Jokerit jatkoi voittokulkuaan

Ilves ei onnistunut toistamaan Turun temppuaan.
Kuva © Matti Korpi
Perjantai-ilta ei mitään huippukiekkoilua tarjoillut. Jokerit teki voittoon tarvittavan määrän töitä, ja voitti lopulta heikon Ilves-ryhmän 2-0.

Ennakkosuosikkina peliin lähtenyt Jokerit ei antanut vierailijan yllättää itseään. Kotijoukkue voitti heikkotasoisen ottelun Filppulan veljesten maaleilla. Ilves ei oikeastaan missään vaiheessa pystynyt haastamaan Jokereita ottelun voitosta.

- Lopussa me aina taistellaan ja pelataan hyvin. Kyllä mä uskon joukkueeseen ja olen tyytyväinen peliesitykseen, totesi Ilveksen päävalmentaja Raimo Helminen.

- Tiedettiin vierailijan vahvuudet vastahyökkäyspelissä. Ei lähdetty turhaan vippailemaan keskialueella ja annettu vastustajalle mahdollisuuksia päästä pelaamaan vahvuuksillaan. Tämän takia hyökkäystehot hieman kärsivät, kertasi jokerikäskijä Tomi Lämsä.

Ensimmäinen erä Jokerihallintaa

Heti kiekonpudotuksesta lähtien kotijoukkue hallitsi erän tapahtumia. Kaksi Ilves-jäähyä ottelun alussa olivat omiaan siirtämään hallintaa narripaidoille.

Alun ylivoima pyöri lähes koko ylivoimien ajan vierasjoukkueen puolustusalueella, mutta tulosta ei kuitenkaan tullut.

Ilves-vahti Ville Kolppanen piti joukkuettaan pystyssä, mutta kaikkea hänkään ei pystynyt torjumaan. Jokerit siirtyi näyttävän kuvion jälkeen johtoon. Maalin edessä täysin vapaana ollut Valtteri Filppula sai laukoa ottelun avausmaalin.

- Tämä ensimmäinen maali kyllä lämmitti valmentajan mieltä. Pelaajat vaihtoivat pelipaikkoja ja pelattiin niin sanottua paikatonta peliä. Kaunis maali, summasi Lämsä.

Pelin loppu flegmaattista pelailua

Viimeiset erät eivät tasollaan häikäisseet. Molemmat joukkueet, muutamia väläytyksiä lukuunottamatta, eivät pystyneet luomaan vaarallisia maalipaikkoja.

Kotijoukkue sai painetta, mutta kulmissa pyöriminen ja kiekonhallinta eivät yleensä johtaneet mihinkään. Vierailija Ilves taas pääsi vain harvoin luomaan hyökkäyksiä Eero Kilpeläisen vartioimaa jokerimaalia kohti.

Toisen erän ainoan maalin iski lopulta Jokerit. Jarkko Ruutu katkaisi Ilves-hyökkäyksen keskialueella, ja lähetti Steve Moseksen ja Ilari Filppulan nopeaan vastahyökkäykseen yhtä Ilves-puolustajaa vastaan.  Lopulta Filppula pääsi viimeistelemään vastustamattomasi kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

Kolmannessa erässä ei hienouksista nautittu, vaan Ilves yritti sinnitellä sinnitellä itseään tasoihin. Kerran joukkue saikin kiekon maalin, mutta se hylättiin Ilves-pelaajan maalivahtiin kohdistuneen huitaisun vuoksi.

- Olihan se varmaan ihan oikea tuomio, mutta meille noita on tehty kauden aikana pari-kolme kappaletta ja ne on aina hyväksytty, tuhahti vierailijan valmentaja Helminen.

- Jokerit oli kuitenkin hyvä ja parempi voitti, kiteytti Ilves-käskijä lopulta.