Jatkuuko Ilveksen Blues-putki?

LIIGA / Ennakko
Ilves on hallinnut keskinäisiä.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Vaikeita aikoja elävät Blues ja Ilves kohtaavat keskiviikkona Espoossa. Ilves on voittanut joukkueiden kuusi edellistä kohtaamista.

Joukkueiden otteet ovat ailahdelleet ja pelit kääntyneet usein tappiollisiksi viime aikoina. Ilves miehittää jumbosijaa ja Blueskin on valunut kakkospaikalta jo kahdeksanneksi.

Työteliäs ja hyvin liikkuva Ilves voitti joukkueiden viime kohtaamisen Tampereella kaksi ja puoli viikkoa sitten ennen maaottelutaukoa. Tauon jälkeen Bluesin saldo kolmesta ottelusta on kolme pistettä. Sairastuvalta pelaajia takaisin saaneen Ilveksen saldo on kaksi ottelua ja kaksi tappiota.

- Turha alkaa surkuttelemaan, pitää vaan jatkaa pelin työstämistä, Blues-päävalmentaja Lauri Marjamäki korosti ottelun aattona.

Ilves on ollut Bluesille hankala vastustaja, kuten sarjan tyvipään joukkueet varsinkin viime kaudella muutenkin. Blues on kuitenkin ennakkosuosikki, onhan Ilveksen vierassaldo surkea: vain yksi kolmen pisteen voitto.

Pisteitä tarvitaan aina, mutta voiton merkittävyyttä ei voi tässä otteluparissa liikaa korostaa. Itseluottamus täytyy saada nousuun. Blues uhkaa kohta valahtaa ulos kymmenen parhaan joukosta. Ilves ei voi päästää Pelicansia karkuun, tai karsintapeikon kummittelu voimistuu.

Kokoonpanot

Ilvekseltä sivussa ovat yhä Masi Marjamäki, Teemu Kesä ja Konsta Mäkinen. Myös Miika Wiikman on loukkaantunut, mutta NHL-torjuja Anders Lindbäck on pitänyt huolen siitä, että Wiikmania ei kaivata. Lindbäck on panoksellaan pitänyt tupsukorvat peleissä mukana.

NHL-hankinta Maxime Talbot voittaa kaksinkamppailuja, mutta on vielä hukassa eurokaukaloiden saloista. Sijoittumista pitää parantaa ja syötöt saada napsumaan joukkuekaverien lapaan.

Harri Ilvonen on kuumeen takia Blues-pakistosta sivussa. Myös hyökkääjä Tobias Salmelaisella on yhä vaivoja, mutta muutoin Bluesilla ei ole loukkaantumishuolia. Valmentaja Marjamäki lupaili kokoonpanomuutoksia, joten joukkueen hyökkäysketjuihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Seuraa Heitä

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Oli viime perjantaina paluuottelussaan heti Ilveksen paras pelaaja. Jatkuuko vire?

Teemu Ramstedt #46 |

Keskushyökkääjä

Saa uutta verta laidoilleen. Rytmittää peliä erinomaisesti ja tarjoilee ketjukavereilleen huippupaikkoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle