Kantolan maali ainoa poikkeus tolppajuhlissa

LIIGA / Raportti
Ottelun kuva oli laukauksissa, jotka suuntautuivat muualle kuin maaliin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin kauden ensimmäistä kotiottelua sävyttivät lukuisat tolppa- ja ylärimalaukaukset. Nämä ja Jani Niemisen vahva peli Blues-maalilla takasi sen, että kotijoukkue nappasi 1−0-voitolla kolme pistettä.

Ottelun ainoa maali syntyi tasan 15 minuutin jälkeen. Bluesin ykköskenttä voitti laitaväännön, mikä johti Kai Kantolan nousuun maalille. Ilveksestä Bluesiin siirtynyt hyökkääjä siirsi kiekon ohi Jere Myllyniemen ja vei kotijoukkueen johtoon. Pelicansin puolustajapari Nico Manelius-Henri Laurila seikkaili ties missä, sillä tilanteessa kolme lähintä pelaajaa olivat hyökkääjiä.

− Hyvä kulmapeli [Roope] Talajan ja Kaitsun [Kantola] kanssa. Se oli hyvä maali meiltä, maaliin syöttöpisteen saanut Kim Hirschovits kertoi osumasta.

Hirschovits oli muutenkin tyytyväinen ketjuunsa.

− Viime kaudella ei mennyt mistään sisään, vähän nihkeätä oli. Nyt on hyvä fiilis, pelattu hyviä pelejä näiden kanssa. Kiekollista taitoa ja rohkeutta on nyt enemmän.

Toisesta erästä eteenpäin ottelu kulki pitkälti vierailija Pelicansin hallinnassa. Blues joutui rikkomaan enemmän, ja pelin päätyttyä espoolaisilla olikin kolme kaksiminuuttista enemmän kuin lahtelaisilla.

Bluesillakin oli omat tilanteensa, ja toisessa erässä maaliraudat kilisivät Myllyniemen takana kolmeen kertaan. Maalivahdin parhaat ystävät olivat Stefano Giliatin, Jari Sailion ja Roope Talajan laukausten tiellä.

Myös Pelicans osui tolppiin kahdesti pelin aikana. Joel Mustonen ja Laurila joutuivat pettymään laukaustensa jälkeen.

− Tiukka peli. Lyhyt palautuminen eilisestä, joten siihen nähden vahvaa pelaamista meiltä kolmannessa erässä. Ainoastaan maali jäi puuttumaan, vieraiden päävalmentaja Tomi Lämsä näki.

− Meillä oli omat paikkamme antaa ilmaa pelille Pelicansin hallinnasta huolimatta. Kolmas erä oli meiltä maltillista peliä. Nelosketju, vaikka jäikin vähälle peliajalle, pelasi hienon ottelun, Jyrki Aho kiitteli.

Blues-kapteeni Hirschovits keskittyi pelin kulkua arvioidessaan enemmän ottelun alkuvaiheisiin.

− Meillä oli hyvä startti, ensimmäinen erä aggressiivista ja aktiivista peliä kohti vastustajan maalia. Toisessa erässä rytmi rikkoontui jäähyjen takia. Kokonaisuudessaan peli oli aika sekavaa.

Ottelut jatkuvat tiistaina, kun Blues kohtaa Turussa TPS:n ja Pelicans kotonaan Ässät.

» Lähetä palautetta toimitukselle