Jukurit sortui liialliseen namutteluun

JYP-Akatemia taisteli tänään esimerkillisesti.
Jukureiden salama-alusta huolimatta JYP-Akatemian työmoraali ja taistelutahto olivat isäntäjoukkuetta korkeammalla tasolla tänään. Jukurit sortui ottelussa hakemaan liian monimutkaisia kuvioita ja joukkueen tekemisestä paistoikin, että ottelulla ei ollut heille käytännössä mitään merkitystä. JYP-Akatemia voitti ottelun lopulta lukemin 4-2 (1-1, 0-0, 1-3).

Ennen ottelua JYP-Akatemialla oli vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta pudotuspeleihin. Tämä näkyikin joukkueen kokonaiskuvassa läpi ottelun erinomaisesti.

Ottelun alku oli vierasjoukkueelle tosin kuin pahimmasta painajaisesta. Erityisesti vuodenvaihteen jälkeen erinomaisia otteita esittänyt Henrik Koivisto onnistui purjehtimaan kiekon kanssa nokikkain JYP-Akatemian maalivahti Juhana Ahon kanssa. Koivisto käytti tilanteen hyödyksi ja sujautti ottelun ensimmäisen laukauksen verkkoon.

Vaikkakin Jukureiden alku oli tehokas, ilonaiheet jäivät ottelusta lopulta vähäisiksi. Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen kritisoi joukkueen tehottomuutta ottelun jälkeen.

– Karvas maku jäi päällimmäisenä mieleen tästä. Ensimmäinen ja toinen erä oli hyvää pelaamista meiltä, mutta viimeinen raivo puuttui. Ensimmäisessä erässä meillä oli avotilanteita ja namuteltiin niissä ja namuttelu kostautui meille lopulta, tiivisti Pikkarainen.

Pirteästi esiintynyt JYP-Akatemia pääsi avauserässä myöskin maalien makuun. JYP-Akatemian kultakypärä Riku Pitkänen aavisti taidokkaasti Juuso Akkasen syötön ja luisteli läpiajoon. Pitkäsen tarkka rannelaukaus löysi oikeaan osoitteeseen ja toi JYP-Akatemian ensimmäisen erän päätteeksi tasoihin.

– Haluttiin tulla tänne oikeasti ottamaan kolme pistettä ja joukkueella oli erittäin vahva tunne, miten se kaivetaan täältä. Joukkue osoitti että se on kolmen pisteen arvoinen ja nostan hattua jokaiselle pelaajalle siitä työmäärästä, mikä tehtiin tänään, kiitteli JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

Ottelu sai oikeudenmukaisen päätöksen

Toinen erä tahkottiin maalittomasti läpi. Ote alkoi pikku hiljaa kääntyä kotijoukkueen puolelle, mutta JYP-Akatemian tiivis oman alueen puolustaminen piti numerot sitkeästi ennallaan.

Vasta uransa toista ottelua Mestiksessä pelannut JYP-Akatemian maalivahti Juhana Aho ihastutti katsojia läpi ottelun mainioilla hanskakäden torjunnoilla. Yhteensä 32 torjunut Aho oli yksi JYP-Akatemian voiton kulmakivistä.

– Olen sanonut että Juhana Aho on monessa asiassa lahjakas, mutta ennen kaikkea erittäin lahjakas maalivahti. Hän osoitti tänään, että on huippu-urheilija, kehui Ahvenjärvi.

Jos toinen erä ei tuonut maaleja, niin ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella niitä tehtiin toisenkin erän edestä. Aloittavana osapuolena talkoissa toimi vierasjoukkue JYP-Akatemia. Jälleen Jukureiden harhasyötöstä vierasjoukkueen hyökkääjälle tarjottiin mahdollisuutta lisäosumalle.

Taavi Tiala onnistui polkemaan itsensä puolittaiseen läpiajoon. Kiekko näytti käyvän jo maalissa mutta Andreas Bernard kahmaisi kiekon takaisin peliin. Oikeus tapahtui lopulta kun Petteri Halinen löi maalin edessä pyörineen kiekon vasempaan alakulmaan.

Maalista silmin nähden lisää virtaa saanut JYP-Akatemia kaivoi vielä  pykälää suuremman vaihteen esiin. Vain pari minuuttia edellisestä osumasta Mikko Virtanen tarjosi erinomaisen syötön maalin takaa Daniel Stümpfille joka laukoi suoraan syötöstä vierailijat kahden maalin johtoasemaan.

Jukurit ei luovuttanut pisteitä JYP-Akatemialle helpolla. Tuomareilta hiukan kyseenalaisesti vihelletty huitomisjäähy antoi vielä mahdollisuuden Jukureille nousta taistoon mukaan. Andreas Bernard luisteli maaliltaan pois ja Jukurit sahasivat kuudella kenttäpelaajalla kavennuksen. Maalintekijänä kunnostauti jälleen Henrik Koivisto.

Tämän lähemmäksi Jukurit ei tänään päässyt. JYP-Akatemian Riku Pitkänen kaunisteli vielä ottelun päätteeksi loppulukemiksi 2-4.

Jarno Pikkarainen myönsi että panoksettomalla ottelulla saattoi olla merkitystä joukkueen otteisiin.

– Totta kai täytyy muistaa tämä tilanne, että JYP-Akatemia taistelee elämästä ja kuolemasta ja näytti sen tänään kentällä. Heidän joukkue oli erittäin latautunut ja innokkas. Meilläkin oli paikkoja tehdä maaleja mutta kun antaa sitä siimaa liikaa, niin sitä ei välttämättä saa takaisin, Pikkarainen analysoi.

Molemmilla joukkueilla on huomenna edessä runkosarjan viimeinen ottelu. Jukurit matkustaa KooKoon vieraaksi Kouvolaan ja JYP-Akatemia pelaa puolestaan kotikentällään Kajaanin Hokkia vastaan.