"Jos haluat nähdä, kun haen kiekon kulmasta ja lennän laitaa päin, niin peliin vaan"

LIIGA / Ennakko
Ville Uusitalo ennustaa illan ottelusta 60 minuutin mittaista sotaa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Porin Ässät avasi uuden liigakauden aikasemmin viikolla ottaessaan voiton arkkivihollisestaan Rauman Lukosta. Lauantaina avataan kausi myös kotiotteluiden osalta, kun Isomäen illassa vastaan luistelee myös voitolla liigakautensa avannut JYP.

Kuluneen viikon torstaina Rauman Lukosta jatkoaikavoiton napannut Ässät lähtee lauantaiseen ottelua JYPiä vastaan luottavaisin mielin. Joukkueen pelaaminen ja asenne aikaisemmassa ottelussa Lukkoa vastaan saavat kiitosta niin joukkueen kapteeni Ville Uusitalolta kuin päävalmentaja Pekka Rautakalliolta.

− Ensimmäistä peliä ja kauden alkua odotetaan puolitoista kuukautta. Olen tyytyväinen jokaisen jätkän asenteeseen, kommentoi Uusitalo.

− Pelillisesti näkyi niitä asioita, mitä haettiinkin, kertoo puolestaan Rautakallio.

Ässien ja Lukon välinen ottelu Raumalla oli harvinaisen rikkonainen, sillä ottelussa jaettiin kaksiminuuttisia yhteensä 20 kappaletta. Päävalmentaja Rautakallio uskoo jäähyjen määrän tasoittuvan ja vähentyvän kauden edetessä.

− Puolet pelistä oli erikoistilannepelaamista. Missä vaiheessa sitten jäähyjen määrä vähän rauhoittuu, nähdään matkan varrella, miettii päävalmentaja Rautakallio.

"JYP ei taivu eikä luovuta"

Ässiä vastaan lauantaina asettuva JYP on lähtenyt kuluvalle kaudelle huomattavasti aikaisempia kausia kapeammalla materiaalilla menetettyään muutamia aikaisempien kausien avainpelaajiaan. Jyväskyläläiset avasivat uuden liigakauden Ässien tapaan voitolla, kun joukkue kaatoi perjantai-illan ottelussa Liigaan täksi kaudeksi nousseen Vaasan Sportin.

Vaikka JYP onnistui perjantaisessa ottelussa voittamaan Sportin, ei joukkueen pelaaminen ottelussa vakuuttanut ja JYP olikin ottelussa kahdesta huonosta joukkueesta vähemmän huonompi.

Rautakallion ja Uusitalon näkemykset lauantai-illan vastustajasta JYPistä ovat varsin samanlaiset.

− Paljon kamppailua, luistelua, hyvin intensiivinen peli tulossa. Samanlainen kuin Raumalla, kommentoi Rautakallio.

− JYP ei taivu millään, eikä luovuta. Se on sellaista sotaa 60 minuutin ajan, sanoo Uusitalo, joka näkee tulevassa kamppailussa myös uutta haastetta Lukko-peliin verrattuna:

− JYP karvaa kovempaa kuin Lukko.

Molemmat joukkueet saivat avausotteluidensa jälkeen osoittaa kiitoksia maalivahdeilleen. Tuomas Tarkki joutui perjantaina Sportia vastaan todella töihin yrittäessään paikkailla paikoin kankeasti liikkuneiden puolustajien virheitä. Rasmus Rinne oli puolestaan torstaina Lukkoa vastaan Ässien maalilla todella hyvässä vireessä ja venyi ottelun aikana useaan hienoon torjuntaan.

− Kokoonpano ottelussa on hyvin paljon sama kuin Raumalla. Pelaava maalivahti ratkeaa aamulla, kommentoi Rautakallio Ässien kokoonpanoa JYPiä vastaan.

Sekä päävalmentajalla että kapteeni Uusitalolla oli omanlaiset näkemykset siitä, miksi Ässien ottelu JYPiä vastaan on katsomisen arvoinen.

− Jokainen vuosi on oma tarinansa, tällä kertaa rakennamme tarinaa aktiivisella peli-ilmeellä. Nuoret ovat myös rytinällä mukana, kertoo päävalmentaja Rautakallio.

− Jos joku haluaa nähdä uuden joustokaukalon sekä sen, kun haen kiekon kulmasta ja lennän laitaa päin, niin peliin vaan, kommentoi puolestaan Uusitalo.

Seuraa Heitä

Markus Hännikäinen #33 | Adler Mannheim

Laitahyökkääjä

Oli perjantaina Vaasan Sportia vastaan JYPin paras pistemies yhdessä Jani Tuppuraisen kanssa tehopisteillä 1+1.

Juha Kiilholma #37 |

Keskushyökkääjä

Ratkaisi torstaina ottelussa voiton Ässille voittomaalikilpailussa. Pelaa kasvattiseuransa paidassa kotiyleisön edessä kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle