Jokipojat terävämpi maalipaikoissa

Joensuulaiset olivat niskan päällä.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
SaPKon ja Jokipoikien kohtaaminen Talvisalon perjantai-illassa ei tarjonnut halliin ahtautuneille 1034:lle katsojalle mitään jääkiekon riemujuhlaa. Jokipojat tuli otteluun terävämmin, käytti maalipaikkansa hyväkseen ja nappasi kolme pistettä Joensuuhun. Päätösnumerot kirjattiin lopulta 2-4 (0-2, 1-0, 1-2).

SaPKon ja Jokipoikien kauden kuudes kohtaaminen alkoi edellisestä joukkueiden keskinäisestä Talvisalossa pelatusta kamppailusta tutulla kaavalla.

Jokipojat paukutti kaksi osumaa alle viiteen minuuttiin, kun ensin Juuso Rajala korjasi Matti Näätäsen laukauksen paluukiekon SaPKon maalilla pelanneen Juuso Oinosen selän taa. Kun Sami Blomqvist pysäytti ylivoimamaalillaan kellot aikaan 4.38 ja vei vieraat jo kahden maalin karkumatkalle, oli SaPKon päävalmentaja Saku Martikainen pakotettu ottamaan aikalisä.

Aikalisästä olikin apua, ja myös kotijoukkue alkoi pikkuhiljaa herätä mukaan otteluun. Ensimmäistä viittä minuuttia lukuun ottamatta erä oli jopa hieman SaPKo-painoitteinen ja erän lopussa sillä oli monta maukasta paikkaa kavennukseen. Mikko Nuutisen tolppalaukausta ja Oskar Essénin takatolpalta ohi mennyttä laukausta lähemmäs maalintekoa savonlinnalaiset eivät kuitenkaan päässeet.

Jokipoikien johto kaventui kuitenkin toisen erän alettua heti yhteen kiekon oltua jäässä vain 35 sekuntia. Mika Mörskyn akrobaattinen syöttö tavoitti vapaassa paikassa päivystäneen Teemu Tallbergin, joka ei paikastaan erehtynyt.

Myös toisessa erässä SaPKo oli hallitsevampi osapuoli, mutta Jokipoikien puolustus ja maalivahti Antti Rautiola olivat tilanteiden tasalla pitäen joensuulaiset johdossa.

Heti kolmannen erän alussa Jani Oinonen sai passin Joona Karevaaralta ja iski kiekon aivan sukunimikaimansa vartioiman maalin takayläkulmaan.

Oinosen osuman jälkeen peli oli vain näennäistaistelua, kun Jokipojat tylsytti SaPKon epätoivoisen kirin kypsällä johtoasemapelaamisella. SaPKon etsikkoaika oli Jokipoikien Jarkko Immosen ja Märtins Jakolevsin peräkkäisten jäähyjen aikana, mutta pässipaitojen ylivoima ei ottanut toimiakseen.

Blomqvist ratkaisi pelin lopullisesti kolme minuuttia ennen päätössummeria iskemällä kiekon tyhjään rysään, ja SaPKon Tallberg antoi omilleen lohtua minuutti ennen loppua kaunistelemalla päätösnumerot 2-4:ään.

– Haastava asetelma oli peliin lähdettäessä. Vastustajalla oli paljon pelissä, mutta meillä ei niin paljon. Ensimmäistä viittä minuuttia lukuun ottamatta jouduimme aika koville, kommentoi Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski.

– Vastustaja iski alussa suunnilleen kahdella ensimmäisellä laukauksella kaksi maalia ja meidän peli meni sen takia hieman puristamiseksi, kertoi puolestaan SaPKon päävalmentaja Saku Martikainen.

Jokipojat varmisti näin itselleen runkosarjan kuutossijan ja päättää runkosarjansa lauantaina sarjataulukon kannalta merkityksettömässä kotiottelussa HCK:ta vastaan. SaPKo taas pelaa samaan aikaan Vantaalla hurjin panoksin, kun se ratkaisee K-Vantaan kanssa, kumman kausi päättyy ja kumpi joutuu jatkamaan kauttaan taistellen sarjapaikastaan.