Mestis-tosi-TV:tä vantaalaisväritteisenä

MESTIS / Raportti
Tänään ei ollut LeKillä ruuti kuivaa.
LeKi ja Kiekko-Vantaa ottivat yhteen todella tärkeässä taistossa. Pudotuspeliviivan molemmin puolin taistelevista joukkueista Vantaa oli paria askelta edempänä ja korjasi potin.

Mestis näytti taas karut ja hienot puolensa. Tiukka ottelu ei ratkennutkaan kovapalkkaisten liigatähtien yksilösuorituksiin, vaan yhteisen työnteon hedelmiin. Kylmät hallit ja pelaamisesta nauttivat pelimiehet olisivat varmasti omanlaisensa ohjelma tv:ssä, kun sekaan lyötäisiin yllätysratkaisijoita ja ennakoista poikkeavia lopputuloksia.

Kiekko-Vantaa oli voittanut joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset ja lähti hakemaan kolmatta mäyrännahkaa jäähallinsa seinälle. Joukkueiden kokoonpanot elivät paljon ennen peliä, LeKin Elmeri Kaksonen komennettiin Tapparaan poisjääntiä paikkaamaan ja sama kohtalo kävi Antti Tyrväiselle Vantaan puolelta.

Vantaalaiset olivat lopulta se halukkaampi osapuoli ottaen lähes suvereenin vierasvoiton 1-4.

− Meidän lähtökohdat olivat todella vantaalaiset. Aamulla kokoonpano oli aivan eri kuin ennen peliä. Tyrväinen jäi pois Riihimäen ACB:lla, joten lähtökohdat olivat haastavat, kertoili K-Vantaan päävalmentaja Pekka Kangasalusta.

Ensimmäinen kohtaus

Näytelmän päärooleja soviteltiin LeKin liiga-avuille Jussi Pesoselle ja Jan Tabacekille. Kun he eivät roolien vastaavalle tasolle yltäneet, nousivat sivurooleista esiin Kiekko-Vantaan ykkösketju Jarmo Jokila-Micke ÅstenJere Karjalainen.

Alussa nähtiin tiukasti räjähtävä osio, joka herätteli katsojan tunnelmaan ja sai halun nähdä lisää. Ensimmäisestä hyökkäyksestä vantaalaiset tekemällä tekivät avausmaalin pitkän pyörityksen jälkeen. Puolustaja Otso Rantakari niittasi ranteella yläkulmaan b-pisteeltä jättäen Ilves-laina Joonas Korpisalon vaille mahdollisuuksia maalillaan. Pelikello kelasi aikaan 42 sekuntia.

Käsikirjoittaja päätti laittaa heti alkuun toisenkin käännekohdan, kun Daniel Corso tasoitti pelin vain 56 sekuntia edellisestä. Aki Juusela karvasi kiekon punaviivalla ja syötti Corsolle maalin edustalle. Kanadalaiselle riitti vain pieni ohjaus maalin tekoon. Räjähtävä alku siis.

Vaikka alussa molemmat maalasivatkin kertaalleen, otti lohipaitainen vierasjoukkue nopeasti pelin haltuunsa. Se alkoi viedä käsikirjoitusta haluamaansa suuntaan LeKin vain pyristellessä perässä. LeKissäkin muutaman pelin pelannut Jokila oli kentän näkyvin hahmo, yhdessä vaihdossa hän järjesti kolme paikkaa ketjutovereilleen.

Vantaan korealaisetkin näkyivät säihkyvästi pienissä sivurooleissaan. Puolustaja Wonjun Kim laukoi tulisesti viivalta ja veto ohjattiin tolppaan. Jinhui Ahn karkasi hetkeä myöhemmin läpiajoon, mutta Korpisalo oli mies paikallaan. Jokereista Ilvekseen tullut nuori veräjänvartija haki pelituntumaa ja oli yksi kentän parhaista.

1-2-johtomaali tuli ansaitusti, kun ylivoimalla Åsten kiepautti kiekon maalin takaa etusektoriin. Siitä Karjalaisen oli helppo työ täräyttää kiekko maaliin. Maalin jälkeen Åsten tuuletti rajun provosoivasti Korpisalon nenän edessä, olivathan miehet vanhoja seurakavereita K-Vantaasta.

− Ensimmäisestä erästä ei jäänyt mitään muuta hyvää sanottavaa kuin Korpisalon pelaaminen, tiivisti tylysti LeKin päävalmentaja Jarkko Glad.

Toinen kohtaus

Toista erää jatkettiin siitä mihin edellinen loppui, eli vierasjoukkueen hallintaan. Käsikirjoituksessa ei siis tehty muunnelmia väliajalla. Pääosan esittäjiä ei tarvinnut vaihtaa, sillä vantaalaisille maistui edelleen johtoasema LeKiä paremmin.

