Peliitat hyödynsi maalipaikkansa Jukureita vastaan

Jani Keinänen ratkaisi voiton Peliitoille.
Kuva © Miikka Jääskeläinen
Mikkelin perjantai-illassa kotijoukkueen tavoitteena oli napata ensimmäinen kolmen pisteen voitto Heinolan Peliitoista. Toisin kuitenkin kävi, kun Peliitat onnistui ratkaisemaan ottelun itselleen vähäisistä paikoistaan. Ottelu päättyi lopulta jatkoajan jälkeen lukemiin 3-4 (0-0, 0-2, 3-1, 0-1).

Ottelun ratkaisu nähtiin Mikkelissä totutusti vasta jatkoajalla. Peliitat luisteli vaaralliseen vastahyökkäykseen Jukureiden karvauksen epäonnistuessa täydellisesti.  Puolustajapari Pasi Järvinen-Jani Forsström sai katsella vierestä, kun Jani Keinänen taiteili maltilla kiekon maaliin ja huudatti paikalle saapunutta Peliittojen faniryhmää.

Ottelun alkuminuuteilla Peliitat sai ensimmäisen erän ainoan maalintekopaikkansa, mutta Jukurimaalivahti Tadeas Galansky kesti Petr Stloukalin yritykset. Heti seuraavassa vaihdossa Jukureiden Joonas Koskiselle tarjoutui paikka laukoa kiekko tyhjään maaliin, mutta Risto Mattilan blokkaus pelasti Peliitat takaiskulta.

Kamppailu jatkui Jukureiden täydellisessä hallinnassa ja Peliittojen jäähyillessä Jukurit pääsikin kokeilemaan jopa kolme kertaa ylivoimaansa. Jani Savolaisen tolppalaukausta lähemmäksi Jukurit ei ensimmäisessä erässä päässyt, eikä Peliitat saanut ainuttakaan maalipaikkaa. Näin tauolle siirryttiin 0-0-lukemissa.

− Kyllähän me se tiedettiin, kun tänne tultiin, että tuskin me peliä tullaan hallitsemaan. Meiltä vaadittiin, että maalivahti pelaa huippupelin ja tietysti omat paikat oli käytettävä, tuumi Peliittojen valmentaja Lauri Merikivi.

Peliitat avasi ottelun maalihanat

Peliitat aloitti toisen erän vahvasti ja sai painettua hyökkäyksiä Jukureiden puolustusalueelle. Peliitat siirtyikin toisen erän neljännellä peliminuutilla yllättävään 0-1-vierasjohtoon Henri Mannisen yläkulmaan painuneella rannelaukauksella.

Mannisen maaliin esityön tarjoili Jukureiden puolustaja Juha-Petteri Purolinna, jonka avausyritys siniviivan alla epäonnistui täysin ja Manninen luisteli itsensä puolittaiseen läpiajoon.

Kolme minuuttia myöhemmin Peliitat siirtyi ylivoimalla jo kahden maalin johtoon Miika Heikkilän laukoessa kiekon suoran hyökkäyksen päätteeksi yläkulmaan Tuukka Rajamäen ja Anssi Pesosen saadessa syöttöpisteet. Tämän jälkeen Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen vaihtoi maalille Petteri Similän.

Ensimmäiset 20 minuuttia olivat oikein hyvää jääkiekkoa ja pelaajat olivat valmistautunee peliin hyvin. Tultiin hyvin otteluun sisään ja meillä oli lukuisia paikkoja mennä ottelussa johtoon ja jos ei nyt ratkaista ottelua, niin oltaisiin tehty ainakin Peliittojen illasta hankalampi, tuumaili Pennanen.

Patrik Lostedt herätti Jukurit

Toisen erän loppupuolella Jukureiden pelaaminen muuttui, kun Patrik Lostedt hämmensi Peliittojen maalinedustalla ja sai tanssiparikseen Roope Westermanin. Lostedt sai muutaman lyönnin perille, mutta tappelu päättyi kuitenkin lyhyeen linjatuomareiden tullessa väliin. Tämän tilanteen jälkeen Jukureiden otteet alkoivat huomattavasti parantua, mutta Peliittojen maalivahti Pesonen piti Peliitat kahden maalin johdossa.

Jukurit aloitti kolmannen erän räväkästi Mikko Laineen laukoessa Jukureiden kavennuksen ylivoimalla Jesse Rohtlan poikittaissyötöstä. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin Toni Jalo.

Kotijoukkueen pyörittäminen tuotti neljä minuuttia myöhemmin jälleen tulosta, kun Roni Rukajärven viivakuti upposi ohi maskissa olleen Pesosen. Tässä vaiheessa näytti jo vahvasti siltä, että ottelua pääosin hallinnut Jukurit onnistuu kääntämään ottelun edukseen.

− Vastustaja teki hyvin tehokkaasti muutamasta paikastaan ja sen jälkeen jouduttiin takaa-ajoasemaan. Toisella tauolla sitten pienen pumppauksen jälkeen saatiin pari nopeaa maalia ja päästiin tasoihin. Peliitat lähti tänään kuitenkin ansaitusti kotiin voitto taskussa, jatkoi Pennanen.

Kolmannen erän puolivälissä vuorostaan Peliitat pääsi kokeilemaan ylivoimaansa, eikä jättänyt tilannetta hyödyntämättä tälläkään kertaa. Jani Keinänen sai siirtää kiekon tyhjään maaliin Joni Kainulaisen oivaltavasta poikittaissyötöstä.

Jukurit haki tämän jälkeen jälleen vimmatusti tasoitusta, mutta ylivoima ei tuottanut taaskaan tulosta. Aivan kolmannen erän viimeisillä minuuteilla maalintekijäksi nousi kuitenkin Iivo Hokkanen, joka maskissa ollessaan osui Ilkka Vaarasuon laukomaan kiekkoon ja tämä yllätti Pesosen.

− Kyllä siellä jäällä oli tunnistettavissa oleva Peliittajoukkue ja kyllä meillä on sitkeä ryhmä, totesi Merikivi ylpeänä.