Pilaako Ilves myös Jokerien juhlaottelun?

LIIGA / Ennakko
Jokerit käyttää illan ottelussa juhlaottelua varten teetettyjä punakeltaisia pelipaitoja.
Kuva © Matti Korpi
Perjantai-iltana Helsingin Jokerit juhlii 45-vuotista jääkiekkotaivaltaan, kun kuntopuntarin ykkönen Jokerit kohtaa sarjan tyvipäähän jumiutuneen Tampereen Ilveksen. Kauden edellisessä kohtaamisessa ratkaisu venyi aina voittomaalikilpailuun asti. Joudutaanko perjantai-iltanakin ylitöihin?

Vierailija Ilves katkaisi torstaina Turussa kuuden ottelun tappioputkensa. Tupsukorvat pudottivat TPS:n sarjajumboksi, nousten keskinäisen ottelun voitolla pisteellä ohi turkulaisten.

Ilves on viime peleissä saanut jo hieman pelin juonesta kiinni, mutta peruspelaamisessa on edelleen parantamisen varaa. On mielenkiintoista nähdä, onnistuvatko tamperelaiset taistelemaan Jokerien nimivahvan ryhmän kanssa yhtä hyvin kuin Mikko Koivun johtamaa TPS-ryhmää vastaan.

Altavastaajana otteluun Ilves eittämättä lähtee, mutta koska kyseessä on kuitenkin peli nimeltä jääkiekko, mitä vain voi tapahtua.

Jaksaako kotijoukkueen ykkösketju?

Jokerit pelasi tiistaina ja keskiviikkona tiukat ottelut JYPiä ja Bluesia vastaan voittaen molemmat ottelunsa yhden maalin erolla. Torstaina joukkue sai pitää välipäivän vastustaja Ilveksen ottaessa yhteen TPS:n kanssa.

Lepo on varmasti ollut tervetullutta, varsinkin kotijoukkueen ykkösketjulle. Viime peleissä se on nimittäin kellottanut hurjia peliminuutteja. Valtteri Filppula pelasi molempina pelipäivinä yli 25 minuuttia, mikä on etenkin hyökkääjälle todella kova lukema.

Teemu Pulkkinen ratkaisi voiton narripaidoille keskiviikkona ja hänen panostaan maalintekoon onkin kaipailtu jo pidemmän aikaa. Loukkantumisistaan toipuneet Ben Eaves ja Tomi Mäki tuovat lisää syvyyttä helsinkiläisten kokoonpanoon. Mikäli Jokerit pystyy ratkaisuihin leveällä rintamalla, on Ilveksellä todellinen haaste hankkia pisteitä kotiin viemisiksi.

Kokoonpanot

Loukkaantumishuolia on molemmilla joukkueilla. Kotijoukkueen kokoonpanosta ovat poissa edelleen Matti Lamberg, Teemu Henritius, Nichlas Hardt, Jani Rita, Saku Salminen, Henri Heino, Teuvo Teräväinen, Antti-Jussi Niemi sekä Semir Ben-Amor. Jarkko Ruudun pelaaminen varmistuu vasta ottelun alla.

Vierailija Ilvekseltä poissa ovat varmuudella ainakin Niko Peltola, Teemu Kesä, Kai Kantola ja Masi Marjamäki. Martti Järventien tilannetta seurataan päivä kerrallaan. Miika Wiikman oli kokoonpanon ulkopuolella torstaina. Nähtäväksi jää palaako hän maalinsuulle Jokereita vastaan.

Seuraa Heitä

Joonas Rask #88 | HIFK

Laitahyökkääjä

Ilveksen kasvatti kuritti viime kohtaamisessa kasvattajaseuraansa tehoin 2+1. Pureeko oma koira jälleen?

Matias Sointu #67 |

Laitahyökkääjä

Sointu teki voittomaalin TPS:ää vastaan ja johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä. Onnistuuko tekemään tuhoja myös Areenan kirkkaissa valoissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle