Tyrväisen lämäri toi Jokereille voiton

LIIGA / Raportti
Teemu Pulkkinen pelasi jälleen vahvan ottelun.
Kuva © Matti Korpi
Jokerit voitti perjantai-iltana niukasti sarjajumbo Ilveksen kotonaan. Ilveksen maalivahti Jaroslav Hübl piti tupsukorvia viimeiseen asti mukana pelissä. Lopulta kuitenkin Juhani Tyrväisen maalilla kolme sarjapistettä jäi Helsinkiin.

Ottelun ratkaisua saatiin odotella aina viimeiselle kymmenminuuttiselle saakka. Kotijoukkue Jokerit takoi pitkään päätään Jaroslav Hübl -nimiseen seinään. Voittomaali syntyi lopulta, kun Teemu Pulkkisen vippisyöttöön ehti ensimmäisenä Juhani Tyrväinen. Lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti ampui lähietäisyydeltä painavan lyöntilaukauksen verkon perukoille ja toi Jokerit askeleen lähemmäs runkosarjan voittoa.

- Tänään oli tällainen peli. Olen todella tyytyväinen meidän peli-ilmeeseemme tänään. Jokerit tuli vahvasti päälle ottelun ensimmäisellä puoliskolle, mutta upeasti pystyimme taistelemaan vastaan ja osoittamaan, että voimme pelata tällä tasolla, totesi Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

- Meidän esityksemme oli tänään jämäkkä ja olen siihen tyytyväinen. Olimme isäntä talossa ja pelasimme vahvaa jääkiekkoa, kommentoi Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä omiensa otteita.

Jokerit tuhlailee

Ensimmäinen erä oli Jokerien hallintaa. Viimeistelyn ontuessa erä pelattiin kuitenkin maaleitta. Ilveksen ainoat kunnon hyökkäykset syntyivät lähinnä kotijoukkueen virheiden ja harhasyöttöjen johdosta.

Jokereille tarjottiin toisessa erässä huipputilaisuutta siirtyä johtoon, mutta joukkue ei onnistunut hyödyntämään kaksi minuuttia kestänyttä kahden miehen ylivoimaansa. Ilveksen alivoimapelaaminen oli mallikasta ja uhrautuvaa, eikä kotijoukkueen mielikuvitukseton ylivoima saanut kiekkoa vierailijoiden maaliin.

Avausosuma syntyi vasta toisen erän lopulla, kun Ilari Filppula laukoi ylivoimalla Jokerit johtoon. Kauan ei kotijoukkue ehtinyt johtoasemastaan nauttia, sillä heti perään Ilves iski ylivoimalla tasoituksen. Tommi Välimaa sai kunnian iskeä kiekon maaliin, kotijoukkueen epäonnistuneen purkuyrityksen jälkitilanteesta.

- Alivoima oli meiltä antaumuksellista. Pelaajat antoivat kaikkensa ja Jaroslav oli viimeisenä lukkona maalilla. Tämä kahden miehen alivoimalla taistelu nosti meidät mukaan peliin, ihasteli ilveskäskijä omiensa uhrautumista.

- Ylivoimalla parhaimmat paikat olivat meille kuusi-nolla. Se tyydyttää, mutta maalinteon vimma pitää vielä löytää ylivoimaan mukaan. Kunniaa pitää myös antaa vastustajan maalivahdille, joka oli erinomainen tänään, kertasi Lämsä.

Katseet jo lauantaissa

Molemmilla joukkueilla ottelut jatkuvat heti seuraavana päivänä. Ilves saa lauantaina Tampereelle vieraakseen SaiPan ja Jokerit kohtaa vieraskentällä paikallisvastustaja HIFK:n.

Jokerien valmentajalle paikallisottelu on kuitenkin vain peli muiden joukossa, eikä kokoonpanomuutoksia ole odotettavissa.

- Siellä on kolme pistettä jaossa niin kuin jokaisessa muussakin ottelussa. Aamulla katsotaan, ketkä pelaavat. Meillä on kolme perättäistä voittoa alla, joten eipä muutoksia juuri tarvitse tehdä, tiivisti päävalmentaja Lämsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle