KeuPa kävi katkaisemassa tappioputkensa Kupittaalla

Keuruulaiset tuulettivat sydämensä kyllyydestä.
TUTO sai keskiviikkona Kupittaalle vieraakseen sarjajumbo KeuPan, joka ei vielä kertaakaan ole onnistunut turkulaispoppoota nujertamaan. Moni ei varmaan olisi uskonut, mutta kovan taistelun päätteeksi keuruulaiset nappasivat TUTOsta makean 3-4-jatkoaikavoiton.

KeuPa saapui Turun keskiviikkoiltaan varsin pirteällä ilmeellä, vaikka joukkueella olikin allaan kirveleviä tappioita. Viimeisin kohtaaminen TUTOakin vastaan joulukuun alussa päättyi turkulaisten maali-ilotteluun lukemin 4-11.

Vaikka ensimmäinen erä pyörähtikin käyntiin vauhdikkaasti, oli se silti myös varsin sekavaa pelaamista. TUTO esitteli tukun erikoisia syöttöratkaisuja ja hölmöjä kiekonmenetyksiä, joihin KeuPa iski heti kiinni. Keuruulaisjoukkue kuljetti kiekkoa kerta toisensa jälkeen TUTO-päätyyn, mutta lukemat pysyivät nollissa. Varsinaisia maalipaikkoja ei kumpikaan joukkue onnistunut luomaan, vaikka kaukalossa rynnittiinkin vauhdilla.

− Vastustaja oli tänään hyvä niin kuin tiesimmekin. Alussa olimme varovaisia eikä itseluottamusta oikein löytynyt. Meillä on ollut aika vaikea jakso pelaamisessa, kun rapaa on tullut niskaan omasta ja muiden toimesta, totesi KeuPan päävalmentaja Jussi Tupamäki ottelun päätyttyä.

TUTO siirtyi kuskin paikalle

Jos ensimmäisessä erässä oli havaittavissa viitteitä lievästä turkulaishallinnasta, voi toisen erän sanoa olleen lähes täydellistä turkulaishallintaa. Päävalmentaja Ismo Lehkonen taisi pitää erätauolla pukukopissa kunnon palopuheen, sillä kiekkoa liikuteltiin maltillisemmin eikä ensimmäisen erän kaltaisiin harhasyöttöihin enää sorruttu.

TUTO saikin pyörittää peliä KeuPa-päädyssä sujuvasti ensimmäiset viisi minuuttia, mutta maalillaan ilmiömäisesti läpi illan torjunut TPS-laina Kristian Järvinen piti joukkuettaan pystyssä tilanteessa kuin tilanteessa.

Vahvinkin veskari väsyy kuitenkin hurjan pyörityksen alla, ja niin kävi myös Järviselle. TUTO pääsi siirtymään johtoon Anton Kokkosen iskettyä pikkumustan verkkoon aivan maaliviivan tuntumasta. KeuPa lähti oitis raivokkaaseen vastahyökkäykseen ja Markus Rämä olikin lähellä onnistua, mutta TUTO-maalilla kovin rehkinyt Kimmo Meriläinen taipui kiekon eteen.

Erän lopulla KeuPalle tarjottiin tasoitusmaalia oikein kultatarjottimella TUTOn otettua kaksi peräkkäistä jäähyä. Keuruulaisten ylivoimassa oli kunnon tekemisen meininki, mutta kovin suurta päänvaivaa se ei turkulaisille aiheuttanut sininuttujen päästessä jopa pari kertaa hyökkäämään alivoimalla.

− Toisessa erässä TUTO pelasi sitä rytmiä, mitä meidän olisi pitänyt pelata, mutta kolmannessa erässä jo löysimme itseluottamuksemme ja se oli kokonaisuudessaan meidän parasta pelaamista, Tupamäki tuumi.

Trilleri nimeltä kolmas erä

Kolmas erä tarjosi 1324-päiselle turkulaisyleisölle makeaa mahan täydeltä, sillä maaleja nähtiin peräti viisi kappaletta. Maalikarkelot aloitti kaksi maalia illan aikana iskenyt KeuPan Juuso Mörsky, joka sai nappisyötön Kaarlo Jormakalta aivan maalin kulmalle. Hyökkääjänuorukainen ei epäröinyt vaan viimeisteli joukkueelleen tasoitusmaalin.

TUTO kuitenkin iski salamana takaisin. Keuruulaispoppoo ehti nauttia tasatilanteesta 42 sekuntia, kunnes Mikko Laine täräytti isännät jälleen johtoon.

Turkulaisyleisö ehti jo huokaista helpotuksesta, kun 2-2-tilanteessa vain muutamaa minuuttia ennen päätössummeria Tuukka Pulliainen vei joukkueensa ylivoimalla johtoon. Miltei jokainen silmäpari Kupittaalla uskoi Pulliaisen maalin myötä kolmen pisteen pottiin, kunnes KeuPa toimi: kuudella kenttäpelaajalla kalastettu 3-3-tasoitusmaali oli oiva osoitus keuruulaispoppoon keskviikkoillan sinnikkyydestä.

− Meillä oli tänään paljon hyvää, mutta paljon jäi myös piippuun. Meidän olisi pitänyt voittaa kolmella maalilla, mutta jatkoaikatappio tuli, totesi hivenen pettynyt TUTO-käskijä Lehkonen ottelun jälkeen.

Jatkoajallakaan KeuPa ei paljoa jäänyt odottelemaan. Ensin kilahti näyttävästi ylärima ja siitä hetken päästä heilui verkko. Joni Mäkelä sinetöi KeuPalle 3-4-jatkoaikavoiton.

KeuPalla on mahdollisuus kasvattaa voittokassaansa jo perjantaina, kun vastaan kotihallissa luistelee LeKi. TUTO puolestaan aloittaa viikonlopun vieraskiertueensa Kajaanista, kun vastaan asettuu Hokki.