Kiekko-Vantaa meni 1-3-johtoon, jälleen ylivoimalla, Karjalaisen toisella osumalla. Jokila saalisti illan toisen syöttönsä. Jäähyaitiossa istui tällöin Matias Simontaival.

Tässä vaiheessa LeKi tajusi, että täytyy alkaa pelata, jos haluaa vielä taistella voitosta. Niinpä se alkoi kasvattaa rooliaan oltuaan puolet pelistä hiljakseen sivussa päähenkilöitä häiritsemättä. Ylivoimalle kotijoukkue pääsi kahdesti lähes peräjälkeen, mutta ilman mainittavaa tulosta. Maalintekijä Corso yritti pyörittää tehotonta miesylivoimaa saamatta siihen kuitenkaan kummoistakaan ryhtiä.

Toisen erän toinen puolisko oli selvää LeKin hallintaa. Kotijoukkue todisti pärjäävänsä ja jätti Vantaan ihmettelemään, mutta tulostaululle asti hallinta ei kuitenkaan riittänyt.

− Oli ehkä kauden paras ensimmäinen erä, mutta toisessa otettiin jäähyjä ja kaveri pääsi peliin mukaan, Kangasalusta pohti.

Kolmas kohtaus

Vaikka nyky-yhteiskunta onkin lomautusten ja irtisanomisten kourissa, ei tänään tarvinnut vaihtaa pelin ykkösmiehiä kesken ottelun. Tehot 2+2 kerännyt Jokeritaustainen Karjalainen oli kentän kuningas ja Blues-laina Matti Järvinen jätti Corson ja muut Kisan sentterit pimentoon aloitustilanteissa.

LeKi ei pystynyt muuttamaan pelin juonta radikaalisti, vaikka halua olisi löytynyt. K-Vantaa jätti hyökkäämisen suosiolla lempääläläisille, muttei antanut heille kuitenkaan mahdollisuutta kunnon kirin kehittämiseen. Sen verran laadukkaasti joukkue puolusti ja käytti mailahäirintää hyväkseen, että Aaro Peltosen ei montaa kertaa tarvinnut maalillaan venyä.

Muutamaan otteeseen Peltonenkin joutui jäihin torjuntatyöskentelyyn. Kahdesti hänen hanskakätensä heilahti komeasti ja molemmilla kerroilla Antti Hildén totesi hänet paremmakseen. LeKin parhaimmistosta Korpisalon lisäksi löytyivät työmiehet Nestori Lähde, Jarkko Pyymäki ja Otto Räty, mutta maalintekoon eivät heidänkään rahkeensa riittäneet.

Kiekko-Vantaa iski lopullisen niitin LeKin pyristelylle, kun se tekaisi alivoimamaalin peliä ollessa jäljellä noin kymmenisen minuuttia. Åsten paranteli maalisarakettaan kaksi vastaan yksi-hyökkäyksen päätteeksi.

Juoneen ei mahtunut sitä tavallista yllätyskäännettä, vaan loppu jäi tylsäksi. Laimeutta rikkoi lopun kova nujakointi. Viimeisellä minuutilla jäähypenkit olivat täynnä molemmin puolin. Lopulta summerin soidessa kotiyleisö joutui pettymään vieraspisteiden lähtiessä matkalle kohti pääkaupunkiseutua.

Loppuarvio esityksestä

Yhteenvetona voisi sanoa, että LeKi hävisi taas melko heikon alkunsa takia, vaikka avausmaalin joukkue sai nopeasti kuitattuakin. Vantaalaiset olivat luisteluvoimassa melko paljon edellä ja he käyttivät tekopaikkansa tappavan tehokkaasti.

LeKin heikkous omia päävastustajiaan vastaan jatkui ja Kiekko-Vantaa otti Kisan todelliseen niskalenkkiin ottamalla kauden kolmannen voittonsa. Voitolla vantaalaiset nousivat tasoihin LeKin kanssa jakamaan kahdeksatta sijaa, joka viimeisenä antaa paikan pudotuspeleihin.

− Se näitä pelejä voittaa, kuka haluaa ja on valmis. Meillä hyvä peli jäi kymmeneen minuuttiin, muuten oli melko näennäistä. Aaltoliike jatkuu, tasaisuutta ei ole, Glad lateli.

− Kova luistelu on meidän tapa pelata, meillä on sen tyyppisiä pelaajia ja harjoittelua. Kun sentit ja kilot ei riitä, on vahvuus löydettävä jostain muualta. Meillä se on luistelu, taustoitti Kangasalusta voiton avainta kovaa luistelutempoa.

LeKi jatkaa Turkuun, jossa se yrittää toistaa vuodenvaihteen voittoaan sarjakakkosesta TUTOsta. Kiekko-Vantaa taas aloittaa neljän pelin kotiotteluputken, vastaan asettuu ensimmäisenä KooKoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle