Keskiviikon kipakat kähinät Heinolassa

MESTIS / Ennakko
Onko Christian Silfverin sihti kohdallaan?
Kuva © Kiia Aha
Peliitat saa keskiviikkoillan vieraaksi sarjassa ehkä hieman yllättäenkin kolmantena majailevan JYP-Akatemian. Kotijoukkueella on kosolti kalavelkoja maksettavanaan, joten ”hakkapeliitoilta” sopii odottaa ärjyntää koko pääsylipun hinnan edestä.

JYP-Akatemia starttaa illan koitokseen viiden ottelun voittoputkessa. Pisteitä jyväskyläläiset ovat napsineet jo kymmenestä ottelusta peräkkäin, joten Peliittojen on oltava todella tarkkana − erityisesti puolustuspäässä. JYP-Akatemia on esittänyt hyvää jääkiekkoa läpi koko kauden ja osoittanut olevansa varteenotettava vastustaja kenelle tahansa.

Keskiviikon vierailijat ovat saaneet varmasti paljon itseluottamusta hyvin menneen syyskauden johdosta. Joukkue majailee sarjataulukossa kolmantena, ja syynä tähän on erityisesti hyvä vieraspelaaminen. JYP-Akatemia on napsinyt jo nyt enemmän pisteitä vieraissa kuin koko viime kautena.

Jyväskyläläiset ovat myös osoittaneet valtavaa halua voittaa pelejä. Tästä on osoituksena muun muassa KeuPaa vastaan vain 22 sekuntia ennen ottelun loppusummeria tehty voittomaali.

Ryhtiliikettä ulkojäiltä

Kotijoukkue Peliitat puolestaan majailee edelleen sarjataulukon häntäpäässä. Joukkue nykäisi itsensä pois jumbosijalta, kun Hokki kaatui viime lauantaina hienon esityksen jälkeen numeroin 4-3. Liekö syynä junnuvuosia romantisoineet ulkojäätreenit, kun Peliitat teki todellisen ryhtiliikkeen Hokki-pelissä.

Edellisen pelin 6-0 tappio Mikkelin Jukureille oli Peliitoilta pohjanoteeraus paitsi numeroiden valossa myös pelillisesti. Lauantaina Heinolassa nähtiin kuitenkin taisteleva ja paljon tilanteita luova sekä yritteliäs kotijoukkue.

Peliittojen voiton takuumiehet olivat lauantaina Joona Monto (2+0) ja luottopakki Christian Silfver (1+1), jotka ovat Miika Heikkilän ohella myös joukkueen parhaat kentällä olevat pistemiehet tällä hetkellä. Vierailijoiden paras pistenikkari on Joonas Sammalmaa (14+17=31).

Ottelun todellinen kulmakivi lienee kuitenkin maalivahtipeli. Vierailijoiden maalille luistelee todennäköisesti Sveitsistä takaisin Suomeen pyrähtänyt Dennis Saikkonen.

Saikkosen torjuntaprosentti (91.11) on hieman korkeampi kuin Peliittojen Antti Rautiolan (88,53), mutta Rautiola on toisaalta nostanut tasoaan huomattavasti syksyn tummista hetkistä.

Loukkaantumishuolia ja heräämistä

Peliittojen puolustus on tehnyt myös ryhtiliikkeen. Kaksinkamppailut ovat päättyneet useammin kotijoukkueen voittoon, ja laukausten tielle on menty uhrautuvasti. Ehkä juuri tämän takia joukkue kärsii suoranaisesta loukkantumissumasta.

Erityisesti kotijoukkueen puolustuspää on pahasti vajavainen. Sairastuvan lisäksi Peliitat menetti Jesse Väkelän takaisin Vaasaan. Tilalle hankittiin S-Kiekossa kauden tähän asti peruutellut ex-Peliitta Roope Westerman.

Hyökkäyspäässä erityisesti Michal Kristofin loukkaantuminen jätti ison loven maalintekijöiden jo ennestään harvalukuiseen joukkoon.

Sekä keskiviikon kotiyleisö että kotijoukkue ovat osoittaneet heräämisen merkkejä, joten luvassa lienee tasainen ja hyvätasoinen kiekko-ottelu.

Seuraa Heitä

Joona Monto #91 |

Keskushyökkääjä

Latasi parikin ylämummoa edellisessä pelissä. Jatkuuko tulitus?

Joonas Sammalmaa #19 |

Laitahyökkääjä

JYP-Akatemian paras pistemies. Hallitsee vakuuttavasti sekä syöttelyn, että maalinteon. Tuleeko pistesaldoon lisäystä Heinolassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle