Lisääkö Ässät Jokerien tuskaa?

LIIGA / Ennakko
Ässät lähtee sunnuntain ainoassa ottelussa katkaisemaan kahden ottelun tappioputkeaan Helsinkiin, kun se kohtaa perjantaina kotiluolassaan HIFK:lle hävinneen Jokerit. Molemmille joukkueille voitto ja pisteet olisivat niin sarjataulukon kuin itseluottamuksenkin kannalta tärkeitä.

Kuntokäyrät

Jokerien viimeaikaiset esitykset ovat sujuneet joukkueelta ailahtelevasti. Ennen maaottelutaukoa toiveita paremmasta alkoi jo löytyä, ja paluu tauolta Ilvestä vastaan toi hyvän esityksen jälkeen voiton numeroin 5-2. Perjantaina joukkue puolestaan sai niskaansa kylmää suihkua HIFK:lta, joka luisteli kotijoukkueen kumoon vieden pisteet maalein 4-0.

Vierasjoukkue Ässiä uhkaa kauden pisin tappioputki, sillä joukkue on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Tiistaina se kärsi vierastappion Hakametsässä Tapparaa vastaan 5-2, ja heti perään keskiviikkona Porissa Kalpa vei voiton luvuin 4-0. Ässät eivät kuitenkaan ole kauden aikana hävinneet kolmea ottelua peräkkäin.

Ratkaisun paikat

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen lokakuun puolivälissä päättyi porilaisten voittoon 4-0. Silloin ottelun sankareina toimivat kaksi maalia iskenyt Tommi Huhtala ja debyyttiottelunsa patapaidoissa pelannut Tomas Zaborsky, joka merkkautti tehot 1+1. Vaikka Jokerien joukkueessa on tapahtunut tuon jälkeen paljon, painii se edelleen samojen ongelmien kanssa kuin silloinkin. Pelaaminen HIFK:ta vastaan oli edelleen liian pehmeää eikä tilanteita ajettu loppuun.

Jokerien tehoista on vastannut pääasiassa Fredrik Brembergin tähdittämä ykkösketju Bremberg - Esa Pirnes - Jukka Hentunen. Markku Tähtinen ei ole tuonut toivottua kiekollista taitoa kakkoseen, ja ketjukavereiden Jani Ridan ja Ossi Saarisen tehot ovat viime aikoina olleet olemattomat. Erityisesti Ridan pelaamisesta näkyy maalinteon tuska katsomon ylälehtereille saakka.

Ässien ulkomaalaishankinnoista on puhuttu kritisoivaan sävyyn pitkin kautta. Zaborskyn tulo joukkueeseen nosti hetkellisesti Kamil Pirosin tasoa, mutta viime aikoina molempien tehot ovat olleet kateissa. Näitä tehoja kaivataan nyt. Mikäli Ässät pystyy pitämään Jokerien ykkösketjun aisoissa ja tekemään tarvittavat maalit, on sen mahdollista varastaa täysi pistepotti mukaansa.

Kokoonpanot

Kokoonpanot Jokerien osalta ovat eläneet viime aikoina runsaasti. Muutoksia edelliseen otteluun on luvassa, sillä Sami Helenius matkasi Lahteen ja Alex Brooks palasi joukkueeseen seitsemän vuoden tauon jälkeen. Vatsaflunssassa olleen Juuso Riksmanin paluu on sunnuntaina todennäköinen. Samoin on mahdollista, että perjantaina kuumeesta kärsinyt Semir Ben-Amor palaa kokoonpanoon.

Ässistä poissa ovat todennäköisesti ainakin Veli-Matti Savinainen ja Patrik Forsbacka. Maalissa aloittanee viime pelit pelannut Jussi Rynnäs.

» Lähetä palautetta toimitukselle