Peliitat uhmaamaan Jukureiden kotipisteputkea

MESTIS / Ennakko
Tuulettaako Peliitat Jukureiden kustannuksella?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Mikkelin perjantai-illassa kamppaillaan kolmesta pisteestä, kun Peliitat yrittää katkaista Jukurien 11 ottelun mittaisen kotipisteputken.

Jukurit ja Peliitat ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana toisensa kahdesti, ja molemmat ottelut ovat päättyneet kotivoittoihin. Heinolassa Peliitat kukisti mikkeliläiset 7-2-lukemin, kun taas Mikkelissä Jukurit kaatoi heinolalaiset jatkoajalla maalein 4-3.

Kymmenentenä sarjataulukossa majaileva heinolalaisryhmä katkaisi sunnuntaina kolmen ottelun tappioputken ottamalla ensimmäisen vierasvoittonsa varsinaisella peliajalla, kun JYP-Akatemia kaatui maalein 2-3. Vierasvoitto toi taatusti itseluottamusta peliittaleiriin.

Peliitoilla on ollut loukkaantumishuolia ja eniten se on näkynyt puolustuksessa, josta ovat uupuneet jo pidemmän aikaa Aki Nurminen ja Jaakko Lehtonen. Lisäksi Roland Hofer on ollut pari ottelua loukkaantumisen vuoksi sivussa.

Hyökkääjä Ville Leskinen on nuorten maajoukkueen mukana Ruotsissa, kuten myös päävalmentaja Petri Karjalainen. Tarkemmat kokoonpanot ja mahdolliset lainat selviävät vasta pelipäivänä.

Jukurit illan ennakkosuosikki

Jukureiden maalinteko on ollut viime aikoina takkuista, ja etenkin edellisessä KooKoo-ottelussa oli loistavia paikkoja tehdä maaleja, mutta mikkeliläiset saivat vain yhden maalin aikaiseksi ja hävisivät lopulta voittolaukauskilpailussa maalein 1-2. 

Kotonaan Jukureilla on kuitenkin pyyhkinyt erittäin hyvin, mistä kertoo joukkueen 11 ottelun mittainen kotipisteputki. Vaikka kotijoukkue lähteekin selvänä ennakkosuosikkina otteluun, Peliitat voi yllättää aggressiivisella hyökkäyksellään, mikäli jukuripuolustus ei ole alusta asti valppaana.

Jukureiden maalinsuulla ottelussa aloittaa Tadeas Galansky, joka on viime otteluissa ollut erittäin hyvässä vedossa. Kokoonpanoon palaavat puolustaja Roni Rukajärvi ja hyökkääjä Janne Väyrynen

Poissa kotijoukkueelta ovat loukkaantuneet Joonas Kalliola ja Toni Hyvärinen, joka on koko kauden sivussa. Lisäksi alustavien kokoonpanojen mukaan sivussa ovat kierrätyksen vuoksi Ville Paalanen, Roy Pihlström ja Jesse Juntheikki.

Seuraa Heitä

Janne Väyrynen #33 |

Laitahyökkääjä

Alasarjoista Jukureihin tullut hyökkääjä, jonka vahvuus on hyökkäyspelissä. Kuudessa ottelussa syntynyt vain tehot 0+3, mutta aukenisikohan nyt maalitili?

Petr Stloukal # |

Laitahyökkääjä

Stloukal iski JYP-Akatemiaa vastaan yhden maalin ja myös tänään mieheltä kaivataan onnistumisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle