Nousukuntoinen Jokerit saapuu Isoonmäkeen

LIIGA / Ennakko
Helsingin Jokerit ei ole tottunut vierailemaan Isossamäessä altavastaajana. Keskinäisessä kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Ässät jyräsi narripaidat luvuin 4-0. Paljon on kuitenkin virrannut vettä Kokemäenjoessa sen jälkeen.

Kuntokäyrät

Ässien kuntokäyrä on ollut tasaista luokkaa. Joukkue on viimeisen kahdeksan ottelun aikana poistunut neljästi kaukalosta täysi pistepotti mukanaan. Varsinkin kotonaan joukkue on ollut vahva, sillä saldo on kolme kotivoittoa ja yksi vierasvoitto.

Jokereiden suunta päävalmentajan vaihtamisen jälkeen on ollut vahvasti positiivinen. Hannu Jortikan alaisuudessa joukkue on hävinnyt kahdesti, mutta vain ensimmäisessä ottelussa Kärppiä vastaan se jäi kokonaan pisteittä.

Helsinkiläisjoukkueen vaarallisuus tiedostetaan myös porilaisleirissä.

- Heidän pelinsä on selvästi muuttunut suoraviivaisemmaksi. Tiedossa on kovaa liikettä kumpaankiin suuntaan, Ässien käskijä Pekka Rautakallio pohti ottelun alla.

Ratkaisun paikat

Ässät on kotonaan satsannut koviin alkuihin. Joukkue onkin onnistunut viime aikoina nousemaan selkeisiin johtoasemiin, mutta sen jälkeen patapaitojen peli on yleensä toisessa erässä lopahtanut.

- En tiedä. Jostain syystä meillä tuntuu ajatus karkaavan vähän liikaa menneeseen. Varsinkin jos on voitettu peli alla ja päästään nopeasti johtoon, niin selät tuntuvat suoristuvan, Rautakallio ihmetteli.

Hyvänä esimerkkinä käy juuri Ässien edellinen kotiottelu, jossa jo 3-0 -johtoon päässeet patapaidat pelasti lopulta 5-4 -voitoon vain maalivahti Jussi Rynnäksen loppuhetken upeat torjunnat ja pienoinen onni.

Nykykuntoista narrilaumaa vastaan Ässät ei voi sortua vastaavaan, vaikka alussa johtoon pääsisikin. Varsinkin Esa Pirneksen johtama joukkueen ykköskentällinen on sellaisessa vireessä, että Ässien lamaantuessa se iskee varmasti.

Kokoonpanot

Ässiltä sivussa ovat edelleen Matti Kuparinen ja Tapio Sammalkangas. Lisäksi slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky hakee jälleen vauhtia katsomon puolelta. Hänen paikkansa ottaa Marko Mäkinen.

Jokereiden puolustuskalusto kärsii edelleen loukkaantumisista. Alex Brooks, Tom Koivisto ja Mikko Kalteva ovat miehiä jotka päävalmentaja Jortikka näkisi varmasti mielellään kokoonpanossa.

Nuorten puolustajien taakkaa keventämään Jokerit hankki kokeneen Joe Rullierin toistaiseksi voimassaolevalla sopimuksella.

Puolustuskaluston lisäksi vierailla on vajausta sentteripuolella, kun Janne Hauhtonen miehittää sairastupaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle