen otatus, jossa maalivahtipeli ja erikoistilanteet ovat normaaliakin korostuneemmassa roolissa. Ottelun voi nähdä jo eräänlaisena pudotuspelien esitaistona, kun kaksi suorassa paikassa kiinni olevaa, huippukuntoista ryhmää ottavat toisistaan mittaa.

– HPK on pelannut viime aikoina vahvasti, joten tiukka peli on varmaan luvassa. Kun ajatellaan runkosarjan viimeisiä pelejä, niin kyllähän tässä on mahdollisuudet vielä vaikka mihin. Kotiedusta nyt vähintään taistellaan, joten jokainen tuleva peli on siinä mielessä tärkeä, JYP-hyökkääjä Miika Lahti kertoo seuran kotisivuilla.

HPK:n viisi viime peliä ovat päättyneet kaikki yhden maalin erolla ja JYPin puolustuspeli on erittäin kitsasta, joten ratkaisu tapahtunee hyvin pienillä marginaaleilla. Joukkueiden ykkösnimet ovat kovassa iskussa, kun HPK:lla Ville Viitaluoman johtama ykköskenttä on yltymässä erinomaiseen vireeseen oikeaan aikaan kautta.

– Meidän vahvuudet HPK:ta vastaan tulevat varmastikin olemaan samat mitkä tähänkin asti, tiivis puolustus ja joukkuepeli. Luulen sen kantavan jo pitkälle. Pyritään siihen, että vastustajan olisi ärsyttävä pelata meitä vastaan, Lahti jatkaa.

JYPin eturivin miehissä taas on hämeenlinnalaisille hyvin tuttuja nimiä, kun joukkuetta johdattavat muun muassa Antti Pihlström, Steve Kariya sekä Jussi Makkonen. Yksi ratkaisun kohdista todennäköisesti onkin kuinka kummankin joukkueen eturivin vastuunkantajien hartiat kestävät painolastin.

Kokoonpanot

JYPin riveistä Tuomas Pihlmanin kausi on ohitse sairaalabakteerin vuoksi. Puolustuksessa Jyrki Välivaara joutuu huilaamaan käsivamman vuoksi. HPK:n joukoista Tuomas Muhonen ja Sami Lähteenmäki loukkaantuivat olympiatauon harjoitusottelussa ja heidän pelikuntonsa on toistaiseksi arvoitus. Ykkösketjun hyökkääjä Janne Laakkonen sai perjantain TPS-ottelussa kiekon päähänsä, eikä hänen pelaamisensa lauantaina ole aivan varmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle