Pistejahtia Kalevankankaalla

MESTIS / Ennakko
Jatkuuko Jukureiden voittoputki keskiviikkona kotiyleisön edessä?
Kuva © M.Oksanen
Mikkelin Jukurit ja Kajaanin Hokki mittaavat paremmuuttaan kauden viidennessä kohtaamisessa otteluvoittojen ollessa tasan 2-2. Jukureilla on takana kolmen ottelun voittoputki, kun Hokki puolestaan hävisi lauantaina Peliitoille Heinolassa.

Hokki matkustaa keskiviikkona Kalevankankaalle, jossa illan Mestis-ottelua isännöi kolmen ottelun voittoputkessa viilettävä Jukurit. Jukurit voitti kotonaan ennen joulua LeKin voittolaukauksilla ja joulun jälkeen mikkeliläiset kaatoivat kotona Peliitat 6-0 ja vieraissa LeKin lukemin 2-3.

Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen on odotellut joukkueeltaan täyden 60 minuutin onnistumista.  Peliitat -ottelu oli jo lähellä sitä, kun mikkeliläiset saalistivat kolme pistettä joukkueen tilille.

− Todella tyytyväinen siihen, miten joukkue valmistautui otteluun joulutauon jälkeen. Tänään oli hyvä kokonaisvaltainen ja tasapainoinen esitys meiltä, Pennanen kommentoi Peliitat -ottelun jälkeen.

Jukureiden kokoonpanossa nähdään jälleen pientä viilausta, sillä ainakin KalPassa lainalla ollut ja ensimmäisen liigamaalinsa iskenyt Santeri Lukka on palannut Mikkeliin.

Vierasjoukkue puolestaan matkustaa Mikkeliin tappio niskassaan, sillä lauantaina Hokki joutui nöyrtymään Peliitoille vieraissa. Täysin sivuraiteille vieraat eivät kuitenkaan ole joutuneet, sillä tätä ennen voitot tulivat KeuPasta ja SaPKosta.

Hokille haasteita on tuottanut kolmas erä, sillä SaPKo nousi kolmannessa erässä 2-0-tilanteesta tasoihin ja Peliitat voitti edellisessä ottelussa kolmannen erän lukemin 3-1. Tämän lisäksi Hokin puolustuspää kaipaisi lisää vahvistusta, sillä keskiviikkona hyökkääjä Janne Niva pelannee pakkina.

Vierasjoukkueelta kuultiin tiistaina myös hyviä uutisia, sillä alkukauden Kajaanissa pelannut Kärppä-hyökkääjä ja Suomea juuri päättyneissä 20-vuotiaiden MM-kisoissa edustanut Antti Kalapudas kantaa päällään Hokin paitaa loppukauden ajan, mutta liittyy joukkueen vahvuuteen vasta torstaina.

Nähdäänkö Kalevankankaan illassa taistelua täynnä oleva ottelu? Hokilla on hyvät muistot edellisestä Mikkelin vierailusta lokakuun lopulta, jolloin Hokki voitti Jukurit 2-3. Edellinen kolmen pisteen voitto Hokille Kalevankankaalta oli vuodelta 2009. Viimeisin voitto keskinäisistä kohtaamisista on napsahtanut Jukureille marraskuussa Kajaanissa, joten molemmat joukkueet janoavat pisteitä tililleen.

Seuraa Heitä

Anthony Guttig #71 |

Hyökkääjä

Tehotilaston kolmonen ja Jukureiden kultakypärä, jolta odotetaan tehoja myös keskiviikkona. Guttig on johtava pelaaja, jonka onnistumiset kantavat parhaimmillaan koko joukkuetta. Onnistuuko Guttig entistä seuraansa vastaan?

Balázs Sebők #86 |

Keskushyökkääjä

Nuori unkarilaishyökkääjä on kolmen ottelun pisteputkessa. Peliittoja vastaan hän iski tehot 1+1 ja oli samalla joukkueensa tehokkain. Jatkuuko putki myös Mikkelissä?

» Lähetä palautetta toimitukselle