Ässien kärkimiehet tuskaisina - JYP jämäkkä isäntä

LIIGA / Raportti
Valtteri Hietanen iski perjantai-iltana kauden avausosumansa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Jyväskylässä nähtiin perjantai-iltana kahden kasvojenpesua hakevan joukkueen kohtaaminen. JYP lähti otteluun allaan murskatappio Tampereen vierailulta, ja Ässät taas oli ennen perjantaita jopa viiden ottelun tappioputkessa. Kasvojenpesu nähtiin, mutta vain toisen joukkueen osalta.

Heti avausminuuteista lähtien nähtiin, miksi Ässät on pahassa tappiokierteessä. Pelaajien suorituksista paistoi läpi onnistumisten puute, ja tuskaa sen kuin lisäsi heti ottelun avausminuuteilla syntynyt JYPin 1−0-osuma. Etenkin joukkueen kärkimiehet Eero Elo ja Mika Niemi kantavat tällä hetkellä harteillaan melko suurta apinaa. 

Tilannetta kuvasi hyvin Niemen tuskastunut kommentti toisella erätauolla Elon ja hänen yhteistyön ontumisesta. Ja kun joukkueen ykköspyssyt tuskastuvat, tuskastuu helposti myös muu joukkue. Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio kommentoi tilannetta seuraavasti.

− Niemen ja Elon heikko yhteispeli johtuu onnistumisten puuttumisesta. Energia kohdistuu epäonnistumisiin. Etenkin Niemestä huokuu tällä hetkellä tuska. Hänellä on valtava patasydän ja valtava halu onnistumisiin.

Ottelu oli heti pelikellon käyntiin pyörähtämisestä asti varsin pudotuspelihenkistä kiekkoa. Tempo oli läpi ottelun korkea, mutta molemmat joukkueet pelasivat tarkasti virheitä vältellen. Suurin ero syntyi jyväskyläläisten paremmasta viimeistelystä, sekä Sami Rajaniemen kyykyttäessä maalivahtien taistossa porilaisten Juuso Riksmania. 

Hurrikaaninuttujen selkeästi positiivisin anti perjantai-illasta oli puolustuskaluston kasvojenpesu kahden edellisottelun farssin jälkeen. Nyt maalineduspelaaminen oli jämäkkää, eikä yhtään irtokiekkoa annettu porilaisille ilmaiseksi.

Elinehto Ässiä vastaan, että ei anneta irtokiekkoja. Tänään onnistuttiin siinä hyvin. Haettiin raikkautta ja uutta lähtöä ketjumuutoksilla, ettei tuska kasva liian suureksi. Tänään se onnistui hyvin. Tulevaisuus näyttää miten jatketaan, kertoi isäntien päävalmentaja Marko Virtanen.

Ässät pelasivat perjantaina ihan kelvollisen ottelun, mutta muutamat virheet maksoivat joukkueelle kolme pistettä. Porilaisten selkäranka alkoi natista JYPin karatessa 3-0-johtoon, mikä on melko ilmeistä koska joukkue on viiden ottelun tappioputkessa. Jyväskyläläiset puolustivat omaa maalin edustaansa niin mainiosti, että patapaidat eivät löytäneet lääkettä ohittaa Rajaniemeä.

− Kovatempoinen peli. Näennäistä yritystä on, mutta onnistumiset puuttuvat. Tuska näkyy poikien pelaamisessa. Toisaalta niin kauan kuin pojat yrittävät, ymmärrän virheet. Työnteko on ratkaiseva tekijä ja tänään siitä jäi hieman uupumaan, kiteytti Rautakallio. 

JYP onnistui perjantaina pelisuunnitelmassaan erinomaisesti. Joukkue antoi tyylilleen uskollisena Ässien puolustajille koko illan kovaa painetta joka tuotti mainiosti tulosta. Myös tuttu ylipelaaminen loisti poissaolollaan. Porilaiset olivat tilanvoittamispelissä heti alkuminuuteilta asti täysin helisemässä.

−  Tyypillinen Ässät-peli. Kovaa kamppailua ja tunnetta, yleisö ja pelaajat tykkävät varmasti. Tällä kertaa löytyi myös uusia maalintekijöitä, mikä lämmittää. Tietyllä tapaa hieman suurempi peli, meillä on ollut vaikeaa pelien aluissa. Paljon puhuttu oikeasta rytmistä ja sen puutteesta, mutta ei ole myöskään pystytty käyttämään maalipaikkoja. Nyt mentiin oikea asia edellä, kun puolustettiin hyvin.

Vaikka hurrikaanilauma otti edellisiin otteluihinsa verrattuna ison harppauksen eteenpäin pelillisesti, parannettavaa kuitenkin jäi. Joukkue tuhlasi perjantaina suuren määrän ylivoimaa, eikä päävalmentaja Virtanen ollutkaan siihen kovin tyytyväinen.

Lepsua tekemistä ylivoimalla. Ei se ole siinä formaatissa missä haluaisin. Huolimatonta tekemistä. Sitten kun et noista onnistu, niin se on aina vaan hankalampaa jatkossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle