Isossamäessä kolmen pisteen jahti

LIIGA / Ennakko
Isomäen perjantai-illassa Ässät jahtaa vasta kauden toista kolmen pisteen voittoaan, kun vastaan asettuu railakkaasti alakanttiin kauden aloittanut Helsingin Jokerit.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Ässät on kauden aikana pelannut peräti kuusi ottelua, joissa pisteet on jaettu vasta jatkoajan tai voittomaalilaukauskilpailun jälkeen. Näistä viidestä ovat porilaiset poistuneet kaksi pistettä muassaan. Viimeksi joukkue kaatoi lauantaina Sakari Salmisen jatkoaikamaalin turvin vieraissa KalPan.

- Meille kolmen pisteen pelit olisivat tärkeitä, mutta edelleen otteluiden sisällä tapahtuu liikaa sellaista mitä ei pitäisi, Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio kertoi.

Jokereiden saldo on ollut selkeästi synkempi. Joukkue on viimeksi saanut pisteitä paikallisottelusta HIFK:ta vastaan. Petopaidoilta kalastetut kaksi pistettä ovatkin narrilauman ainoat viidestä edeltäneestä kamppailusta. Tiistaina joukkue hävisi surkealla esityksellä jumbofinaalin Bluesia vastaan.

Ratkaisun paikat

Porilaisten pelisysteemi on koko alkukauden ajan hakenut itseään. Samaa ongelmaa on esiintynyt suuremmassa määrin myös Jokereilla. Ässissä Pekka Rautakalliolla on selkeä näkemys siitä, miten pelisysteemin pyritään löytämään kohdilleen.

- Pelillisen ilmeen säilyttäminen on tärkeää ottelusta toiseen. Pyrimme hakemaan varsinkin hyökkäykseen hyviä parivaljakkoja, Rautakallio selvitti.

Jokereilla on nimekkäästä kokoonpanosta huolimatta ollut porilaisiakin vaikeampaa löytää peliinsä oikeanlaista rytmiä. Narriryhmää vaivaa jonkinlainen takalukko, joka saattaa olla yhtä hyvin fyysinen kuin henkinenkin. Ainakin eräät runkopelaajat vaikuttavat omaa normaalitasoaan selvästi heikommilta juuri nyt.

Ässät pystyy nappaamaan voiton, mikäli se saa pidettyä parhaan peli-ilmeensä koko kuusikymmenminuuttisen ajan. Jokereilla taas alkaa olla jo jonkinasteisen pakkovoiton paikka, eikä perjantaihuumassa elävä Isomäki ole helpoin paikka sellaisen ottamiseen.

Kokoonpanot

Isäntien kokoonpanosta ulkona ovat pitkäaikaispotilaat Tapio Sammalkangas ja Patrik Forsbacka. Heidän lisäkseen Jesse Jyrkkiö on ainakin toistaiseksi poissa kokoonpanosta harjoituksissa tulleen ylävartalovamman takia. Maalissa Ässillä aloittaa Eero Kilpeläinen.

- Jyrkkiön vamma ei ole vakava. Sammalkankaan paluuta saamme odottaa pitkälle, ehkä olympiataukoon asti, Rautakallio päivitti puolustuksen tilannetta.

Jokereiden sairastupa sai uuden asiakkaan tiistaina, kun puolustajalupaus Teemu Eronen loukkasi kätensä. Hänen tilalleen kokoonpanoon nousee Sami Helenius. Jokereiden maalissa aloittaa ensi kerran kuluvan kauden aikana Mikko Strömberg.

Muuta

Zaborsky esiintyy kotiyleisölle

Ässien tuorein hankinta, marraskuun loppuun asti kestävän koesopimuksen alla pelaava Tomas Zaborsky esiintyy tositoimissa suurella todennäköisyydellä jo Jokereita vastaan. Innokkaasti joukkueeseen sisään tullut slovakki on innoissaan.

- Hän haluaa selvästi olla täällä ja haluaa saada itseluottamuksensa taas esiin, jotta olisi sitten valmiimpi yrittämään uudelleen Pohjois-Amerikassa, Rautakallio kertoi.

Hyökkääjä itse odottaa SM-liigalta kovaa vauhtia ja taitavaa kiekkoilua, mutta ei tavoittele kuitenkaan kuuta taivaalta.

- Haluan auttaa joukkueen pudotuspeleihin ja tehdä sivussa muutaman pisteenkin, Zaborsky totesi vaatimattomaan sävyyn.

Pohjois-Amerikan sarjoissa sentterin lisäksi laitahyökkääjän, sekä myös ylivoiman viivamiehen paikalla pelannut 22-vuotias slovakki istutetaan Ässissä keskushyökkääjäksi. Varteenotettavin aisapari hänelle on laidalle siirrettävä, alkukauden epäonnistuja, Kamil Piros.

» Lähetä palautetta toimitukselle