Sarjanousija nappasi TPS:n päänahan

Sport maksoi harjoitusottelun velat takaisin.
Lauantaina Vaasassa pelattiin historiallinen kotiottelu Sportin ja TPSn välillä. Ensimmäisen erän retropaidoilla pelanneet vaasalaiset laittoivat kutosvaihteen silmään jo alussa ja yleisö oli mukana loppuun asti. Sarjanousija nappasi ensimmäiset kolme pistettä luvuin 4-1 (1-0, 0-0, 3-1).

Ottelu alkoi yleisön huutomyrskyllä ja muuttui pelin edetessä fyysiseksi. Toisessa erässä esiintyi rajuja taklauksia ja pieniä käsirysyjä. Kotijoukkueella ylivoima onnistui kolmeen kertaan. Niissä Samuli Kivimäki nakutti maalin ja syöttöpisteen. Samoin teki Jarkko Immonen ja puolustajista Niko Peltola syötti molemmat maalit. Kolmannen häkin iski Ari Gröndahl.

− Olen aina sanonut. että runkosarjassa on 60 peliä, mutta avausvoitto oli kyllä hyvä saada jo tässä vaiheessa. Tuomarilinja oli todella hyvä, loistotyötä teki päätuomari adjutantteineen, analysoi Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen.

Sport painoi alusta asti päälle kuin yleinen syyttäjä

Kotijoukkue aloitti todella kovalla sykkeellä. Vieraat eivät saaneet ensimmäistäkään hyökkäystä Sportin puolelle ja joutuivatkin ottamaan ensimmäisen rangaistuksen. Kun TPS oli kahden miehen alivoimalla, Kivimäen pyssy lauloi ja TPS-veskari Teemu Lassila oli ohitettu ensimmäisen kerran.

Avauserän puolivälin jälkeen TPS pääsi ylivoimalle ja Sportin veräjänvartija Hannu Toivonen sai ensimmäiset torjuntansa. Toinen ylivoima siunantui heti ensimmäisen päätyttyä, mutta tulos oli ensimmäistä kehnompaa. Ensimmäinen erä päättyi isäntien johdossa ja painostuksesta kertoi se, että Lassila torjui kiekon 18 kertaa ja Toivonen kuusi.

Toinen erä alkoi rauhallisemmin ottein ja painostus oli molemminpuolista. Turkulaiset saivat kolmannen mahdollisuuden ylivoimalla, mutta tämäkään ei tuottanut hunajaa. Puolivälin jälkeen otteet kuumentuivat, taklaukset lisääntyivät huomattavasti ja painia ilmestyi jälkitilanteissa.

Erän loppusekunneilla TPS rikkoi jälleen ja viimeiseen erään siirryttiin samoissa lukemissa ja kotijoukkueen ylivoimalla.

Maalit säästettiin päätöserään

Kolmannen erän alussa TPS joutui toistamiseen kahden miehen alivoimalle. Tämäkin tuotti tulosta, kun Immonen laittoi Kivimäen päädystä kimmonneen kiekon vapaaseen maaliin. Hetkeä myöhemmin Sport meni menojaan, kun Gröndahl iski Liiga-uran avausmaalinsa.

Ottelun loppuminuuteilla TPS sai nollan rikki, kun Simon Gysbers iski joukkueensa ainokaisen. Viimeisellä minuutilla TPS otti kuudennen kenttäpelaajan, mutta Sport käytti tämän hyödyksi ja Teemu Tallberg sai kunnian lyödä viimeisen naulan arkkuun. Näin Sport otti itselleen ison voiton ja pääsi pisteille.

− Tunnelma täällä oli fantastinen. Jyväskylässä ei ylivoima toiminut ja nyt saatiin se toimimaan mainiosti. En ole missään aiemmin nähnyt tällasita tunnelmaa. Saatiin hyvin kemiat toimimaan, kommentoi Kivimäki.

Joukkueet ottelevat seuraavaksi tiistaina, kun Sport lähtee Helsinkiin IFKta vastaan ja TPS isännöi Bluesia.