Lannistetut lohipaidat taipuivat voittolaukauksilla

MESTIS / Raportti
TUTO varmisti voitollaan runkosarjan toisen sijan. K-Vantaa taas joutuu vielä taistelemaan karsintasarjaan joutumista vastaan. Kuvassa Derek Famularen voittomaali.
Kuva © Osku Valtonen - TUTO Hockey
Kupittaalla lähdettiin perjantaina taistelemaan tärkeistä pisteistä. Tasaisen ottelun päätyttyä TUTOn 3-2-voittoon voittolaukauskisassa varmisti kotijoukkue runkosarjan kakkossijan. Ennen jatkoajan alkamista tullut tieto Peliittojen voitosta lannisti muuten hyvin taistelleen K-Vantaan.

TUTO sai lentävän lähdön otteluun, kun Tuukka Pulliainen pääsi voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen nousemaan suoraan Jani Kauton vartioimalle maalille. Pulliainen kiersi vantaalaisveskarin ja syötti kiekon Samu Pitkäselle, joka siirsi kotijoukkueen johtoon jo ennen kuin peli oli ehtinyt vanhentua puoltakaan minuuttia.

- Me oltiin ensimmäiset viisi minuuttia jännittyneitä, osittain siitäkin syystä, ettei tuommoista yleisöä ole noilla pojilla ollut varmaan kertaakaan vastassa. Sitten kun päästiin peliin taas mukaan, niin meidän otteissa oli paljon hyviä elementtejä, kertasi vieraiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta ottelun alkua ja Kupittaan 2800-päistä kauden ennätysyleisöä.

Loppuerässä nähtiin katkonaista peliä, tosin kotijoukkue ja varsinkin avausmaalin iskenyt Pitkänen sai muutamankin hyvän tilanteen lisätä turkulaisjohtoa. Myös K-Vantaalle aukesi erän puolivälissä tilaisuus tasoitukseen, kun Antti Pehkonen pääsi riistäytymään alivoimalla nokikkain TUTO-vahti Tomas Kralin kanssa. Molempien joukkueiden maalivahdit kuitenkin ottivat tärkeitä koppeja, eikä lisämaaleja syntynyt.

K-Vantaa nosti karvaustaan, Tamminen penäsi keskustelua tuomareilta

Peli jatkui katkonaisena toiseen erään. Nyt K-Vantaa kuitenkin otti pelin avaimet käsiinsä kun TUTO sortui jäähyilemään. Jo erän kolmannen turkulaisrangaistuksen aikana K-Vantaan Saku Salminen kyllästyi omiensa tehottomuuteen ja teki oman ratkaisunsa. Salmisen rannelaukaus viuhahti Kralin maalin etuyläkulmaan ja toi vieraat tasoihin.

Tilannetta seurannut TUTOn aikalisä ei auttanut kotijoukkuetta, vaan vantaalaiset painoivat tunteella päälle. Seuraavan ylivoimansa aikana K-Vantaa suoraviivaisti kiekon liikutteluaan ja tämä tuotti tulosta. Maalille toimitettu kiekko kimpoili onnekaasti TUTO-maalin eteen, josta puolustaja Otso Rantakari kävi siirtämässä vieraat 1-2-johtoon.

Ottelun jälkeen TUTO-luotsi Juhani Tamminen oli erittäin pöyristynyt ensimmäistä maalia edeltäneistä tapahtumista. Kokenut päävalmentaja ei saanut maalia edeltäneen K-Vantaa paineen jälkeen otettua aikalisää, koska tuomarit katsoivat aikalisäpyynnön tulleen liian myöhään.

- Jos tällä järjestelmällä on näin paljon TUTOa ja Tammista vastaan, niin tulisivat suoraan sanomaan, jyrisi TUTO-käskyttäjä.

Tamminen nosti myös esiin kärkijoukkueiden jäähytaulukon, jossa TUTO komeilee ensimmäisenä. Tämän jälkeen Tamminen selvensi närkästyksensä syyn:

- Mulle tuli tänään kaikkien aikojen banaani otsaan, kun tää tuomarikaksikko ei antanut meidän kapteeni Antti Virtaselle aikalisää pyydettäessä. Tilanteen jälkeen mää sanoin tuomareille, että kuunnelkaan nyt hyvänen aika ihmistä silloin, kun on asiaa. Tämä menee kaiken ymmärryksen yli.

Uutinen Heinolasta lannisti vantaalaiset

Ottelu ei kuitenkaan ratkennut K-Vantaan johtomaaliin. TUTOsta illan parhaiten esiintynyt Anrei Hakulisen kentällinen nosti Teemu Aarnion osumalla isännät tasoihin vielä toisessa erässä. Kolmannen erän ja jatkoajan päättyessä maalitta, haettiin ratkaisu voittomaalikilpailusta.

Lisäpiste jäi lopulta Turkuun, kun Ville-Vesa Vainiola ja Derek Famulare saivat ujutettua kiekon Jani Kauton längistä. Vantaalaisista ainoana onnistui Aleksi Rekonen.

- Jatkoajalla vähän lamaannuttiin, kun kuultiin, että Peliitat oli voittanut oman pelinsä ja meidän ottelut päättyy tähän, selvitti Kangasalusta joukkueensa vaisua jatkoaikaa.

Vantaalaisten valmentaja oli kuitenkin ylpeä omiensa peliesityksestä ja kertoi joukueen lähtevän huomiseen otteluun voitto mielessään.

Mestiksen runkosarja saa päätöksensä huomenna lauantaina täyden kierroksen merkeissä. K-Vantaa kohtaa kotonaan SaPKon. Panoksena kohtaamisessa on pudotuskarsintojen välttäminen. TUTO taas matkaa Vaasaan Sportin vieraaksi. Turkulaisten sijoitusta ottelun lopputulos ei muuta, mutta Sportille lisäpisteet olisivat tärkeitä kolmannen sijan varmistamiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle